ENGLISH 99202032 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2002-08-25
Titlul : La al 16-lea Congres Iliescu reales
Vorbe de claca de Dicu-Sava CristianCine isi mai aminteste de noaptea “ingerilor (de) cazuti” din 1996, cine isi aminteste consternarea si incrancenarea de pe fetele liderilor PSD la aflarea incredibilei vesti, cine isi aminteste de interviurile date printre masele: “asta este democratia !”, poate intelege de ce, PSD revenit la putere, va uza de orice mijloace pentru a ramane la “carma tarii” pana in … 2020 si mai departe. De ce ? Pentru ca este in natura sa, a modului cum este alcatuit ! Din pacate pentru noi poate prea bine alcatuit.
Multe din cele ce urmeaza sunt lucruri cunoscute dar poate ca nu au fost puse gramada in acelasi cos (zilninc).
Cum percep eu PSD-ul ?
O grupare formata din 4 categorii de persoane. Ordinea nu are nici o importanta.
1. Fosti comunisti, securisti, etc. luminati la cap si care au inteles ca nu poti sa te “aia” impotriva vantului, adica impotriva politicii americane.
2. Copi si nepoti ai acelorasi comunisti, securisti, mai mult sau mai putin scoliti prin strainataturi de PCR si dornici sa calce pe urmele inaintasilor.
3. Diversi oportunisti care au sperat sa roada si ei un ciolan in PSD, asa cum stiau ca se rodea in PCR.
4. “Baronii” PSD. (In general nu s-au facut simtiti, numai cativa dandu-si in petec adica furand pe fata din Bancorex, BRD, sau alte banci.)

- Prima categorie, prima atat din punct de vedere al "intelighensiei" cat si a parghiilor politice de care dispune, are ca exponent pe Dl. Ion Iliescu. Acesti domni, - nu au fost niciodata “tovarasi” ci numai niste oportunisti inteligenti - sunt bine scoliti politic, unii si prin URSS, sunt disciplinati, si in special sunt total devotati “comunitatii “, precum lupii haitei de care apartin. Deviza Domnului Iliescu “sarac si cinstit” li se potriveste in mare masura intrucat dansii sufera de cu totul alta maladie. Cea a “puterii cu orice pret”. Caliti in 40 de ani de lupte duse pentru fiecare treapta urcata in ierarhia PCR, ei au inca multa influenta si un cuvnt greu de spus. Cand isi aduc aminte de tinerete si “odaia cu pamant pe jos” nu jurati ca este vorba de ramolisment, (inerent de la o anumita varsta) caci poate fi foare bine vorba de “ia aveti voi grija, ca uite de unde am plecat eu si uite unde am ajuns”.

- “Tinerii lupi” alcatuiesc cea de a doua categorie. Cu ceva scoala si spoiala occidentala sunt macinati de o mare problema existentiala. Cum sa faca politica si in acelasi timp sa faca si avere fara a se “manji”. Avand in vedere ca banul e ochiul dracului, se pare ca nici unul nu a rezistat tentatiei. Asa cum banuiati, figura marcanta a acestui grup este Domnul Nastase. (Porecla 4 sau mai multe case este definitorie pentru acest grup). Au aceiasi dorinta de ascensiune ca si veghea garda, dar inca nu s-au copt destul in opinia primilor. In general au obtinut si pozitie politica si bani. Insa nu suficient (din nici una) ca sa se impuna. Sunt dependenti atat de prima cat si de cea de a patra categorie.

- Categoria a treia este neinteresanta, neimportanta, intr-un cuvant este masa de manevra, formata din functionari ce nu iti rezolva lucrarea pana nu dai ciubucul, sau profesorasi ce asteapta darul de la elevi, si se cred apararti de partid. Culmea este ca intr-o oarecare masura asa si e.

- Categoria “baronilor” este una aparte. Orice partid, de oriunde, are mai pe fata mai pe la spate, finatatorii sai. Singura problema este ca la noi, acesti “baroni”, miliardari in numai 8-9 ani, creati de, si pentru partid, au inceput sa ridice si capul si glasul. Dupa ce au creat imperii mai mari sau mai mici cu obladuirea, binecuvantarea si protectia partidului vor sai aiba si ei ceva de spus. In Tara si in Partid. Ca de cotizat au cotizat destul. Partidul ii are la mana pentru matrapazlacurile facute, ei au la mana partidul prin “cotizatiile” depuse la “caseria” partidului. Acest cordon ombilical este atat de puternic incat chiar dovedeiti cu acte ca au devalizat banci, “bivolarii” isi vad mai departe linistiti de afaceri. PSD nu poate fara ei, ei nu pot fara PSD. Deocamdata. Problema cu care se confrunta lupii tineri sau batrini din PSD este aceea ca din marionete, Baronii se transforma in actori si vor roluri de “primadone”.

Poate ca acum devine mai clar de ce una zice Cotroceniul, alta Guvernul, si a treia se intampla in realitate. Nastase nu controleaza in totalitate nici Partidul, nici Guvernul, si nici pe Baroni. Acelasi lucru se poate spune si despre Domnul Iliescu dar trebuie sa ii recunoastem un oarecare ascendent asupra celorlati datorita vechilor state de “serviciu” si experientei. Baronii la randul lor nu controleaza nici ei Partidul, sau Guvernul, dar controleaza BANUL. Iar banul face pui si la propriu si la figurat. Se poate spune ca PSD-ul este o balanta pe care grupul de la Cotroceni o mentine intr-o oarecare stare de echilibru. Deocamdata.

Timp de 12 ani aceste 4 grupuri au fost “indisolubil legate in glas si simtire” de imperativul : castigarea puterii absolute atat politic cat si economic. Datorita amalgamului “fericit” de politicieni versati, tineri cu apetit politic, afaceristi verosi si a unei turme de oi bine manate, obiectivele au fost indeplinite. Opozitia a fost distrusa sau minimalizata iar PSD a ajuns cel mai puternic partid din parlament. Nu ne-am vadut tara ci am cumparat-o “noi”, iar ce nu am cumparat ….. nu merita nici 5 lei. O data cu indeplinirea obiectivelor este inerenta trecerea la o noua etapa. Ceea ce implica insa dialectic vorbind, convulsii. Politice si economice. Asa s-a intamplat intodeauna cand s-a trecut de la o etapa (istorica) la alta. Si asta se intampla cu PSD acum.

Prin natura lucrurilor, in cativa ani grupul “de mediere” de la Cotroceni v-a pune bratele pe piept, intru Dumnezeu si gloria neamului. Si atunci vor incepe adevaratele problemele pentru Nastase. Pentru ca Baronii vor incerca preluarea puterii in PSD. Pana atunci insa…

Nastase este constient ca nu are (inca) statura politica necesara pentru a conduce cu mana forte un partid si o tara dar si ca timpul lucreaza pentru el. Este constient ca “Romania Mare” castiga teren numai si numai datorita gafelor de guvernare si ca este un partid pe care Occidentul nu il agreaza. Ca alt(e) partid(e) de “opozitie” nu exista si ca daca nu exista trebuie “facute”. Daca liberalii ajung sa se manifeste ca un PARTID, liberali fiind, adica pragmatici pana in panzele albe, nu vor avea nici o jena sa se inhame la o coalitie cu PSD-ul. De aici si interesul manifestat public de Nastase in alegerile liberalilor “mai mult decat in orice altceva”. Are nevoie de liberali ca de aer pentru ce va urma. Un PNL puternic nu numai ca il scapa de “santajul maghir” dar ii ofera posibilitatea de ai “santaja” el si pe PNL si pe UDMR. Cu participarea la Guvernare.

Astfel se explica de ce acum se poate modifica ceea ce era exclus cu trei ani in urma: Constitutia. Adica Iliescu reales dar de parlament. De parlament pentru ca prin vot direct doamne fereste cine alcineva poate iesi. (Vadim ?) Si Iliescu pentru ca astfel “vechea garda” va sta multumita in banca ei, si de fapt va lucra pentru Nastase, iar Baronii vor fi in minoritate pentru inca patru ani. Si pana in 2008 se pot intampla multe.
NATO, UE, castigarea raboiului USA-Saddam, vor fi toate contabilizate la capitalul politic al lui Nastase.
PARTENERII NOSTRI
Horoscop Februarie
Horoscop European 2023
Anul Iepurelui de Apa
farmec.ro - Livr?m frumuse?e!

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.