ENGLISH 99201900 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2007-05-09
Titlul : De la terorism la patriotism
Vorbe de claca de Marius C.MinaCand vom vedea si noi o solidarizare a opiniei publice arabe cu victimele nevinovate ale terorismului fundamentalist islamic? Cand vom vedea si noi ca indivizilor astora le si pasa de ce se intampla?

Eu nu tin minte sa fi vazut vreo demostratie in nici o capitala araba, nici macar intr-unul din statele asa numite moderate din zona, prin care oamenii sa sa-i acuze pe teroristi pentru imaginea terifianta care o raspandesc in lume referitor la arabi si la Islam. In afara de cateva declaratii formale ale unor oficiali arabi, nimic. Se pare ca tipii aia sunt multumiti de cele ce se intampla si nu le pasa ca lumea ii percepe ca pe niste criminali psihopati. De altfel, se omoara si intre ei big time si nici asta nu pare sa-i deranjeze prea mult.

Pe de alta parte, lumea pare sa fi devenit un loc prea ingust pentru islamici. Oriunde apar baietii astia, se lasa cu nenorociri si conflicte cu societatile si culturile cu care vin in contact: in India, in Rusia, in Sudan, in Indonezia, mai nou in Europa si SUA. A nu se intelege cu nimeni, a intra in conflict cu toata lumea, pare sa fi devenit (daca nu cumva a fost dintotdeauna) un mod de viata al arabilor. "Religia Pacii" my ass! La asa pace, asa religie! Arabii simt ca epoca de aur a petrolului ca principala sursa de energie este pe ultima suta de metri si pentru ca n-au facut nimic cu banii luati de pe urma vanzarii petrolului, in afara de a se razboi cu cine apuca, fac scandal, in ideea ca terorizand intreaga lume vor gasi oportunitati de a se extinde. Vremea santajului cu pretul barilului de petrol apune si ca urmare se trece la santajul cu bombe in locuri publice, cu sechestrari si asasinate oribile in fata camerelor de filmat. Nu vreau sa generalizez, intr-adevar, exista si state arabe care nu au investit in armament si conflicte si ca urmare, sunt bogate si prospere (ca Bahreim, Kuwait, Dubai). Este poate emblematic faptul ca nu se cunosc (sau cel putin, nu am auzit de) teroristi provenind din respectivele tari. Pe de alta parte, exista pe lumea asta multe alte tari sarace, mai mult sau mai putin "asuprite" care de asemenea, nu fac politica asasinand nevinovati.

Rapitorii mizeaza pe faptul ca facem pe noi de frica lor. Ei mizeaza pe reactia opiniei publice, profita de libertatile oferite de democratie si de reactia afectiva fireasca pe care actiunile lor o produce in tarile civilizate. Ei provoaca in lumea civilizata ceea ce la ei acasa este interzis: demonstratii, dezabteri publice, luari de pozitie impotriva guvernelor samd. Daca ne retragem, le dam dreptate si ceea ce e si mai rau, le dam motive sa creada ca rapirea si asasinarea oamenilor nevinovati, care nu au legatura cu conflictele lor este o strategie legitima si eficace si, in consecinta, trebuie continuata.
Este de inteles abordarea emotionala pe care multi o adopta in legatura cu acest caz de rapire. Bineinteles, daca as fi in pielea unuia dintre ostatici sau ruda unuia dintre ei, as dori, as spera, m-as ruga sa fie ascultate cererile rapitorilor. Dar in acelasi timp, nu mi-as face prea mari sperante... Si daca ar fi sa dau vina pe cineva, sunt convins ca in primul rand as da vina pe cei care recurg la asemenea solutii (rapiri, asasinate, atentate), apoi as incerca sa vad cu ce am gresit eu de am ajuns in situatia respectiva si doar dupa aceea mi-as intoarce privirile catre politicienii de la Bucuresti, Washington, Londra samd.

Mai greu de inteles este atitudinea acelora care fac tot posibilul sa le gaseasca scuze teroristilor, numindu-i "luptatori de eliberare", "partizani" samd, pretinzandu-se in acelasi timp ei insisi mari patrioti, mari romani, crestini piosi, suflete sensibile. Indivizii astia sunt o jignire la adresa inteligentei si a bunului simt si chestia asta ii distreaza teribil. Pacat ca afacerea asta s-a politizat pana acolo incat nu mai vedem copacii din cauza padurii.
PARTENERII NOSTRI
Horoscop Februarie
Horoscop European 2023
Anul Iepurelui de Apa
farmec.ro - Livr?m frumuse?e!

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.