ENGLISH 99201998 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2007-05-10
Titlul : Constiinta nu ajunge
Vorbe de claca de Dicu-Sava CristianNu. Constiinta nu ajunge.

Nu ajunge pentru ca omul "normeaza" totul de cand a aparut pe pamant si pentru ca nu exista libertate absoluta nici macar in sanul Mamei Natura.
Ce nu am reusit inca sa producem este o norma "naturala" si asta din cauza ca unii dintre noi, din interes sau furati de propriile speculatii judeca pe dos.
De exemplu:
Consideram miturile povesti, si ne straduim sa le demontam, in loc sa le consideram adevarate si sa verificam daca au baze reale.

Diferenta este imensa pentru ca ne priveaza din START de ce este mai semnificativ, relevant, in istoria umana.
Am considerat Troia un mit si l-am redus la imaginatia literara a "unui" Homer, lipsindu-ne de "cea am fost" si de "din ce am devenit".
Am ras de "fumurile" lui Apolo si am considerat-o pe Pytia doar o sarlatana, pana am descoperit ca exita inca si azi falia de sub templu si ca fumurile induceau o stare de intoxicatie vecina cu transa de care povesteau legendele.

Realitatea, adeverirea, divinatiilor Pytiei este alta discutie, dar am pierdut fenomenul social, uman care avea loc acolo.
Harta lumii, pe care figurau coastele ambelor Americi, (sec. 14) a cartografului turc Piri Reys a fost considerata un fals grosolan pana am decoperit ca vikingii bantuiau macar America de Nord de la anul 1000.
Urmarea a fost arderea pe rug a celor care credeau ca pamantul este rotund, de catre Inchizitie, care Inchizitie printre altele nu credea nici macar ca Isus a fost un personaj real si traitor in Iudeea.
Grecii antici erau mari navigatori "costieri" pana am descoperit un astrolab a carui complexitate si precizie rivalizeaza cu instrumentele de navigatie (mecanice) de astazi si sa acceptam ca puteau traversa Mediterana fara sa o ocoleasca de jur imprejur.
A trebuit sa ajungem la "super-stiinta" de astazi ca sa descoperim ce am pierdut ca umanitate si sa constatam ca mitul nu este numai esenta umana ci si traire reala si in special FAPTA umana.

Daca altfel nu se poate, mai avem de asteptat pana cand stiinta o sa ne oblige sa aducem "norma" la stadiul ei natural.
Acceptam inainte vreme, ca din 10 vantori care fugareau mamutul vor muri cu CERTITUDINE, DE FIECARE DATA cate 2-3, dar nu acceptam (unii nu accepta )acum, ca o centrala nucleara care "hraneste" niste milioane de oameni poate EVENTUAL, o data la niste zeci de ani, produce cateva zeci, sau sute de decese.
Si norma, draguta noastra norma pervertita, NU pedepseste niste persoane care se impotrivesc progresului si incearca sa impiedice dezvoltarea a milioane de oameni. :)
Si ca norma nu ii pedepseste pentru raspandirea de opinii deformate, "parinice", etc. nu-i nici un bai, nu de alta dar cel putin in Romania avem un cult al criticii "pure", al criticii de dragul "artei", si al datului din umeri atunci cand se cer solutii concrete.

Cu adevarat grav este ca norma nu ii pedepseste pe acesti "stoperi" nici atunci cand sunt platiti cu acei celebrii "30 de arginti", cand sunt platiti ca sa impiedice dezvoltarea semenilor lor, a umanitatii.
PARTENERII NOSTRI
Horoscop Februarie
Horoscop European 2023
Anul Iepurelui de Apa
farmec.ro - Livr?m frumuse?e!

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.