ENGLISH 99202011 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2007-05-09
Titlul : Ce se acunde in spatele Jihadului ?
Vorbe de claca de Dicu-Sava CristianPostul cuprinde materiale culese din mai multe surse.

Scuze pentru eventualele greseli. (de traducere)
Arabii simt ca epoca de aur a petrolului ca principala sursa de energie este pe ultima suta de metri si pentru ca n-au facut nimic cu banii luati de pe urma vanzarii petrolului, in afara de a se razboi cu cine apuca, fac scandal, in ideea ca terorizand intreaga lume vor gasi oportunitati de a se extinde. Vremea santajului cu pretul barilului de petrol apune si ca urmare se trece la santajul cu bombe in locuri publice, cu sechestrari si asasinate oribile in fata camerelor de filmat.

Nu vreau sa generalizez, intr-adevar, exista si state arabe care nu au investit in armament si conflicte si ca urmare, sunt bogate si prospere (ca Bahreim, Kuwait, Dubai). Este poate emblematic faptul ca nu se cunosc (sau cel putin, nu am auzit de) teroristi provenind din respectivele tari.

Pe de alta parte, exista pe lumea asta multe alte tari sarace, mai mult sau mai putin "asuprite" care de asemenea, nu fac politica asasinand nevinovati.

Un grup extremist islamic a tinut o conferinta de presa la Chingord (Anglia) pentru a anunta ca a vota este impotriva Coranului.

Lozinca lansata a fost: "Stay Muslim, Don't Vote". In declaratie au fost mentionate urmatoarele:

"It is not allowed for Muslims to be part of Parliament or to participate in it, whether by being a candidate, an MP, a worker to maintain it, a chef or cook for people involved, or work in any kind of administrative position or any other service in it."

Adica nu este permis unui muslim sa voteze, candideze sau sa lucreze intr-o institutie care este implicata in sistemul politic englez.

"The group says legislation cannot be carried out by the people for the people, but only by Allah himself."

Legea nu poate fi facuta/aplicata de oameni pentru oameni ci numai de Alah.

Un purtator de cuvant al grupului a declarat ca le place sa vada viitoarea Anglie ca un stat islamic, condus de legile Sharia.

In legea Islamica o persoana ce isi schimba releigia trebuie omorata.

Nu exista diferende in aceasta privinta intre vechii sau actualii invatati ce interpreteaza Coranul.

al-Shafi’I fondatorul uneia din cele 4 scoli ortodoxe ale Islamismului Sunni declara ca:

Sura II.217 (“… But whoever of you recants and dies an unbeliever , his works shall come to nothing in this world and the next, and they are the companions of the fire for ever.”  -)..... Dar oricare dintre voi se dezice (de Coran) si moare ca necredincios, lucrarea sa se va prabusi in aceasta lume si in cea viitoare, si ei vor fi dati focului pentru eternitate.
Inseamna ca pedeapsa cu moartea trebuie sa urmeze dezicerii (chiar partiale) de Coran.

Al-Thalabi si al-Khazan sunt de acord. Al-Razi in comentariul sau despre Sura II.217 spune ca apostatul trebuie omorat.

La IV. 89 (“They would have you disbelieve as they themselves have disbelieved, so that you may be all like alike. Do not befriend them until they have fled their homes for the cause of God. If they desert you seize them and put them to death wherever you find them. Look for neither friends nor helpers among them…”) ..... omoara-i oriunde ii vei gasi (pe cei care nu cred in in Coran.....

Baydawi in celebrul comentariu despre Coran spune ca oricine isi intoarce pe fata sau in secret fata de credinta trebuie gasit si omorat oriunde ar fi gasit, LA FEL CA PE ORICE ALT NECREDINCIOS !

Ibn Kathir spune ca o data ce persona si-a manifestat necredinta trebuie omorata.

Abul Ala Mawdudi [1903-1979], fondatorul Jamat-i Islami, este poate cel mai influent ganditor musulman din secolul 20 si in mod cert responsabil pentru renasterea Islamului in timpurile moderne.

In cartea sa despre schimbarea credintei in Islam, Mawdudi subliniaza ca insusi Coranul cere pedeapsa cu moartea pentru apostati.

Conform traditiei Aisha apostatii trebuie injunghiati, crucificati sau exilati.

Referitor la sansa de a se cai, traditiile islamice difera foarte mult. Cat si pedepsele aplicate femeilor, adolescentilor, sau celor care cad de mai multe ori in pacat.

Articolul 18 din Universal Declaration of Human Rights [UDHR,1948] spune":
“Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief, and freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion or belief in teaching, practice, worship and observance”

Ne intereseaza "...acest drept include libertatea de a schimba religia sau credinta si de a o manifesta public ....."

Multe tari musulmane au obiectat cu "fermitate" clauzele acestui articol.
In final toate tarile musulmane au acceptat Declaratia, dar nu si Arabia Saudita !

In 1966 Egiptul si Arabia Saudita au cerut eliminarea art. 18.
In final acesta a fost modificat in : "libertatea de a avea sau a adopta o religie sau credinta la libera alegere a persoanei"
(propusa de Brazilia si Filipine)

In 1981 in timpul discutiilor despre eliminarea oricaror forme de intoleranta si discriminare religioasa, Iranul reaminteste tuturor ca Islamul pedepseste cu moartea schimbarea religiei.

Delegatul Irakian, sustinut de Siria si vorbind in numele "Organisation of the Islamic Conference" isi exprima rezervele fata de orice enunt care ar contraveni legii Sharia si implicit condamnarii la moarte a celor care trec de la Islam la alta religie. 

Diversele declaratii islamice in privinta drepturilor omului (Universal Islamic Declaration of Human Rights -1981) sunt bine inteles vagi sau evazive in privinta schimbarii religiei.
"The Islamic human rights schemes severely restrict and qualify the rights of individuals, particularly women, non-Muslims and those, such as apostates, who do not accept Islamic religious orthodoxy".

Constitutii:

- Unele garanteaza dreptul la credinta (Egypt,1971; Syria, 1973; Jordan, 1952), altele vorbesc de libertatea de constiinta (Algeria:1989) si altele de libertatea de a gandi si a avea opinie (Mauritania: 1991).

Cu 2 exceptii situatia apostatului nu este cuprinsa in codurile penale ale tarilor musulmane.
Exceptiile sunt Sudan si Mauritania.

Codul Penal din Sudan, 1991, articolul 126. 2, : “Whoever is guilty of apostasy is invited to repent over a period to be determined by the tribunal. If he persists in his apostasy and was not recently converted to Islam, he will be put to death.”
Oricine persista in a schimba religia (musulmana) si nu este un proaspat convertit (la islam) trebuie omorat.

Codul Penal din Mauritania, 1984, articolul 306 : “…All Muslims guilty of apostasy, either spoken or by overt action will be asked to repent during a period of three days. If he does not repent during this period, he is condemned to death as an apostate, and his belongings confiscated by the State Treasury.” ..toti musulmanii vinovati de schimbarea religiei trebuie sa se caiasca 3 zile, apoi daca nu revin asupra deciziei sunt condamnati la moarte. Averea condamnatului este confiscata de stat.

Atentie ! Se aplica si femeilor.

Mai mult.
Avand in vedere ca destul de multe femei satule de statutul pe care il au in societatea musulmana, de abuzurile la care sunt supuse, si de legea Sharia ce nu le permite sa divorteze, trec la alte religii pt. a putea divorta, s-au luat masuri legale imotriva lor.

In Kuwait - explicatiile la lege, un fel de Cod de Procedura Penala, spun:
“Complaints have shown that the Devil makes the route of apostasy attractive to the Muslim woman so that she can break a conjugal tie that does not please her. For this reason, it was decided that apostasy would not lead to the dissolution of the marriage in order to close this dangerous door.”
Trec peste partea cu Diavolul ce deschide portile pacatului femeilor musulmane ce vor sa divorteze, "s-a decis ca schimbarea religiei nu poate duce la divort".

Un somalez (Mohammed Omer Haji) traind in Yemen din 1994 a trecut la crestinism.
In ianuarie 2000 a fost arestat, batut de securitatea yemenita timp de 2 luni ca sa renunte la crestinism.
A fost re-arestat in mai si judecat conform art. 259 din Codul Penal Yemenit.
Cateva saptamani mai tarziu a fost eliberat cu conditia de a renunta la crestinism altfel urmand a fi executat.
Numai interverventia presei internationale si a Amnesty International au facut ca procesul sa fie oprit si Mohammed Omer Haji a putut sa emigreze din Yemen.

Canada se confrunta in acest moment cu cererile musulmanilor care doresc un sistem legal paralel.
Acestia cer infiintarea de tribunale Sharia care sa judece cauzele intre musulmani conform legii Sharia si NU conform legislatiei canadiene.
Legea Sharia nu considera un abuz faptul ca o fata de 16 ani este obligata sa se marite.
Si nu condamna parintii. Legea canadiana o face.
Bine inteles Sharia nu permite divortul fetei daca este supusa la abuzuri. 

Legea canadiana da.
PARTENERII NOSTRI
Horoscop Februarie
Horoscop European 2023
Anul Iepurelui de Apa
farmec.ro - Livr?m frumuse?e!

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.