ENGLISH 99201844 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2001-05-30
Titlul : Anul Sarpelui
Vorbe de claca de Dicu-Sava CristianChinezii au dreptate ! Instinctiv sau nu, au inteles ca din 11 in 11 ani se intampla ceva ciudat. Mii de ani mai tarziu niste oameni de stiinta au descoperit ca lucrurile coincideau cu maxime ale activitatii solare. Adica, vezi Doamne, daca soarele este prea activ noi oamenii ne dam in petec. Si cel putin statisticile par a le da dreptate. Va fi un am plin de evenimente neasteptate, de falimente pentru unii, de imbogatiri peste noapte pentru altii, de schimbari politice majore, de razboaie, etc, etc, etc. Va fi deci anul marilor "soparle" si la propriu si la figurat. Iar noi romanii putem spune ca am "calcat cu dreptul" in anul sarpelui, si nu din prima luna a acestui an, ci de anul trecut.
Dupa ce timp de patru ani si-a rumegat amarul si si-a muscat zabala pusa de niste alegeri in '96, domnul Iliescu se apuca sa ne vorbeasca despre intoarcerea carului in drum. Sa fie vorba de ramolismentul inerent unei anumite varste? Adica stiti voi.... de la o anumita varsta noi domnii ne aducem foarte bine aminte cum a fost in armata sau ce femei am pus la pat acum 40 de ani, dar nu mai stim ce film am vazut ieri la televizor! Acesta sa fie fenomenul, pur biologic, ce ar explica obsesia domniei sale pentru agricultura de tip colectivist ? Sau tot acesta sa fie de vina pentru oripilarea crunta pe care o simte fata de notiunea de monarhie, atat de crunta incat deunazi la transformat pe Domnitorul Alexandru Ioan Cuza din Monarh in primul "presedinte" al Romaniei ?
Sau sa fie anul sarpelui de vina ? Adica dansul e bine merci la cap, si nu face decat ceea ce a invatat si inca foarte bine....la Moscova. Mai ales ca timpul il preseaza. De... la varsta dumnealui oricand e posibil sa faci un atac ....cerebral, cardiac...si daca e lucid isi da foarte bine seama ca s-ar putea sa nu apuce sfarsitul mandatului. Primul principiu care se preda la "academiile" moscovite era clasicul: dezbina si stapaneste. Adica primul ministru spune una pe la curtile europeene, el zice alta la "atantati din deal", Europa intra la idei - si astora nu le trebuie mult - si se mai amana chestia cu integrarea europeana. Cat? Cat o fi nevoie ca sa isi faca dansul treburile. Care treburi o sa intrebati dumneavostra. Iar eu o sa va raspund: Alea pe care le-a aprofundat in "academiile" de la Moscova.
Din pacate domnul Iliescu, si nu este singurul, nu a inteles un adevar fundamental ! Acela ca traim in IMPERIUL GLOBAL AMERICAN. Ne place sau nu ne place, aceasta este realitatea. Si cine nu o intelege pateste si plateste ca Sadam sau ca Milosevici. Nenorocirea este ca americanii nu au inventat inca bomba care sa omoare numai presediti sau guverne. Prin urmare tot talpa tarii o incaseaza prima, adica tot noi. Iar noi o incasam de 11 ani, an de an, zi de zi, ora de ora. Pentru ca nu vrem sa ne aducem aminte de vorba romaneasca "fa-te frate cu dracul pana treci puntea". Iar domnul Iliescu, si multi altii a fost educati atat de bine la Moscova incat nu se mai pot face frate cu "dracul american" nici morti. Dansii s-au facut frati cu camarazii de arme sovietici, pe viata ...si pe moarte!
Un alt principiu fundamental ce se preda in academiile moscovite era acela de a spune una si a face alta. Si pe acesta domnul Iliescu l-a invatat foarte bine. Vezi declaratiile binevoitoare referitoare la NATO si integrarea europeana facute in timp ce monta o linie directa si secreta cu Moscova. Lucru normal as spune eu, avand in vedere ca iubirile din tinerete nu se uita niciodata. Si tot acolo, la Moscova, dansul si-a insusit si marele talent de a pune aceiasi "placa" indiferent ce este intrebat.
Recunosc ca sunt invidios.
De 11 ani reuseste sa ocoleasca intrebarile directe sau neplacute debitand aceleasi fraze rasuflate culese din, sau de la lectiile de invatamant politic din anii '50. Este singurul capitol la care a reusit sa il depaseasca pe Ceausescu. Cel putin deocamdata.
Din pacate nu il pot face pe dansul vinovat de toate relele din tara aceasta. Ar fi prea simplu, prea frumos.
Anul sarpelui se manifesta in fiecare dintre noi, si se pare ca a inceput sa isi arate veninul mult inainte de 1 ianuarie. De ce ? Va spun eu de ce !
Studentii de la "politehnica" si nu numai ei, au votat in masa cu Vadim, - na ca m-am pus rau si cu asta - Doina Cornea a "iesit pe post", patetica si de prost gust, si ne-a indemnat cu lacrimi in ochi sa votam cu domnul Iliescu, eu ma apuc sa scriu "ce nu trebuie", PNT-CD "cel mai puternic partid de opozitie" si-a dat singur cu stangul peste dreptul si a iesit din arena politica lasand tara pe mana unui partid de clara sorginte comunista, PDSR-ul, a unuia "democrat" format si condus de a doua generatie de activisti, securisti si evrei crestinati, si a unuia ce lasa impresia de extremist si sovin dar care nu este in fond decat primitiv, stalinist si KGB-ist - PRM. Celelalte nu mai conteaza. Si cum lupul isi schimba parul dar naravul ba, vom asista nu la o cadere a guvernului PDSR-ist - in maximum un an, asa cum viseaza unii - ci la o aliere pe fata a celor trei partide nascute din acelasi tata si aceiasi mama: din PCR si din Securitate.
O sa fie un an frumos !
Si ca sa inchei o sa va aduc aminte un proverb chinez, nascut probabil in anii sarpelui :
"fereste-ma doamne sa traiesc vremuri "interesante" !
PARTENERII NOSTRI
Horoscop Februarie
Horoscop European 2023
Anul Iepurelui de Apa
farmec.ro - Livr?m frumuse?e!

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.