ENGLISH 99201904 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2002-09-02
Titlul : Criza de imagine (pozitiva)
Vorbe de claca de Dicu-Sava CristianIn plina desfasurare a activitatii predilecte a barbatilor, butonatul pe telecomanda televizorului, ajung cu totul intamplator pe OTV. Ieri, pe la 12 noaptea.
Ca de obicei la aceasta ora, ma intampina un domn numai zambet si un invitat ce il peria din trei in trei. Pana aici nimic nou. Domnul Diaconescu zambeste orice s-ar intampla, iar invitatii domniei sale sunt in general mai mult sau mai putin ciudati.
Raman cateva clipe pentru ca pe ecran scria ceva de masoni si baroni.
In doua cuvine, invitatul, intai dadea de doua ori cu barda in PSD, ca mai apoi sa spuna o data, ce oameni minunati si inteligenti exista prin plaiurile acelea mioritice. Trecand peste biografia de ofiter de informatii, scriitor de romane politiste, membru PSD si mason a invitatului, constat ca in discutie este ultima carte a acestuia, carte ce descrie matrapazlacurile la care s-a dedat actualul partid de guvernamant in decursul ultimilor 13 ani.
Pana aici nimic nou.
Orice om cu scaun la cap si tinere de minte, a consemnat si taxat scandalurile tip Dacia Felix, Bancorex, FNI si altele. Si cati au platit pentru ce au furat.
Istoria "moderna" a revenirii capitalismului in Romania este plina de oameni de afaceri ce NU au facut avere cu Biblia in mana. Si revin. Pana aici nimic nou sub soare. Ca fabricile si uzinele nu s-au impartit la crasma ci la sediile partidelor sau guvernelor iar intelege tot romanul.
Ce aducea "nou" domnul de aseara este recoafarea ideii vehiculate de un alt scriitor si fost ofiter roman de informatii, cea a "centrelor acunse" ale puterii.
Si anume teoria spatiului mitic in care traiesc cativa intelepti ce hotarasc soarta omenirii.
Cei "12 intelepti" ce conduc lumea, au exponenti locali ce vaslesc de zor pentru a carmi barca Romaniei in directia corecta. Adica NATO, UE, pace si prosperitate.
Cum ? Sugerand prin interpusi idei pozitive conducatorilor nostri.

Acum ce sa spunem ?
Ca in fostul bloc comunist, lideri politici si conducatori de tari au apartinut pana la momentul "devenirii" lor organismelor de securitate ?
Ca organismele de informatii, securitate sau cum vreti dumneavoastra sa le spuneti au hotarat sau hotarasc ce informatii sa ajunga la conducatorii nostrii iubiti, e de notorietate publica. Doar in acest fel conducatorii sunt capabili sa ia deciziile corecte.
Corecte din punct de vedere al acestor organisme de informati.
Nu este noua nici speculatia conform careia de fapt este vorba de "securisti din toate tarile uniti-va". Caci Serviciile de Informatii sunt centre ascunse ale oputerii si conlucreaza. La nivel mondial !

Nou in emisiunea de aseara a fost interventia in direct a domnului prim-ministru Adrian Nastase.
Politicos, sobru, fara sa ridice tonul, domnul Adrian Nastase ne-a atras atentia ca invitatul a luat-o razana prin balarii.
Nu pentru ca povestea ca asa zisul "Baron" le sugereaza ce, cum, si in ce fel sa faca.
Nu pentru ca Iliescu, Nastase si compania (de orice culoare politica) au fost redusi la niste minti de "gaini politice" ce astepta sa le bage "Baronul" pe plisc cea ce regurgiteaza a doua zi in Parlament, Guvern sau la Cotroceni.
Nu pentru ca i-a acuzat direct ca la nu stiu ce "Comitete executive" in loc de decizii politice si economice se targuiau ce fabrica sau uzina "primeste" x sau y.
Nu domnule !
Invitatul a luat-o razana pentru ca Domnul Adrian Nastase nu isi aminteste ca acesta sa fi participat la aceste "Comitete executive".
A luat-o razna pentru ca domnul prim-ministru nu isi aduce aminte sa il fi intalnit decat de doua ori pe cel care era "interfata" PDSR-ului cu presa.
Nu e menirea noastra sa verificam cine are memoria scurta sau cine "infloreste" fapte si situatii la care a participat mai mult sau mai putin.
Menirea noastra este sa constatam ca la 12 trecute fix, domnul prim-ministru butona telecomanda sau o butonau altii pentru dansul. Si ca nu mai suporta erodarea de imagine la care este supus datorita faptului ca se afla la guvernare.
Apoi sa avem pardon, asta trebuia sa o stie dinainte si sa se pregateasca, macar psihologic.
Profund marcat de orice lezare a imaginii lui sau a partidului cu care se indentifica, a ajuns sa nu doarma ca sa dea telefoane in miez de noapte, la un post de televiziune de rangul doi, ce avea probabil in acel moment cateva sute de spectatori.
Faptul ca domnul prim-ministru recidiveaza si se repede la telefon, in virtutea dreptului la replica, pentru orice ineptie care se debiteaza dupa 12 noaptea, ne da adevarata dimensiune a crizei cu care se confrunta domnia sa.
Ca orice "conducator iubit" nu poate accepta atacurile, nici pe cele din exterior si nici pe cele din "interior".
Nu poate accepta ca il tradeaza "camarazii" si nu poate accepta ca a mai pierdut 3 voturi din cauza unei emisiuni anoste de televiziune.
Ar fi penibil daca nu ar fi grav.
Grav pentru ca stim unde te poate (con)duce un om, un partid, ce se cramponeaza de putere.
Istoria e plina de astfel de exemple. Si nu vrem sa se repete.
PARTENERII NOSTRI
Horoscop Februarie
Horoscop European 2023
Anul Iepurelui de Apa
farmec.ro - Livr?m frumuse?e!

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.