ENGLISH 99202091 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2007-05-09
Titlul : Al cincilea impas a venit
Vorbe de claca de DanIn ordine au fost 3 importante schimbari de directie pana acum. Prima a fost inlocuirea lui Ceausescu. Regimul scartaia iar dictatorul nu mai facea fata deoarece se ramolise. Schimbarea a fost puternica dar incompleta. Structurile care l-au dat jos pe dictator au reusit sa decredibilizeze adevaratii democrati si chiar sa ii bage ori in spitale ca pe generalul Gusa care a murit intr-un mod suspect, ori sa le lipeasca etichete de nemancatori de salam cu soia precum a fost cazul lui Coposu si asa mai departe.

A doua revolutie a fost inlocuirea prioritatilor de politica externa din aservire totala fata de rusi in asigurarea premiselor pentru asezarea in tabara mai puternica si anume in NATO si UE. Constantinescu a fost lasat sa devina presedinte, toti si toate au hotarat ca integrarea in structurile euro-atlantice e de preferat in conditiile prabusirii URSS iar sistemul impus cu ajutorul doctrinei Vacaroiu ("cand nu mai avem bani tiparim") fusese un fiasco total.

A fost necesar un miel de sacrificiu. Invatand din experienta celorlalti estici structura unita in jurul lui Ion Iliescu a vazut ca cine demareaza reformele nu mai valoreaza mare lucru dupa un ciclu electoral. Mielul la noi a fost PNT care a incercat si a reusit sa demare doua lucruri inevitabile si anume privatizarea si inchiderea unor gauri negre. Procesul inevitabil o data inceput era ireversibil. Din nefericire au avut suficiente greseli incat nu numai o parte din personalitatile lor sa fie sacrificate ci insusi partidul. Schimbarea a fost puternica dar incompleta. A treia revolutie a fost realizata extrem de recent prin faptul ca o noua factiune a fost lasata sa ajunga la putere. Noua conducere este puternic dezideologizata in conformitate cu figura conducatorului acesteia aflat sub puternica influenta a consilierilor sai extrem de capabili dar fara prea multe cunostinte de functionare a sistemelor politice europene, puternic impresionati de modelul "leading by press" de dincolo de ocean pe care aparent il cunosc indeaproape. Sistemul adoptat de presedintie are insa limitele sale si exista deja semnale ca acesta a inceput sa oboseasca. Indiferent cat de bine Saftoii cunosc cum se poate lucra cu presa de tip tabloid, mai ales in conditiile unei nevroze permanente a jurnalistilor romani, nu se poate ajunge la echilibrul necesar care sa ii permita lui Basescu sa se mentina la urmatoarele alegeri decat daca se identifica noi idei si se va inregistra o maturizare a staffului sau. Pentru a rezista si mai tarziu ar trebui ca partidul condus de catre presedinte sa isi asume o ideologie fie ea si socialista desi nu prea cadreaza cu initiativele sale (si in plus locul pare deja ocupat) si ar trebui sa gaseasca o cale de a iesi din metodele perimate de tip "loveste aliatul ca doar de la el poti fura procente" (nu ma refer la P.CUR fiindca acela nu e aliatul PD).

Totodata PNL ar trebui sa abandoneze ezitarile si sa fie mai vizibil si mai putin dispus la compromisuri cu proprii oameni carora le tolereaza prea multe. Basescu incearca sa faca tot el a patra revolutie pe care o voi descrie mai incolo dar din pacate pentru el nu va fi omul potrivit pentru aceasta. Nici unul dintre actualii sefi ai PNL nu va participa la a patra revolutie. Aceasta a treia revolutie are rolul de a face miscarile de deschidere (termen de la sah) pentru a se vedea ca exista posibilitatea unei schimbari incepute in anul in care Thatcher si Gorbaciov s-au intalnit prima oara. Primul atacat, pentru a da un semnal puternic, este Iliescu. Acesta nu vrea sa inteleaga deocamdata ca asa cum a zis el insusi este "un produs expirat". Daca face un partid face degeaba. Toti cei care il urmeaza sunt sortiti pieirii politice in momentul in care I.I. dispare biologic. Schimbarea este puternica dar incompleta.

A patra revolutie este schimbarea de generatii. Tinerii anilor '80-'90 incep sa ajunga la maturitate. Nu, nu vorbesc de baietii smecheri de tip Ponta&Daciana care au legatura cu politica alta decat cea de aranjamente cat am eu cu naveta Endeavour. Nu vorbesc nici macar de un pic mai batranul Geoana(ma refer la pedeseristi fiindca se vorbeste de obicei in alti termeni despre ei). Vorbesc de miile de tineri care pentru ca au avut studii politice sau macroeconomice nu si-au gasit de lucru in strainatate singura lor oportunitate fiind sa isi gaseasca un master-curs undeva afara. De abia in aceasta a patra revolutie lustratia capata sens pentru ca se va putea inlocui ceea ce am mostenit si anume absolventi de Stefan Gheorghiu, politruci si alte cele, spre nefericirea noastra multi dintre ei cu certe calitati organizatorice dar care prin calitatile lor individuale de invidiat au facut rau tarii prin mentinerea acesteia intr-un retard institutional si cultural fata chiar de catre mai slabii bulgari sau mai nou croati si sarbi. Sa vedem care dintre cei care sunt acum in picioare dintre liderii politici si va reusi sa se mentina nu opunandu-se ci jucand aceasta carte in avoarea lor. Deocamdata Iliescu nu a sesizat cea de a treia revolutie venind. Cine va fi urmatorul care va cadea de pe soclul imuabilitatii? Basescu? Nastase? Amandoi? Schimbarea va fi puternica si aproape completa. Despre cel de al cincilea impas (termen preluat din bridge) deocamdata nu ma hazardez sa fac pronosticuri.

Dan

Al cincilea impas a venit.

Basescu contra Iliescu !
PARTENERII NOSTRI
Horoscop Februarie
Horoscop European 2023
Anul Iepurelui de Apa
farmec.ro - Livr?m frumuse?e!

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.