ENGLISH 99202101 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2001-05-30
Titlul : "d'ale carnavalului" in lumea arhitectilor
Vorbe de claca de Dicu-Sava Cristian"avand in vedere si luand in consideratie" apartenenta mea la aceasta organizarie falimentara din toate punctele de vedere, consider ca macar in ceasul al 12-lea, este cazul sa imi exprim punctul de vedere.
Ca si alti romani, tot atat de naivi ca si mine, am crezut ca macar 10 la suta din lucruri se vor schimba in bine dupa revolutie. Daca nu peste tot, macar in zona unor cercuri "inchise" de profesionisti, in cadrul unor elite locale sau profesionale.
Nu radeti ca m-am lecuit de mult de aceste naivitati.
Imediat dupa prima sedinta a "uniunii arhitectilor". Noroc ca mersesem cu niste prieteni, tot arhitecti, altfel nu cred ca as fi rezistat mai mult de 5 minute.
Ca sa nu lungesc vorba totul a fost ca in cantecelul legionar: "Camarade nu fi trist, acum Legiunea voteaza cu partidul Comunist.
Am plecat scarbiti de acolo si ne-am vazut fiecare de treburile lui, unii au plecat in Franta, unii in SUA, ...alti au ramas sa construiasca "capitalismul romanesc". Pana la urma la "uniune" lucrurile s-au asezat pe "matca fireasca". Un domn ce luni de zile s-a balbait pe la televizor, ba denigradu-si "opera" ba laudand-o a devenit presedintele Uniunii.
Si au trecut anii....iar noi ca prostii am platit cotizatiile sperand ca pana la urma se va face CEVA, si intradevar s-a facut...dar nu pentru Uniune ci pentru "unii". Singurul lucru ce s-a obtinut in toti acesti ani a fost "liberalizarea" efectiva a meseriei de arhitect. Cu alte cuvinte lumea s-a plictisit sa mai plateasca cotiizatii ca sa se plimbe pe la conferinte alesi poporului si Uniunea a intrat in FALIMENT. Nu zambiti ca nici telefonul nu mai are cu ce sa-l plateasca. Cand in sfarsit a pleznit buba, un nou "congres" a ales un alt presedinte si toata lumea a cantat voioasa "si o sa facem pe rau in jos un pod mai mare si mai frumos".
Starea de faliment si anii in care diversi domni cu pozitii au inghitit in sec si s-au simtit frustrati de aerele si ingafarea "presedintelui" au adus o data cu schimbarea conducerii si reducerea spatiului in care isi desfasura Uniunea "activitatile". Din motive legate de desfasurare a activitatilor in facultate "uniunea" a fost mutata intr-o camera. (una)
Acum fie vorba intre noi, nici macar atat nu merita avand in vedere rezultatele activitatii acestei "institutii". Eu personal as fi scos-o in strada ! Sa isi defasoare activitatea pe in aer liber, poate asa le-ar fi venit macar ideea sa dezvolte niste programe de arhitectura "ecologica".
Schimbarea in "bine" nu a adus nimic nou la Uniune. Aducerea unui profesionist pe locul ce ar fi trebui ocupat de un "contabil" nu a impulsionat activitatea Uniunii, ba din contra. Nu am nimic cu domnul arhitect Sturza.
Asa cum este normal, dansul isi vede de treburile si proiectele dumnealui, la Timisoara, si cand poate face naveta la Bucuresti. La Uniune. Perceptul este vechi, dar nimeni nu tine seama de el: Daca vrei sa distrugi o "institutie" numeste un adevarat profesionist la conducerea ei!
Noi romanii nu vrem sau nu putem sa intelegem ca un "profesionist" nu indeplineste calitatile necesare unui "administrator" decat o data la 100 de ani, eventual.
Pe acesta stare de degringolada si bulibaseala s-au grevat micile sau marile "smenuri" ale unor colegi de breasla. Aceasta mica mafie locala, a instituit monopolul informatiilor despre Uniune. Vrei dumneata domnule arhitect sa sti cu cine te-ai insotit in aceasta organizatie? Nu se poate !! Adica nu poti sa afli cine sunt, sau mai sunt, colegii din Uniune intrucat lista e ...."secreta" ca la societatile masonice sau aflate in ilegalitate. Fiind membru al "uniuni" de prin '78, cu cotizatia la zi in acel moment, mi s-a REFUZAT dreptul de a afla cine face sau mai face parte din "organizatie".
Si nu oricum ! Ferm, cu explicatii pe puncte, cu detalii, si in final cu acuze, de parca ii cerusem sa facem schimb de neveste ! Ceva mai tarziu am inteles ca de fapt aceste "informatii" se VINDEAU pe bani grei, unor firme de la care tot primeam prospecte si nu intelegeam cum m-au "descoperit".
Cand niste domni arhitecti mai "scortosi" sau poate pensionati si afanisiti au reclamat ca nu le sunt de trebuinta prospectele primite pe adresa de ACASA, acesti domni au inventat o alta TRAZNAIE. De ani de zile Uniunea edita un amarat de buletin informativ lunar, cu stiri mai mult sau mai putin "expirate" sau total nefolositoare de genul: "Mare concurs de arhitectura, in Anglia fratilor, mergeti si va inscrieti!
Numai 1.000 de USD taxa de inscriere!!!
Mai nou, aceasta "foaie" devenita realmente doua foi trase la xerox, vine insotita de.... ia ghiciti dumneavoastra ?
De prospecte !!!
Adica stimabile, nu vrei sa le primesti separat acasa, ti le bagam pe gat o data cu "foaia".
Ca noi trebuie sa ne tragem BANU !
Nerusinarea merge pana acolo incat ieri, alaltaieri - in MARTIE - am primit numarul de la inceputul lui FEBRUARIE !!! dar bineanteles insotit de nelipsitele prospecte. Ce conteaza ca tot ce scrie in foaie s-a intamplat deja ! Ca toate "informatiile" sunt perimate, baietii au mai tras un tun!
Se pare ca aceasta afacere de familie, -vezi redactori: Constantin Goagea, Cosmina Goagea - este rentabila din moment ce se insista cu atata nesimtire.
Este momentul ca acest "spam" sa inceteze! In strainatate primirea de materiale publicitare nesolicitate este aspru pedepsita. In Romania nu avem in mod explicit o astfel de lege. Acesti domni nu pot fi trasi la rapundere decat in mod direct de fiecare dintre noi. Cei care doresc sa o faca pot apela la {juristul} nostru pentru detalii asupra modului cum pot fi dati in JUDECATA si ce DESPAGUBIRI se pot cere.
PARTENERII NOSTRI
Horoscop Februarie
Horoscop European 2023
Anul Iepurelui de Apa
farmec.ro - Livr?m frumuse?e!

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.