ENGLISH 99202262 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2007-07-07
Titlul : Eco-"afacerile" ......
Vorbe de claca de Dicu-Sava CristianAsa cum in "patria nostra multe paduri sunt", precum intr-un vechi manual de latina apartinand tinereturilor mele, tot atat de multe daca nu mult mai multe, sunt si ONG-urile care se ocupa de protejarea biotopurilor aferente "silvelor" noastre.

Ocupatie respectabila si necesara, chiar daca nu de putine ori, ecologismul derapeaza in ridicol sau in isteria specifica unor cartiere bucurestene mai colorate.

Din pacate intr-o tara in care viata bate filmul si in care crezurile cetatenului ating paroxismul, a se vedea "Eu te-am facut, Eu te omor", orice derapaj nesanctionat la timp si legal produce monstri.

Daca miscarea onegistica trebuie sa "foloseasca" firmele comerciale pentru a obtine banii necesari desfasurarii activitatilor ei, inversul este o monstuozitate care din pacate nu este sanctionata legal.

Si sa venim la concret.

Exista un onege care militeaza pentru un mediu curat. Proiectul de capatai (din cate am vazut eu), al acestui onege este o "locuire" care sa nu impieteze asupra mediului si care sa consume numai energii curate folosind panouri solare si energie electrica obtinuta cu panouri fotovoltaice si eolinene.
Pana aici cred ca toate domniile voastre sunteti de acord cu mine ca trebuie sa ne ridicam in picioare si sa "aplaudam la scena deschisa" iar apoi sa urmeze "urale prelungite" precum la Congresurile PCR.

Pentru ca doar de atata este vorba.
De lozinci si de cincinalul in patru ani si jumatate.

Partea a doua este conforma cu invataturile transmise din generatie in generatie, adica de la comunisti la pesederisti.

Ecologistul sef de la ONG-ul "Sun Valley" (cf 14771617) este in acelasi timp si patronul de la "Galben" srl.
Asociatia ecologista se da de ceasul mortii sa contacteze asociatii similare din strainatate, sa primeasca acces la documentatii despre surse curate de energie, despre proiecte de eoliene, etc., iar sereleul le capata gratis ca sa construiasca patronul un "sat" ecologic pe terenul proprietate personala si sa bage in buzunar banii obtinuti din vanzarea caselor.
Asociatia "Sun Valley" recunoaste in materialele de prezentare, ca nu are nici un proiect complet si definitiv in acest moment si ca veniturile sale variaza intre 10 si 50.000 USD.
In realitate aceste venituri nu au depasit 2.000 USD, adica au fost in 2004 in valoare de 49.784.000 lei.

Pe siteul www.galben.tk, al firmei "Galben" srl (cf 14302076), si cu aceiasi adresa (Bd. Pandurilor nr. 43, ap. 16, Tg. Mures) ca si "asociatia", firma a domunului dipl.ing Dan-Calin Tocaciou, cu subliniere pe "dipl. ing.", dupa polologhia de rigoare, copiata din siteul onegeului, afalam cu stupoare urmatoarele:

1. Firma o sa produca eoliene, panouri fotovoltaice, panouri solare si sisteme de cogenerare de o calitate superioara si mai ieftine decat cele aflate in comert !!!
Acum sa avem pardon, daca panouri solare s-au mai facut pe genunghi in Romania, nu de alta dar este vorba de o cutie de tabla cu tevi inauntru si acoperita cu o bucata de sticla, chiar si numai montarea unor panouri fotovoltaice presupune o line tehnologica de montaj in adevaratul sens al cuvantului !
Despre eoliene ce sa mai spunem, in strainatate se cheltuiesc milione de dolari numai pt. forma optima a palelor, pe varaiatoare de turatie, pe sisteme elecronice de control care trebuie sa scoata din vant maximul de electricitate indiferent de viteza lui. Dl. Tocaciu doreste sa le produca "loco".

2. Tot pe respectivul site al firmei ne sunt prezentate si niste "case ecologice" din lemn si sticla, dar NU cele de 120-150 de mp pe care o sa le construiasca dl. dipl.ing. Tocaciu.
Pozele sunt adunate de pe net si prezinta, in mare lor majoritate, locuinte de aiurea si in valoare de milioane de dolari !
Pozele nu au nici o legatura cu o "locuirea ecologica", avand sute de metri patrati de suprafata vitrata si suprafete REALE care sunt cu foarte mult peste 150 mp numai la nivelul parterului.

3. Singura legatura cu Romania este ca aceste case (din poze) sunt din lemn, ca dl. dipl. ing. este membru PSD si ca alaturi de Tg. Mures, in Harghita si Covasna se taie padurile in voiosie !

4. Daca totusi ati fost fermecat de idee si doriti sa cumparati o asemenea casa, puteti merge pe pagina "Cum sa contractez".

Acolo o sa descoperiti cu stupoare ca sunteti intampinat de urmatorul text:
"a... a a"

5. Acest demers ecologic si in special economic urmeaza sa fie facut de Galben srl, firma care in 2003 a avut o cifra de afaceri de 400 Milioane, un profit de 200 Milioane (RON), zero angajati si obiect de activitate Hoteluri.
Adica cat un "butiche" de familie din Piata Matache Macelaru'. :)

Daca in primii ani dupa 1989, onegeurile se infiintau ca ciupercile dupa ploaie, in unicul scop de a importa masini fara taxe vamale, acum lucrurile au evoluat "spectaculos" onegeurile fiind infiintate pentru starngerea documentatiei necesare unei firme, .... ca sa construiasca case si sa le boteze "ecologice".

Ce uita (cu buna stiinta) toata aceasta miscare "ecologista" romaneasca sa afirme, sa comunice este ca protejarea mediului nu inseamna numai folosirea de "energii curate", de altfel inca scumpe dpdv investitie, ci in primul rand REDUCEREA CONSUMURILOR prin folosirea de utilaje de ultima generatie.
In Canada, de exemplu, achizitionarea unui utilaj nou, cu un consum de energie mai mic, este "rasplatita" de stat cu o returnare in valoare de 10% a costului acestuia.

Cum sa nu fi tentat sa schimbi o "scula" de 500.000 de $ in conditiile in care cea noua consuma jumatate din curentul "papat" de cea veche si mai primesti si 50.000 de $ inapoi ?
Acest gen de abordare este insa peste mana ecologistilor intrucat miscarea este profund infliltrata de Internationala Socialista si domniile lor nu pot accepta un "ecologism de stat" decat daca "EI sunt statul".
In fond marirea profiturilor unei firme prin reducerea consumurilor energetice inseamna consolidarea capitalului.
Iar acest lucru este de neconceput pentru domniile lor ! :)

Cum nu pot cere pe fata anularea unor masuri capitaliste de stimulare a unor consumuri energetice mai mici, s-au reorientat si militeaza pentru micsorarea populatiei, controlul natalitatii si impotriva "consumerismului".
Adica in mintea perversa a domniilor lor, daca iti cumperi un calculator de ultima generatie si nu zaci in continuare asteptand sa "mestece" 486-le de acum 10 ani, esti "consumerist" si achizitia s-a facut nu pt. ca vrei sa produci mai repede, mai bine si cu consumuri mai mici, ci pt. ca vrei sa fi mai "trendy". In aceste conditii nu mai este loc de nici o mirare cand dl. dipl. ing. Dan-Calin Tocaciu afirma textual ca din cauza calculatoarelor oameni sunt exploatati mai mult, si imi aduc aminte de dictionarele romanesti din anii 55-60 in care Cibernetica era definita ca unealta a capitalismului destinata exploatarii clasei muncitoare. De la acele dictionare, la "noi muncin, nu gandim" si pana la "calculatoarele dauneaza", continuitatea firului rosu este neintrerupta. :)
PARTENERII NOSTRI
Horoscop Februarie
Horoscop European 2023
Anul Iepurelui de Apa
farmec.ro - Livr?m frumuse?e!

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.