ENGLISH 99202257 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2001-05-30
Titlul : Dormiti linistiti !
Vorbe de claca de Dicu-Sava CristianPe vremuri....din ora in ora....tunul orasului tragea o lovitura ca sa anunte cetatenii ca totul e bine si garzile vegheaza. Ba mai si umblau pe strazi si strigau in gura mare: Dormiti cetateni! Noi veghem !
Asa ca de ce sa ne mai agitam. PDSR-ul vegheaza, si PRM-ul vegheaza, sa ne fie bine, sa avem tot ce ne trebuie ! Si sa nu ne bagam nasul unde nu ne fierbe oala.
Ce daca pleaca, de capul lor, parlamentarii in vizita la Saddam, ce daca Irakul este sub un embargou economic si politic de ani de zile, noi nu trebuie sa dam socoteala nimanui despre ce si cum facem. Nu dam socoteala pentu ca sutem atat de bogati, de mari si tari, de destepti ? Nu. Nu dam pentru ca nu vrem - sau nu trebuie - sa fim in randul lumii. Noi vrem in Europa, dar nu cum vor ei, ci cum vrem noi, noi, adica cei doi corifei ai politicii romanesti: Iliescu si Vadim ! Adica vrem, da nu acum, nu la anul, ci peste 10, 20, 30 de ani sau niciodata. Pentru ca daca intram in Europa nu mai tin susanelele politice, fraudele, devalizarile de banci, mineriadele si tot ce am inghitit ani de zile de la acesti titani ai politicii dambovitene. Ce sa cautam noi in Europa cand halatul pe care scrie "gubernie" ne vine asa de bine. Si poate asa o sa ne infratim si cu rudele noastre din Moldova, fosta si actuala sovietica. Iar visul de generatii al unei Romanii Mari se va materializa sub mantia acoperita de medalii a ostasului sovietic. Ce romantic! Scandati de cateva ori cu voce tare: "gubernia romania, gubernia romania, gubernia romania", si dupa cateva minute veti constata ca suna bine, are rezonanta, iti umple gura....cu rahat dar ti-o umple!
Ca Nastase nu stie ce fac oameni sai nu este de mirare. Ca anunta ca nu vor fi sanctionati este ! Sau de fapt e constient ca nu sunt oamenii lui, si nici PDSR-ul nu este al lui, chiar daca a fost inscaunat presedinte. Si oamenii si PDSR-ul au ramas ai lui Iliescu, iar Iliescu si-a propus sa nu devenim prea repede europeni. Intrarea in Europa "inseamna sa ne vindem tara", iar noi nu vrem sa o vindem. Nu o vindem altora pentru trebuie sa o cumparam NOI. Stati usor, nu va ambalati, nu VOI....care va pierdeti timpul citind randurile mele, ci NOI, adica PDSR, PRM, sau alti magureni. Pun pariu ca ati si uitat cand s-a facut prima miscare in directia asta. Va mai aduceti aminte de "partile sociale" de pe vremea lui "ceasca" ? Pai mai cumparau ei fabrici si uzine daca nu ni le dadeau repejor inapoi in primele luni de dupa "evenimentele" din '89 ? Nu mai cumparau ca eram actionari ! Si daca eram actionari adica proprietari, ce rost ar mai fi avut "lozinca" cu "nu ne vindem tara" ? Asa ca ne-au dat cateva mii de lei inapoi, au avut grija sa avem o inflatie "ca lumea" si uite ca trecura anii... si trecura si toti banii de la "caritas", Columna, SAFI, Bancorex, FNI in buzunarul cui trebuie. Ca sa putem sa cumparam NOI tara. Toti patronii de "caritasuri" au facut un an, doi de puscarie si acum sunt liberi. Cu banii facuti din ele si-au "tras" banci, fabrici si uzine. Nu patronii, astia erau carne de tun, ci oamenii de bine din spatele lor. Iar cand s-a ingrosat gluma au inventat AVAB-ul. Adica ce poate fi mai elegant decat sa iau 1 Milon de dolari imprumut de la Bancorex, sa falimentez firma si sa o trimit pe matusa Paraschiva sa o cumpere de la AVAB cu 10-15% din cat am imprumutat. Si uite asa a ramas si firma si fabrica si uzina in familie si am ramas si cu 85-90% din cat am imprumutat.
Asta nu se poate in Europa, deci nu trebuie sa intram ea. Pentru realizarea acestui obiectiv major al politicii romanesti orice mijloc este nu numai permis ci si necesar. Cate o "pastila pe saptamana" servita cancelariilor apusene va fi de ajuns. Declaratiile de tipul "proprietatea este un moft", vizitele la Saddam, vor avertiza clar Vestul ca suntem o "prada dificila" si nu meritam oboseala.
PARTENERII NOSTRI
Horoscop Februarie
Horoscop European 2023
Anul Iepurelui de Apa
farmec.ro - Livr?m frumuse?e!

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.