MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI
P A R T E A I
Anul 185 (XXIX) - Nr. 432 LEGI, DECRETE, HOTĂRÂRI ŞI ALTE ACTE Luni, 12 iunie 2017
SUMAR
DECIZII ALE CURŢII CONSTITUŢIONALE
Decizia nr. 228 din 6 aprilie 2017 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 69 alin. (5) teza finală din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001
HOTĂRÂRI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
391. - Hotărâre privind înscrierea unor bunuri imobile în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestora în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, instituţie publică aflată în coordonarea Ministerului Apelor şi Pădurilor, pentru Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral
392. - Hotărâre privind transmiterea imobilului 2697 din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Botoşani
393. - Hotărâre privind completarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.156/2013 pentru aprobarea acţiunilor sanitar-veterinare cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, a acţiunilor prevăzute în Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, precum şi a tarifelor aferente acestora
394. - Hotărâre privind actualizarea valorilor de inventar ale imobilelor 638, 2932, 1191 şi 2806 şi a adresei poştale a imobilului 2932 în urma intabulării acestuia în cartea funciară, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, şi pentru transmiterea unor părţi din acestea, pe o perioadă de 20 de ani, în folosinţa gratuită a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”
408. - Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Societatea „CONVERSMIN” - S.A. Bucureşti, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei
409. - Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Societatea Naţională a Apelor Minerale - S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRAŢIEI PUBLICE CENTRALE
1.322/C. - Ordin al ministrului justiţiei pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor şi programelor educative, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială din locurile de deţinere aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor
DECIZII ALE CURŢII CONSTITUŢIONALE
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
din 6 aprilie 2017
referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 69 alin. (5) teza finală din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001
Valer Dorneanu - preşedinte
Marian Enache - judecător
Petre Lăzăroiu - judecător
Mircea Ştefan Minea - judecător
Daniel Marius Morar - judecător
Mona-Maria Pivniceru - judecător
Livia Doina Stanciu - judecător
Simona-Maya Teodoroiu - judecător
Varga Attila - judecător
Simina Popescu-Marin - magistrat-asistent
Cu participarea reprezentantului Ministerului Public, procuror Luminiţa Nicolescu.
1. Pe rol se află soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 69 alin. (5) teza finală din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, excepţie ridicată, din oficiu, de instanţa judecătorească, în Dosarul nr. 49/115/2016 al Tribunalului Caraş-Severin - Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal şi care formează obiectul Dosarului nr. 380D/2016 al Curţii Constituţionale.
2. La apelul nominal, lipsesc părţile, faţă de care procedura de citare este legal îndeplinită.
3. Preşedintele dispune a se face apelul şi în Dosarul nr. 556D/2016, având ca obiect excepţia de neconstituţionalitate a aceloraşi prevederi legale, excepţie ridicată, din oficiu, de instanţa judecătorească, în Dosarul nr. 7/115/2016 al Tribunalului Caraş-Severin - Secţia a I l-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.
4. La apelul nominal, lipsesc părţile, faţă de care procedura de citare este legal îndeplinită.
5. Având în vedere obiectul identic al excepţiilor de neconstituţionalitate, Curtea, din oficiu, pune în discuţie conexarea dosarelor. Reprezentantul Ministerului Public este de acord cu măsura conexării dosarelor. Curtea, în temeiul art. 53 alin. (5) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, dispune conexarea Dosarului nr. 556D/2016 la Dosarul nr. 380D/2016, care a fost primul înregistrat.
6. Cauza fiind în stare de judecată, preşedintele acordă cuvântul reprezentantului Ministerului Public, care invocă jurisprudenţa în materie a Curţii Constituţionale şi pune concluzii de respingere a excepţiei de neconstituţionalitate ca neîntemeiată.
CURTEA,
având în vedere actele şi lucrările dosarelor, reţine următoarele:
7. Prin încheierea din 25 martie 2016, pronunţată în Dosarul nr. 49/115/2016, Tribunalul Caraş-Severin - Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 69 alin. (5) teza finală din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001. Excepţia de neconstituţionalitate a fost ridicată, din oficiu, de instanţa de judecată, într-o cauză având ca obiect cererea de suspendare a executării unui act administrativ - ordin al prefectului prin care s-a stabilit încetarea, înainte de expirarea duratei, a mandatului de primar.
8. Prin încheierea din 13 aprilie 2016, pronunţată în Dosarul nr. 7/115/2016, Tribunalul Caraş-Severin - Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 69 alin, (5) teza finală din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001. Excepţia de neconstituţionalitate a fost ridicată, din oficiu, de instanţa de judecată, într-o cauză având ca obiect cererea de anulare a unui act administrativ - ordin al prefectului prin care s-a stabilit încetarea de drept a mandatului de primar.
9. În motivarea excepţiei de neconstituţionalitate, instanţa judecătorească susţine, în esenţă, că eliminarea căii de atac în cazul hotărârii date asupra cererii de anulare a ordinului de încetare de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar, constituie o limitare a accesului la justiţie. Chiar dacă s-ar urmări un scop legitim, şi anume înlăturarea cu celeritate a situaţiei de provizorat privind ocuparea funcţiei de demnitate publică, această soluţie legislativă nu este proporţională cu scopul urmărit. Astfel, eliminarea controlului judiciar nu era, în mod necesar, unica măsură aflată la dispoziţia legiuitorului pentru atingerea scopului urmărit, ci exista şi posibilitatea de a scurta termenul de exercitare a căii de atac şi de a impune condiţii ce urmăresc soluţionarea căii de atac cu celeritate sporită. Astfel cum se arată în paragraful 35 al Deciziei Curţii Constituţionale nr. 898 din 17 decembrie 2015, ori de câte ori sunt în discuţie drepturi fundamentale, exigenţele constituţionale de protecţie a acestor drepturi impun o gradare a intervenţiei etatice, astfel încât opţiunea legislativă să se îndrepte către măsurile cel mai puţin restrictive de drepturi. Fiind vorba despre un drept fundamental, neadaptarea măsurilor folosite de legiuitor scopului urmărit conduce la afectarea accesului liber la justiţie în substanţa sa.
10. Potrivit prevederilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, încheierile de sesizare de sesizare au fost comunicate preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi Avocatului Poporului, pentru a-şi exprima punctele de vedere asupra excepţiei de neconstituţionalitate.
11. Guvernul consideră că excepţia de neconstituţionalitate nu este întemeiată, sens în care invocă jurisprudenţa în materie a Curţii Constituţionale, şi anume Deciziile nr. 239 din 4 martie 2008, nr. 1.522 din 18 noiembrie 2010 şi nr. 153 din 12 martie 2013.
12. Avocatul Poporului consideră că prevederile art. 69 alin. (5) teza finală din Legea nr. 215/2001 sunt constituţionale, sens în care invocă Deciziile Curţii Constituţionale nr. 239 din 4 martie 2008 şi nr. 153 din 12 martie 2013.
13. Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere asupra excepţiilor de neconstituţionalitate.
CURTEA,
examinând încheierile de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului şi ale Avocatului Poporului, rapoartele întocmite de judecătorul-raportor, concluziile procurorului, prevederile legale criticate, raportate la dispoziţiile Constituţiei, precum şi Legea nr. 47/1992, reţine următoarele:
14. Curtea Constituţională a fost legal sesizată şi este competentă, potrivit dispoziţiilor art. 146 lit. d) din Constituţie, precum şi ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 şi 29 din Legea nr. 47/1992, să soluţioneze excepţia de neconstituţionalitate.
15. Obiectul excepţiei de neconstituţionalitate îl constituie prevederile art. 69 alin. (5) teza finală din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 123 din 20 februarie 2007, care au următorul cuprins: „în acest caz, procedura prealabilă nu se mai efectuează, iar hotărârea primei instanţe este definitivă şi irevocabilă. “
16. Curtea precizează că, potrivit dispoziţiilor art. 8 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 365 din 30 mai 2012, „De la data intrării în vigoare a Codului de procedură civilă, referirile din cuprinsul actelor normative la hotărârea judecătorească «definitivă şi irevocabilă» sau, după caz. «irevocabilă» se vor înţelege ca fiind făcute la hotărârea judecătorească «definitiv㻓.
17. În opinia instanţei judecătoreşti, autoare a excepţiei, prevederile legale criticate contravin dispoziţiilor din Constituţie cuprinse în art. 21 privind accesul liber la justiţie.
18. Examinând excepţia de neconstituţionalitate, Curtea reţine că prevederile art. 69 alin (5) teza finală din Legea nr. 215/2001 au mai format obiect al controlului de constituţionalitate exercitat prin prisma unor critici similare, iar prin Decizia nr. 239 din 4 martie 2008, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 257 din 1 aprilie 2008, şi Decizia nr. 153 din 12 martie 2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 352 din 14 iunie 2013, Curtea Constituţională a respins ca neîntemeiate excepţiile de neconstituţionalitate cu un asemenea obiect.
19. Astfel, Curtea a reţinut, în esenţă, că modalitatea de contestare în justiţie a ordinului prefectului de constatare a încetării de drept a mandatului de primar este în mod firesc caracterizată prin celeritate, natura cauzelor supuse controlului judecătoresc în asemenea situaţii impunând o rezolvare promptă şi definitivă pentru trecerea la etapa următoare, cea a declanşării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului pentru alegerea unui nou primar. În aceste condiţii, Curtea a constatat că prevederile art. 69 alin. (5) teza finală din Legea nr. 215/2001 conţin norme de procedură specială, derogatorie de la dreptul comun, adoptate de legiuitor în temeiul art. 126 alin. (2) din Constituţie şi care nu îngrădesc exercitarea dreptului la folosirea căilor legale de atac şi nu contravin nici principiului accesului liber la justiţie,
20. Întrucât nu au intervenit elemente noi, de natură să determine schimbarea acestei jurisprudenţe, Curtea constată că soluţia pronunţată de instanţa de contencios constituţional, precum şi considerentele care au fundamentat-o îşi păstrează valabilitatea şi în prezenta cauză.
21. Distinct de acestea, Curtea reiterează, în acord cu jurisprudenţa sa, că accesul la justiţie nu presupune şi accesul la toate mijloacele procedurale prin care se înfăptuieşte justiţia, iar instituirea regulilor de desfăşurare a procesului în faţa instanţelor judecătoreşti, deci şi reglementarea căilor ordinare sau extraordinare de atac, este de competenţa exclusivă a legiuitorului, care poate stabili, în considerarea unor situaţii deosebite, reguli speciale de procedură. Astfel, accesul liber la justiţie nu înseamnă accesul la toate structurile judecătoreşti şi la toate căile de atac (în acest sens, a se vedea Decizia Plenului Curţii Constituţionale nr. 1 din 8 februarie 1994, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 69 din 16 martie 1994).
22, Pentru considerentele expuse mai sus, în temeiul art. 146 lit. d) şi al art. 147 alin. (4) din Constituţie, al art. 1-3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) şi al art. 29 din Legea nr. 47/1992, cu unanimitate de voturi,
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
În numele legii
DECIDE:
Respinge, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate ridicată, din oficiu, de instanţa judecătorească în dosarele nr. 49/115/2016 şi 7/115/2016 ale Tribunalului Caraş-Severin - Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal şi constată că prevederile art. 69 alin. (5) teza finală din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.
Definitivă şi general obligatorie.
Decizia se comunică Tribunalului Caraş-Severin - Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Pronunţată în şedinţa din data de 6 aprilie 2017.
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE
Prof. univ. dr. VALER DORNEANU
Magistrat-asistent,
Simina Popescu-Marin
HOTĂRÂRI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind înscrierea unor bunuri imobile în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestora în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, instituţie publică aflată în coordonarea Ministerului Apelor şi Pădurilor, pentru Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 867 şi art. 868 alin. (1) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, al art. 20 din Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu
modificările şi completările ulterioare, şi având în vedere art. 21 şi 22 din Ordonanţa Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - Se aprobă înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, instituţie publică aflată în coordonarea Ministerului Apelor şi Pădurilor, pentru Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, a bunurilor imobile rezultate din investiţii noi, ale căror date de identificare sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. - Ministerul Apelor şi Pădurilor, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, va opera modificarea corespunzătoare a anexei nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.020 şi 1.020 bis din 21 decembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare.
PRIM-MINISTRU
SORIN MIHAI GRINDEANU
Contrasemnează:
Ministrul apelor şi pădurilor,
Adriana Petcu
Ministrul finanţelor publice,
Viorel Ştefan
Bucureşti, 31 mai 2017.
Nr. 391
ANEXĂ
DATELE DE IDENTIFICARE
ale bunurilor imobile rezultate din investiţii noi, care se înscriu În inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi se dau în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, instituţie publică aflată în coordonarea Ministerului Apelor şi Pădurilor, pentru Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral
1. Ordonator principal de credite (ministere sau autorităţi ale administraţiei publice centrale) |
36904099 |
Ministerul Apelor şi Pădurilor |
2. Ordonator secundar de credite |
24326056 |
Administraţia Naţională „Apele Române” |
3. Ordonator terţiar de credite |
|
|
4. Regii autonome şi companii/societăţi naţionale aflate sub autoritatea ordonatorului principal de credite, institute naţionale de cercetare-dezvoltare care funcţionează în baza Ordonanţei Guvernului nr. 25/1995 privind reglementarea organizării şi finanţării activităţii de cercetare-dezvoltare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 51/1996, cu modificările şi completările ulterioare, şi, după caz, societăţi cu capital majoritar de stat care au în administrare bunuri din patrimoniul public de stat |
|
|
Nr. crt. |
Codul da clasificare |
Tipul bunului (mobil/imobil) |
Denumire |
Descrierea tehnică |
Vecinătăţi |
Adrese |
Anul PIF |
Valoarea de Inventar - lei - |
Situaţia juridică |
|
Baza legală (proces-verbal) |
Administrare/concesiune |
|||||||||
1 |
8.03.12 |
Imobil |
Alimentare cu apă a localităţii Gorgova |
L aducţiune = 0,235 km L reţea distrib. = 2,4 km L reţea evac. = 0,1 km 1 rezervor 60 mc S teren = 1.766 mp S constr_C1 - staţie_tratare_a_apei = 104 mp S constr_C2 - magazie = 13 mp S constr-C3-wc = 4 mp CF nr. 30307 UAT Maliuc |
N: teren Consiliul Local al Comunei Maliuc şi drum S: teren Consiliul Local al Comunei Maliuc şi alee pietonală E: drum V: teren Consiliul Local al Comunei Maliuc |
Ţara: România; judeţul: Tulcea; comuna Maliuc; satul Gorgova, nr:-; |
2008 |
515.893 |
Hotărârea Guvernului nr. 950/1996 Hotărârea Guvernului nr. 446/2007 Ordin MAPM nr. 1.062/2001 PVRTL nr. 23858/2008 PVRF nr. 8668/2012 PV de reevaluare nr. 2.624/12.02.2015 |
În administrarea Administraţiei Naţionale .Apele Române” - Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral |
2 |
8.03.12 |
Imobil |
Alimentare cu apă a localităţii Partizani |
L aducţiune = 0,32 km L reţea distrib. = 3,2 km L reţea evac. = 0,1 km 1 rezervor 60 mc S teren = 2.649 mp S constr_C1 - SP_staţie_tratare_a_apei = 109 mp S constr C2 - wc = 4 mp CF nr. 30311 UAT Maliuc |
N; teren Consiliul Local al Comunei Maliuc S: teren arabil A335- Consiliul Local al Comunei Maliuc E: teren proprietate privată - nr. cad. 326 V: drum |
Ţara: România; judeţul: Tulcea; comuna Maliuc; satul Partizani, nr: -; |
2008 |
615.536 |
Hotărârea Guvernului nr. 950/1996 Hotărârea Guvernului nr. 446/200 Ordin MAPM nr. 1.062/2001 PVRTL nr. 23.859/2008 PVRF nr. 8.667/2012 PV de reevaluare nr. 2.624/12.02.2015 |
În administrarea Administraţiei Naţionale Apele Române” - Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral |
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind transmiterea imobilului 2697 din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Botoşani
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 9 alin. (1) şi art. 20 din Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 869 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - (1) Se aprobă transmiterea imobilului 2697, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Botoşani, precum şi declararea acestuia din bun de interes public naţional în bun de interes public local.
(2) După preluare, imobilul transmis potrivit alin. (1) se va utiliza în vederea realizării unui complex investiţional - locuinţe, bază sportivă, grădiniţă, centru pentru persoanele vârstnice - şi infrastructuri rutiere şi de utilităţi publice aferente, în termen de 6 ani de la preluarea imobilului.
Art. 2. - În cazul în care nu se respectă destinaţia imobilului şi termenul prevăzute la art. 1 alin. (2), acesta revine în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Art. 3. - Predarea-preluarea imobilului transmis potrivit prevederilor art. 1 alin. (1) se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Art. 4. - Ministerul Apărării Naţionale îşi va actualiza în mod corespunzător datele din evidenţa cantitativ-valorică şi va opera, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, modificările corespunzătoare în anexa nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările şi completările ulterioare.
PRIM-MINISTRU
SORIN MIHAI GRINDEANU
Contrasemnează:
Ministrul apărării naţionale,
Gabriel-Beniamin Leş
Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene,
Sevil Shhaideh
Ministrul finanţelor publice,
Viorel Ştefan
Bucureşti, 31 mai 2017.
Nr. 392.
ANEXĂ
DATELE DE IDENTIFICARE
ale imobilului 2697 care se transmite din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Botoşani şi se declară din bun de interes public naţional în bun de interes public local
Nr. MFP |
Codul de clasificare |
Denumirea bunului |
Adresa |
Valoarea de inventar (în lei) |
Elementele-cadru de descriere tehnică/ Cartea funciară/Nr. cadastrale |
Persoana juridică de la care se transmite imobilul/CUI |
Persoana juridică la care se transmite imobilul/CUI |
106883 |
8.19.01 |
Imobil 2697 |
Judeţul Botoşani, municipiul Botoşani, Strada Iaşului, FN |
219.000 |
Suprafaţa terenului - 300.000 mp CF 62139 Nr. cad. 62139 |
Statul român, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale CUI -4183229 |
Domeniul public al municipiului Botoşani CUI -3372882 |
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind completarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.156/2013 pentru aprobarea acţiunilor sanitar-veterinare cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, a acţiunilor prevăzute în Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, precum şi a tarifelor aferente acestora
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 15 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. - Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.156/2013 pentru aprobarea acţiunilor sanitar-veterinare cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, a acţiunilor prevăzute în Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, precum şi a tarifelor aferente acestora, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 8 din 7 ianuarie 2014, se completează după cum urmează:
1. La capitolul I secţiunea 1, după punctul 72 se introduce un nou punct, punctul 73, cu următorul cuprins:
„73. Dermatoza nodulară contagioasă a bovinelor, respectiv dermatoza nodulară virotică sau dermatoza nodulară contagioasă.”
2. La capitolul I secţiunea a 9-a, după punctul 3 se introduce un nou punct, punctul 4, cu următorul cuprins:
„4. Dermatoza nodulară contagioasă a bovinelor, respectiv dermatoza nodulară virotică sau dermatoza nodulară contagioasă.”
PRIM-MINISTRU
SORIN MIHAI GRINDEANU
Contrasemnează:
p. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Petcu Traian Constantin,
subsecretar de stat
Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
Petre Daea
Ministrul finanţelor publice,
Viorel Ştefan
Bucureşti, 31 mai 2017.
Nr. 393.
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind actualizarea valorilor de inventar ale imobilelor 638, 2932,1191 şi 2806 şi a adresei poştale a imobilului 2932 în urma intabulării acestuia în cartea funciară, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, şi pentru transmiterea unor părţi din acestea, pe o perioadă de 20 de ani, în folosinţa gratuită a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 874 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, al art. 52 alin, (3) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 20 din Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 41 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere prevederile art. 21 şi 22 din Ordonanţa Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - Se aprobă actualizarea valorilor de inventar ale imobilelor 638, 2.932,1.191 şi 2.806, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, înregistrate în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului la numerele MFP 103770, 106875,106669 şi nr. 103851, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1, ca urmare a reevaluării, efectuată în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a adresei poştale a imobilului 2.932, în urma intabulării acestuia în cartea funciară.
Art. 2. - Se aprobă transmiterea, pe o perioadă de 20 de ani, a unor părţi din imobilele 638, 2.932,1.191 şi 2.806, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2, în folosinţa gratuită a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, persoană juridică de drept privat de utilitate publică, pentru funcţionarea sediilor filialelor judeţene Argeş, Botoşani, Cluj şi Olt.
Art. 3. - După expirarea perioadei de folosinţă gratuită de 20 de ani sau în cazul în care nu se respectă destinaţia părţilor de imobile prevăzute la art. 2, acestea revin în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Art. 4. - Predarea-preluarea părţilor din imobilele 638,2.932, 1.191 şi 2.806, transmise potrivit prevederilor art. 2, se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri a Guvernului.
Art. 5. - Ministerul Apărării Naţionale îşi va actualiza în mod corespunzător datele din evidenţa cantitativ-valorică şi, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, va opera modificările corespunzătoare ale anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 6. - Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
PRIM-MINISTRU
SORIN MIHAI GRINDEANU
Contrasemnează:
Ministrul apărării naţionale,
Gabriel-Beniamin Leş
Ministrul finanţelor publice,
Viorel Ştefan
Bucureşti, 31 mai 2017.
Nr. 394.
ANEXA Nr. 1
DATELE DE IDENTIFICARE ale imobilelor 638, 2932, 1191 şi 2806,
aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, la care se actualizează valorile de inventar, conform prevederilor art. 21 şi art. 22 din Ordonanţa Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi adresa poştală a imobilului 2932, în urma intabulării acestuia în cartea funciară
Nr. M.F.P. |
Codul de clasificare |
Denumirea bunului din domeniul public al stalului |
Adresa |
Elementele-cadru de descriere tehnică. Carte funciară/ Nr. cadastrale |
Valoarea bunului imobil înscrisă în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului (lei) |
Valoarea de inventar actualizată a bunului imobil ca urmare a reevaluării (lei) |
Administratorul bunului/CUI |
103770 |
8.19.01 |
Imobil 638 |
Municipiul Piteşti, piaţa Muntenia nr. 2, judeţul Argeş |
Construcţii şi teren * C.F. nr. 88797 Nr. cad. 88797, nr. 88797-C1-U1, 88797-C1-U2 |
1.166.175 |
1.374.479,27 |
Ministerul Apărării Naţionale CUI-4183229 |
106875 |
8.19.01 |
Imobil 2932 |
Municipiul Botoşani, Calea Naţională nr. 52 A, bloc 9 E, parter, judeţul Botoşani |
Construcţii şi teren * C.F. nr. 60734 Nr. cad. 60734, nr. 60734-C1-U1, 6Q734-C1-U2 |
890.887 |
965.539 |
Ministerul Apărării Naţionale CUI-4183229 |
106669 |
8.19.01 |
Imobil 1191 |
Municipiul Cluj-Napoca, piaţa Ştefan cel Mare nr. 1-3, judeţul Cluj |
Construcţii şi teren * C.F. nr. 318330 Nr. cad. 318330, nr. 318330-C1 -U1, 318330-C1-U2, 318330-C 1-U3, 318330-C1-U4 |
20.189.796 |
19.805.461,22 |
Ministerul Apărării Naţionale CUI-4183229 |
103851 |
8.19.01 |
Imobil 2806 |
Municipiul Caracal, strada Toma Ruşcă nr. 10, judeţul Olt |
Construcţii şi teren * C.F. nr. 54222 C.F. nr. 54223 Nr. cad. 54222, nr. 54222-C3-U1, 54222-C3-U2, 54222-C3-U3 Nr. cad. 54223 şi nr. 54223-C1 |
9.285.237 |
9.538.753,85 |
Ministerul Apărării Naţionale CUI-4183229 |
NOTĂ
* Conform prevederilor Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.718/2011 pentru aprobarea Precizărilor privind întocmirea şi actualizarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, instituţiile a căror activitate este organizată în baza unor legi speciale şi care au bunuri cu date de identificare clasificate completează anexele la hotărârile Guvernului numai cu acele date care nu sunt clasificate.
ANEXA Nr. 2
DATELE DE IDENTIFICARE
ale unor părţi din imobilele 638,2932,1191 şi 2806 aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, care se transmit pe o perioadă de 20 de ani în folosinţa gratuită a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”
Nr. MFP |
Codul de clasificare |
Denumirea bunului |
Adresa |
Elementele-cadru de descriere tehnică/capacitate/bucăţi/ carte funciară/nr. cadastral |
Valoarea de inventar totală a bunului din care se transmite partea de imobil care face obiectul transmiterii (lei) |
Valoarea părţii bunului care se transmită (lei) |
Valoarea părţii bunului care nu sa transmită (lei) |
Persoana Juridică de la care se transmite imobilul/CUI |
Persoana juridică la care se transmite folosinţa gratuită/ CUI/Cod fiscal |
103770 parţial |
8.19.01 |
Imobil 638 parţial |
Municipiul Piteşti, piaţa Muntenia nr. 2, judeţul Argeş |
1. Construcţii: - Suprafaţa utilă - 16,55 mp - Valoare contabilă - 11.663.25 lei 1.1. Cotă părţi comune: - Suprafaţa utilă - 12,42 mp - Valoare contabilă - 1.656,41 lei Total valoare contabilă construcţii - 13.319,66 lei 2. Teren: - Cotă teren - 16,44 mp - Valoare contabilă - 440,61 lei Total valoare parte de imobil: 13.760,27 lei C.F. nr. 88797 Nr. cad. 88797-C1-U2 |
1.374.479,27 |
13.760,27 |
1.360.719 |
Statul român, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale CUI - 4183229 |
Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” CIF - 4505235 |
106875 |
8.19.01 |
Imobil 2932 parţial |
Municipiul Botoşani, Calea Naţională nr. 52 A, bloc 9E, judeţul Botoşani |
1. Construcţii: - Suprafaţă utilă - 13,46 mp - Valoare contabilă - 10.755,94 lei 1.1. Cotă părţi comune: - Suprafaţa utilă - 0,0119 mp - Valoare contabilă - 10.790,06 lei Total valoare contabilă construcţii - 21.546 lei 2. Teren: - Cotă teren - 4,71 mp - Valoare contabilă - 697,74 lei Total valoare parte de imobil: 22.243.74 lei C.F. nr. 60734 Nr. cad. 60734-C1-U1 |
965.539 |
22.243,74 |
943.295,26 |
Statul român, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale CUI - 4183229 |
Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” CIF - 4505235 |
106669 |
8.19.01 |
Imobil 1191 parţial |
Municipiul Cluj-Napoca, piaţa Ştefan cel Mare nr. 1-3, judeţul Cluj |
1. Construcţii: - Suprafaţa utilă - 25,83 mp - Valoare contabilă - 4,47 lei 1.1. Cotă părţi comune: - Suprafaţa utilă - 0,0492 mp - Valoare contabilă - 0,0085 lei Total valoare contabilă construcţii - 4,4785 lei 2. Teren: - Cotă teren - 24,34 mp - Valoare contabilă - 3.920,20 lei Total valoare parte de imobil: 3.924,68 lei C.F nr. 318330 Nr. cad. 318330-C1-U3 |
19.805.461,22 |
3.924,68 |
19.801.536,54 |
Statul român, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale CUI - 4183229 |
Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” CIF - 4505235 |
103851 |
8.19.01 |
Imobil 2806 parţial |
Municipiul Caracal, strada Toma Ruşcă nr. 10, judeţul Olt |
1. Construcţii: - Suprafaţă utilă - 14,00 mp - Valoare contabilă - 6.922,20 lei 1.1. Cotă părţi comune: - Suprafaţa utilă - 0,0034 mp - Valoare contabilă - 5.648,525 lei Total valoare contabilă construcţii - 12.570,725 lei 2. Teren: - Cotă teren - 0,0034 mp - Valoare contabilă - 0,986 lei Total valoare parte de imobil. 12.571,71 lei C.F. nr. 54222 Nr. cad. 54222-C3-U3. |
9.538.753,85 |
12.571,71 |
9.526.182,14 |
Statul român, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale CUI - 4183229 |
Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” CIF - 4505235 |
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Societatea „CONVERSMIN” - S.A. Bucureşti, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 4 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, aprobată cu completări prin Legea nr. 47/2014, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - Se aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Societatea „COVERSMIN” - S.A. Bucureşti, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. - Angajarea sumelor alocate de la bugetul de stat se face cu respectarea prevederilor art. 41 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2017 nr. 6/2017.
PRIM-MINISTRU
SORIN MIHAI GRINDEANU
Contrasemnează:
Ministrul economiei,
Mihai Tudose Ministrul finanţelor publice,
Viorel Ştefan
p. Ministrul muncii şi justiţiei sociale,
Adrian Marius Rîndunică,
secretar de stat
Bucureşti, 9 iunie 2017.
Nr. 408.
ANEXĂ
MINISTERUL ECONOMIEI SOCIETATEA CONVERSMIN - S.A.
Bucureşti, str. Mendeleev nr. 26-38, sectorul 1 RO 14923006
BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI PE ANUL 2017
|
|
|
- mii lei - |
|||
|
INDICATORI
|
Nr. rd.
|
Propuneri an curent (2017) |
|||
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
||
I. |
|
|
VENITURI TOTALE (Rd.1=Rd.2+Rd.5+Rd.6) |
1 |
38.651 |
|
|
1 |
|
Venituri totale din exploatare, din care: |
2 |
38.601 |
|
|
|
|
a) |
subvenţii, cf. prevederilor legale în vigoare |
3 |
33.300 |
|
|
|
b) |
transferuri, cf. prevederilor legale în vigoare |
4 |
|
|
2 |
|
Venituri financiare |
5 |
50 |
|
|
3 |
|
Venituri extraordinare |
6 |
|
|
II. |
|
|
CHELTUIELI TOTALE (Rd.7=Rd.8+Rd.20+Rd.21) |
7 |
38.646 |
|
|
1 |
|
Cheltuieli de exploatare, din care: |
8 |
38.646 |
|
|
|
A. |
cheltuieli cu bunuri şi servicii |
9 |
1.517 |
|
|
|
B. |
cheltuieli cu impozite, taxe şi vărsăminte asimilate |
10 |
50 |
|
|
|
C. |
cheltuieli cu personalul, din care: |
11 |
6.464 |
|
|
|
|
C0 |
Cheltuieli de natură salarială (Rd.13+Rd.14) |
12 |
4.686 |
|
|
|
C1 |
ch. cu salariile |
13 |
4.287 |
|
|
|
C2 |
bonusuri |
14 |
399 |
|
|
|
C3 |
alte cheltuieli cu personalul, din care: |
15 |
|
|
|
|
|
cheltuieli cu plaţi compensatorii aferente disponibilizărilor de personal |
16 |
|
|
|
|
C4 |
Cheltuieli aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete |
17 |
540 |
|
|
|
C5 |
cheltuieli cu asigurările şi protecţia socială, fondurile speciale şi alte obligaţii legale |
18 |
1.238 |
|
|
D. |
alte cheltuieli de exploatare |
19 |
30.615 |
|
|
2 |
|
Cheltuieli financiare |
20 |
|
|
|
3 |
|
Cheltuieli extraordinare |
21 |
|
|
III. |
|
|
REZULTATUL BRUT (profit/pierdere) |
22 |
5 |
|
IV. |
|
|
IMPOZIT PE PROFIT |
23 |
|
|
V. |
|
|
PROFITUL CONTABIL RĂMAS DUPĂ DEDUCEREA IMPOZITULUI PE PROFIT, din care: |
24 |
5 |
|
|
1 |
|
Rezerve legale |
25 |
|
|
|
2 |
|
Alte rezerve reprezentând facilităţi fiscale prevăzute de lege |
26 |
|
|
|
3 |
|
Acoperirea pierderilor contabile din anii precedenţi |
27 |
5 |
|
|
4
|
|
Constituirea surselor proprii de finanţare pentru proiectele cofinanţate din împrumuturi externe, precum şi pentru constituirea surselor necesare rambursării ratelor de capital, plaţii dobânzilor, comisioanelor şi altor costuri aferente acestor împrumuturi |
28
|
|
|
|
5 |
|
Alte repartizări prevăzute de lege |
29 |
|
|
|
6 |
|
Profitul contabil rămas după deducerea sumelor de la Rd. 25, 26, 27, 28, 29 |
30 |
0 |
|
|
7 |
|
Participarea salariaţilor la profit în limita a 10% din profitul net, dar nu mai mult de nivelul unui salariu de bază mediu lunar realizat la nivelul operatorului economic în exerciţiul financiar de referinţă |
31 |
|
|
|
8 |
|
Minimum 50% vărsăminte la bugetul de stat sau local în cazul regiilor autonome ori dividende cuvenite acţionarilor, în cazul societăţilor/ companiilor naţionale şi societăţilor cu capital integral sau majoritar de stat, din care: |
32 |
|
|
|
|
a) |
- dividende cuvenite bugetului de stat |
33 |
|
|
|
|
b) |
- dividende cuvenite bugetului local |
33a |
|
|
|
|
c) |
- dividende cuvenite altor acţionari |
34 |
|
|
|
9 |
|
Profitul nerepartizat pe destinaţiile prevăzute la Rd.31 - Rd.32 se repartizează la alte rezerve şi constituie sursă proprie de finanţare |
35 |
|
|
VI. |
|
|
VENITURI DIN FONDURI EUROPENE |
36 |
|
|
VII. |
|
|
CHELTUIELI ELIGIBILE DIN FONDURI EUROPENE, din care: |
37 |
|
|
|
|
a) |
cheltuieli materiale |
38 |
|
|
|
|
b) |
cheltuieli cu salariile |
39 |
|
|
|
|
c) |
cheltuieli privind prestările de servicii |
40 |
|
|
|
|
d) |
cheltuieli cu reclama şi publicitate |
41 |
|
|
|
|
e) |
alte cheltuieli |
42 |
|
|
VIII. |
|
|
SURSE DE FINANŢARE A INVESTIŢIILOR, din care: |
43 |
220 |
|
|
1 |
|
Alocaţii de la buget |
44 |
|
|
|
|
|
alocaţii bugetare aferente plăţii angajamentelor din anii anteriori |
45 |
|
|
IX. |
|
|
CHELTUIELI PENTRU INVESTIŢII |
46 |
220 |
|
X. |
|
|
DATE DE FUNDAMENTARE |
47 |
|
|
|
1 |
|
Nr. de personal prognozat la finele anului |
48 |
92 |
|
|
2 |
|
Nr. mediu de salariaţi total |
49 |
90 |
|
|
3 |
|
Câştigul mediu lunar pe salariat (lei/persoană) determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială *) |
50 |
4.167 |
|
|
4 |
|
Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor cu salariile (lei/persoană) (Rd.13/Rd.49)/12*1000 |
51 |
3.969 |
|
|
5 |
|
Productivitatea muncii în unităţi valorice pe total personal mediu (mii lei/persoană) (Rd.2/Rd.49) |
52 |
429 |
|
|
6 |
|
Productivitatea muncii în unităţi fizice pe total personal mediu (cantitate produse finite/persoana) |
53 |
|
|
|
7 |
|
Cheltuieli totale la 1000 lei venituri totale (Rd.7/Rd.1)x1000 |
54 |
1.000 |
|
|
8 |
|
Plăţi restante |
55 |
|
|
|
9 |
|
Creanţe restante |
56 |
|
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Societatea Naţională a Apelor Minerale - S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 4 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, aprobată cu completări prin Legea nr. 47/2014, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. - Se aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Societatea Naţională a Apelor Minerale - S.A., aflata sub autoritatea Ministerului Economiei, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
PRIM-MINISTRU
SORIN MINAI GRINDEANU
Contrasemnează:
Ministrul economiei,
Mihai Tudose Ministrul finanţelor publice,
Viorel Ştefan
p. Ministrul muncii şi justiţiei sociale, Adrian Marius Rîndunică,
secretar de stat
Bucureşti, 9 iunie 2017.
Nr. 409.
ANEXĂ
MINISTERUL ECONOMIEI
Societatea Naţională a Apelor Minerale - S.A.
Strada Scărlătescu nr. 15, sectorul 1, Bucureşti Cod unic de înregistrare: RO 1590040
BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI
pe anul 2017
|
|
|
- mii lei - |
|||
|
INDICATORI
|
Nr. rd.
|
Propuneri an curent 2017 |
|||
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
||
I. |
|
|
VENITURI TOTALE (Rd.1=Rd.2+Rd.5+Rd.6) |
1 |
39.074 |
|
|
1 |
|
Venituri totale din exploatare, din care: |
2 |
39.024 |
|
|
|
|
a) |
subvenţii, cf. prevederilor legale în vigoare |
3 |
|
|
|
|
b) |
transferuri, cf. prevederilor legale în vigoare |
4 |
|
|
2 |
|
Venituri financiare |
5 |
50 |
|
|
3 |
|
Venituri extraordinare |
6 |
|
|
II. |
|
|
CHELTUIELI TOTALE (Rd.7=Rd.8+Rd.20+Rd.21) |
7 |
32.649 |
|
|
1 |
|
Cheltuieli de exploatare, din care: |
8 |
32.589 |
|
|
|
A. |
cheltuieli cu bunuri şi servicii |
9 |
4.247 |
|
|
|
B. |
cheltuieli cu impozite, taxe şi vărsăminte asimilate |
10 |
19.730 |
|
|
|
C. |
cheltuieli cu personalul, din care: |
11 |
7.760 |
|
|
|
|
C0 |
Cheltuieli de natură salarială (Rd.13+Rd.14) |
12 |
5.982 |
|
|
|
C1 |
ch. cu salariile |
13 |
4.924 |
|
|
|
C2 |
bonusuri |
14 |
1.058 |
|
|
|
C3 |
alte cheltuieli cu personalul, din care: |
15 |
160 |
|
|
|
|
cheltuieli cu plaţi compensatorii aferente disponibilizărilor de personal |
16 |
|
|
|
|
C4 |
Cheltuieli aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete |
17 |
438 |
|
|
|
C5 |
cheltuieli cu asigurările şi protecţia socială, fondurile speciale şi alte obligaţii legale |
18 |
1.180 |
|
|
D. |
alte cheltuieli de exploatare |
19 |
555 |
|
|
2 |
|
Cheltuieli financiare |
20 |
60 |
|
|
3 |
|
Cheltuieli extraordinare |
21 |
|
|
III. |
|
|
REZULTATUL BRUT (profit/pierdere) |
22 |
6.425 |
|
IV. |
|
|
IMPOZIT PE PROFIT |
23 |
1.123 |
|
V. |
|
|
PROFITUL CONTABIL RĂMAS DUPĂ DEDUCEREA IMPOZITULUI PE PROFIT, din care: |
24 |
5.302 |
|
|
1 |
|
Rezerve legale |
25 |
|
|
|
2 |
|
Alte rezerve reprezentând facilităţi fiscale prevăzute de lege |
26 |
|
|
|
3 |
|
Acoperirea pierderilor contabile din anii precedenţi |
27 |
|
|
|
4
|
|
Constituirea surselor proprii de finanţare pentru proiectele cofinanţate din împrumuturi externe, precum şi pentru constituirea surselor necesare rambursării ratelor de capital, plaţii dobânzilor, comisioanelor şi altor costuri aferente acestor împrumuturi |
28
|
|
|
|
5 |
|
Alte repartizări prevăzute de lege |
29 |
|
|
|
6 |
|
Profitul contabil rămas după deducerea sumelor de la Rd. 25, 26, 27, 28, 29 |
30 |
5.302 |
|
|
7 |
|
Participarea salariaţilor la profit în limita a 10% din profitul net, dar nu mai mult de nivelul unui salariu de bază mediu lunar realizat la nivelul operatorului economic în exerciţiul financiar de referinţă |
31 |
346 |
|
|
8 |
|
Minimum 50% vărsăminte la bugetul de stat sau local în cazul regiilor autonome ori dividende cuvenite acţionarilor, în cazul societăţilor/ companiilor naţionale şi societăţilor cu capital integral sau majoritar de stat, din care: |
32 |
3.043 |
|
|
|
a) |
- dividende cuvenite bugetului de stat |
33 |
3.043 |
|
|
|
b) |
- dividende cuvenite bugetului local |
33a |
|
|
|
|
c) |
- dividende cuvenite altor acţionari |
34 |
|
|
|
9 |
|
Profitul nerepartizat pe destinaţiile prevăzute la Rd.31 - Rd.32 se repartizează la alte rezerve şi constituie sursă proprie de finanţare |
35 |
2.259 |
|
VI. |
|
|
VENITURI DIN FONDURI EUROPENE |
36 |
|
|
VII. |
|
|
CHELTUIELI ELIGIBILE DIN FONDURI EUROPENE, din care: |
37 |
|
|
|
|
a) |
cheltuieli materiale |
38 |
|
|
|
|
b) |
cheltuieli cu salariile |
39 |
|
|
|
|
c) |
cheltuieli privind prestările de servicii |
40 |
|
|
|
|
d) |
cheltuieli cu reclama şi publicitate |
41 |
|
|
|
|
e) |
alte cheltuieli |
42 |
|
|
VIII. |
|
|
SURSE DE FINANŢARE A INVESTIŢIILOR, din care: |
43 |
1.881 |
|
|
1 |
|
Alocaţii de la buget |
44 |
|
|
|
|
|
alocaţii bugetare aferente plăţii angajamentelor din anii anteriori |
45 |
|
|
IX. |
|
|
CHELTUIELI PENTRU INVESTIŢII |
46 |
1.881 |
|
X. |
|
|
DATE DE FUNDAMENTARE |
47 |
|
|
|
1 |
|
Nr. de personal prognozat la finele anului |
48 |
152 |
|
|
2 |
|
Nr. mediu de salariaţi total |
49 |
134 |
|
|
3 |
|
Câştigul mediu lunar pe salariat (lei/persoană) determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială (Rd.12/Rd.49)/12*1000 |
50 |
3.404 |
|
|
4 |
|
Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor cu salariile (lei/persoană) (Rd.13/Rd.49)/12*1000 |
51 |
3.062 |
|
|
5 |
|
Productivitatea muncii în unităţi valorice pe total personal mediu (mii lei/persoană) (Rd.2/Rd.49) |
52 |
291 |
|
|
6 |
|
Productivitatea muncii în unităţi fizice pe total personal mediu (cantitate produse finite/persoana) |
53 |
|
|
|
7 |
|
Cheltuieli totale la 1000 lei venituri totale (Rd.7/Rd.1)x1000 |
54 |
836 |
|
|
8 |
|
Plăţi restante |
55 |
|
|
|
9 |
|
Creanţe restante |
56 |
2.766 |
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRAŢIEI PUBLICE CENTRALE
MINISTERUL JUSTIŢIEI
pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor şi programelor educative, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială din locurile de deţinere aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor
În temeiul dispoziţiilor art. 89 alin. (8) şi ale art. 165 alin. (5) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 187 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 157/2016, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 13 din Hotărârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare,
ministrul justiţiei emite următorul ordin:
Art. 1. - Se aprobă Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor şi programelor educative, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială din locurile de deţinere aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Art. 3. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.199/C/2011 pentru aprobarea Regulamentului privind condiţiile de organizare şi desfăşurare a activităţilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială din penitenciare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 805 din 15 noiembrie 2011, precum şi orice alte dispoziţii contrare.
Ministrul justiţiei,
Tudorel Toader
Bucureşti, 25 aprilie 2017.
Nr. 1.322/C.
*) Anexa se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 432 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial”, Bucureşti, şos. Panduri nr. 1.
![]() |
![]() |
Copyright 1998-2024 DSC.NET All rights reserved. |