MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI
P A R T E A I
Anul XXII - Nr. 256 LEGI, DECRETE, HOTĂRÂRI SI ALTE ACTE Marti, 20 aprilie 2010
SUMAR
LEGI SI DECRETE
68. - Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii în România
430. - Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii în România
DECIZII ALE CURTII CONSTITUTIONALE
Decizia nr. 284 din 18 martie 2010 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 102 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România
HOTĂRÂRI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
325. - Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2010 al Regiei Autonome „Monetăria Statului” din subordinea Băncii Nationale a României
326. - Hotărâre privind unele măsuri de utilizare a Fondului elvetian de contrapartidă constituit în temeiul Acordului dintre Guvernul României si Guvernul Confederatiei Elvetiene privind acordarea asistentei financiare, semnat la Bucuresti la data de 26 noiembrie 1992, modificat prin Acordul dintre Guvernul României si Guvernul Confederatiei Elvetiene, semnat la Bucuresti la 14 decembrie 2001
339. - Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2010 al Companiei Nationale „Imprimeria Natională” - S.A., companie natională aflată sub autoritatea Ministerului Finantelor Publice
357. - Hotărâre pentru modificarea si completarea Hotărârii Guvernului nr. 56/2010 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea producătorilor de energie electrică si termică de sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin înfiintarea Companiei Nationale Electra - S.A. si Companiei Nationale Hidroenergetica - S.A.
LEGI SI DECRETE
PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CAMERA DEPUTATILOR |
SENATUL |
pentru aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii în România
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Art. I. - Se aprobă Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 49 din 20 mai 2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 366 din 1 iunie 2009, cu următoarele modificări si completări:
1. La articolul 1, după alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (2), (3) si (4), cu următorul cuprins:
„(2) Prezenta ordonantă de urgentă nu are ca obiect liberalizarea serviciilor de interes economic general, rezervate organismelor publice sau private, privatizarea organismelor publice prestatoare de servicii si eliminarea monopolurilor care prestează servicii.
(3) Prezenta ordonantă de urgentă nu afectează dispozitiile penale în vigoare.
(4) Prezenta ordonantă de urgentă nu afectează dispozitiile nationale privind definirea, organizarea si functionarea serviciilor economice de interes general, relatiile de muncă, sănătatea si securitatea la locul de muncă, securitatea socială, protectia si promovarea libertătii culturale sau lingvistice, pluralismul mijloacelor de comunicare în masă, precum si exercitarea drepturilor fundamentale, astfel cum sunt acestea recunoscute potrivit legii.”
2. La articolul 2, litera o) se modifică si va avea următorul cuprins:
,,o) Sistemul de informare al pietei interne (IMI) - platforma electronică prin intermediul căreia se realizează schimbul de informatii si comunicarea între autoritătile competente, care decurg din obligatiile de cooperare administrativă prevăzute în prezenta ordonantă de urgentă;”.
3. La articolul 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
„(3) Autoritătile competente asigură aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgentă în conformitate cu dispozitiile tratatelor privitoare la dreptul de stabilire si la libera circulatie a serviciilor.”
4. La articolul 4 alineatul (2), după litera a) se introduce o nouă literă, litera a1), cu următorul cuprins:
,,a1) serviciile neeconomice de interes general;”.
5. La articolul 4 alineatul (2), litera b) se modifică si va avea următorul cuprins:
,,b) serviciile si retelele de comunicatii electronice, precum si resursele si serviciile asociate, în ceea ce priveste domeniile reglementate de Ordonanta Guvernului nr. 34/2002 privind accesul la retelele publice de comunicatii electronice si la infrastructura asociată, precum si interconectarea acestora, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 527/2002, cu modificările si completările ulterioare, Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare al comunicatiilor, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 591/2002, cu modificările si completările ulterioare, Legea nr. 304/2003 pentru serviciul universal si drepturile utilizatorilor cu privire la retelele si serviciile de comunicatii electronice, republicată, Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice, cu modificările si completările ulterioare, Hotărârea Guvernului nr. 1.208/2007 privind conditiile generale referitoare la interoperabilitatea serviciilor de televiziune digitală interactivă, precum si a echipamentelor de televiziune digitală ale consumatorilor;”.
6. După articolul 4 se introduce un nou articol, articolul 41, cu următorul cuprins:
„Art. 41. - (1) Autoritătile competente au obligatia de a examina procedurile si formalitătile aplicabile accesului la o activitate de servicii si exercitării acesteia, iar, în cazul în care acestea nu sunt suficient de simple, de a realiza simplificarea lor.
(2) Formularele armonizate la nivel comunitar în acest domeniu, elaborate de Comisia Europeană, sunt echivalente cu certificatele, atestările si orice alte documente solicitate unui prestator, în conditiile prezentei ordonante de urgentă.”
7. La articolul 5, alineatul (1) se modifică si va avea următorul cuprins:
„Art. 5. - (1) În cazul în care o autoritate competentă română solicită ca prestatorul ori beneficiarul să prezinte un certificat, o atestare sau un alt document pentru a dovedi că o anumită cerintă a fost îndeplinită, aceasta acceptă orice document dintr-un stat membru întocmit într-un scop echivalent sau din care reiese clar că cerinta respectivă este îndeplinită.”
8. La articolul 6, alineatele (3), (6) si (9) se modifică si vor avea următorul cuprins:
„(3) Autoritătile competente trebuie să se înregistreze în sistemul PCU electronic în termen de maximum 60 de zile de la data la care acesta devine functional sau de la data la care acestea devin functionale.
(6) Se desemnează Centrul National «România Digitală», denumit în continuare CNRD, în subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societătii Informationale, ca autoritate responsabilă pentru realizarea, operationalizarea si administrarea PCU electronic.
(9) PCU electronic va deveni functional până la data de 1 decembrie 2010.”
9. La articolul 7, alineatele (3) si (4) se modifică si vor avea următorul cuprins:
„(3) Autoritătile competente au obligatia de a răspunde, în mod clar si precis, prin intermediul PCU electronic, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la înregistrarea cererii, oricărei cereri de informatii sau asistentă mentionate la alin. (1) si (2) si, în cazurile în care cererea este eronată ori nefondată, au obligatia de a informa solicitantul în consecintă, în cel mai scurt timp, dar nu mai mult de 3 zile lucrătoare.
(4) CNRD este responsabil pentru buna functionare, din punct de vedere tehnic, a PCU electronic. Autoritătile competente răspund pentru continutul informatiilor si documentelor colectate, transmise si procesate prin intermediul PCU electronic.”
10. La articolul 7, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:
„(6) Autoritătile competente pot lua măsuri pentru ca informatiile prevăzute în prezentul articol să fie disponibile si în alte limbi comunitare.”
11. La articolul 9, după alineatul (8) se introduce un nou alineat, alineatul (9), cu următorul cuprins:
„(9) Prezentul articol nu aduce atingere modului de repartizare a competentelor în acordarea autorizatiilor între autoritătile administrative.”
12. La articolul 15, litera c) se modifică si va avea următorul cuprins:
,,c) raportează prin intermediul platformei electronice Interactive Policy Making (IPM) toate regimurile de autorizare si cerintele mentinute, precum si cerintele care au fost simplificate.”
13. La articolul 16, alineatul (4) se modifică si va avea următorul cuprins:
„(4) Autoritătile administratiei publice pot aplica, în conformitate cu legislatia natională armonizată, propriile reguli în ceea ce priveste conditiile de angajare, inclusiv cele stabilite în contractele colective. Autoritătile publice competente române pot impune cerinte în ceea ce priveste o activitate de servicii în cazul în care acestea sunt justificate din motive de ordine publică, sănătate publică sau protectia mediului, în conformitate cu alin. (2).”
14. La articolul 18, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
„(3) Alin. (1) si (2) nu aduc atingere dispozitiilor stabilite prin instrumente comunitare ce garantează libertatea de a presta servicii sau care permit derogări de la aceasta.”
15. La articolul 20, alineatele (2) si (3) se modifică si vor avea următorul cuprins:
„(2) Prestatorii pot stabili conditii de acces diferite în cazul în care acestea sunt justificate în mod direct prin criterii obiective.
(3) Clauzele ori declaratiile ce cuprind conditii generale de acces discriminatorii sunt nule de drept.”
16. După articolul 23 se introduce un nou articol, articolul 231, cu următorul cuprins:
„Art. 231. - (1) Autoritătile competente elimină interdictiile totale cu privire la comunicările comerciale ale profesiilor reglementate.
(2) Comunicările comerciale ale profesiilor reglementate respectă normele profesionale ale acestora, în conformitate cu legislatia Uniunii Europene referitoare la independenta, demnitatea si integritatea profesiei, precum si la păstrarea secretului profesional, conform specificului fiecărei profesii. Normele profesionale cu privire la comunicările comerciale trebuie să fie nediscriminatorii, justificate printr-un motiv imperativ de interes general si proportionale.”
17. La articolul 25, alineatul (5) se modifică si va avea următorul cuprins:
„(5) Autoritătile publice competente române iau măsuri pentru:
a) încurajarea cooperării ordinelor profesionale, camerelor de comert, asociatiilor mestesugăresti si a asociatiilor de consumatori, la nivel comunitar, pentru a promova calitatea prestării serviciilor, în special prin facilitarea evaluării competentei unui prestator;
b) încurajarea dezvoltării evaluărilor independente, în special de către asociatiile de consumatori, în ceea ce priveste calitatea si deficientele prestării serviciilor, inclusiv dezvoltarea, la nivel comunitar, a unor încercări si testări comparative si comunicarea rezultatelor;
c) dezvoltarea de standarde europene voluntare, în scopul facilitării compatibilitătii între serviciile oferite de către prestatori din state membre diferite, informarea beneficiarului si calitatea serviciilor;
d) asigurarea formării personalului implicat în activitătile de asistentă reciprocă, inclusiv din punct de vedere lingvistic si al tehnologiei informatiei, si sprijinirea schimbului reciproc de experientă cu celelalte state membre;
e) încurajarea elaborării, la nivel comunitar, în special de către ordinele, organismele si asociatiile profesionale, a unor coduri de conduită care să faciliteze prestarea de servicii sau stabilirea unui prestator într-un alt stat membru, în conformitate cu legislatia comunitară; aceste coduri de conduită sunt accesibile la distantă, prin mijloace electronice.”
18. La articolul 28 alineatul (1), după litera c) se introduce o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins:
,,d) în cazul nerespectării de către autoritătile competente a obligatiei prevăzute la art. 6 alin. (3), cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.”
19. La articolul 28, alineatul (4) se modifică si va avea următorul cuprins:
„(4) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevăzute la alin. (1) lit. a)-c) se fac de către reprezentantii împuterniciti ai Autoritătii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, în cazul în care, prin încălcarea prevederilor legale, sunt sau pot fi afectate interesele consumatorilor.”
20. La articolul 28, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (41), cu următorul cuprins:
„(41) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevăzute la alin. (1) lit. d) se fac de către reprezentantii împuterniciti ai CNDR.”
21. După articolul 40 se introduce un nou articol, articolul 401, cu următorul cuprins:
„Art. 401. - Autoritătile publice competente române au obligatia de a analiza rapoartele celorlalte state membre, realizate în vederea evaluării reciproce si transmise de către Comisia Europeană. Observatiile rezultate în urma analizei vor fi transmise Departamentului pentru Afaceri Europene, în termenul stabilit de acesta.”
22. În anexă, după litera e) se introduce o nouă literă, litera f), cu următorul cuprins:
,,f) art. 11 alin. (2) din Legea nr. 184/2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect, republicată.”
Art. II. - În tot cuprinsul ordonantei de urgentă, denumirea „Sistemul de informare în cadrul pietei interne (SIPI)” se înlocuieste cu denumirea „Sistemul de informare al pietei interne (IMI)”.
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia României, republicată.
PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR ROBERTA ALMA ANASTASE |
PRESEDINTELE SENATULUI MIRCEA-DAN GEOANĂ |
Bucuresti, 16 aprilie 2010.
Nr. 68.
PRESEDINTELE ROMÂNIEI
privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii în România
În temeiul prevederilor art. 77 alin. (1) si ale art. 100 alin. (1) din Constitutia României, republicată,
Presedintele României decretează:
Articol unic. - Se promulgă Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii în România si se dispune publicarea acestei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
PRESEDINTELE ROMÂNIEI
TRAIAN BĂSESCU
Bucuresti, 15 aprilie 2010.
Nr. 430.
DECIZII ALE CURTII CONSTITUTIONALE
CURTEA CONSTITUTIONALĂ
din 18 martie 2010
referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 102 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România
Ioan Vida - presedinte
Nicolae Cochinescu - judecător
Aspazia Cojocaru - judecător
Acsinte Gaspar - judecător
Petre Lăzăroiu - judecător
Ion Predescu - judecător
Puskás Valentin Zoltán - judecător
Tudorel Toader - judecător
Augustin Zegrean - judecător
Carmen-Cătălina Gliga - procuror
Valentina Bărbăteanu - magistrat-asistent
Pe rol se află solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 102 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, exceptie ridicată de Yan Hongen în Dosarul nr. 549/2/2009 al Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal.
La apelul nominal se constată lipsa părtilor, fată de care procedura de citare a fost legal îndeplinită.
Cauza fiind în stare de judecată, presedintele Curtii acordă cuvântul reprezentantului Ministerului Public. Acesta pune concluzii de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate, arătând că, astfel cum a statuat Curtea Constitutională în jurisprudenta sa, în cadrul politicii de control al migratiei, statele dispun de o marjă largă de apreciere în ceea ce priveste conditiile de acordare a tolerării sederii pe teritoriul României, textele de lege criticate necontravenind dispozitiilor constitutionale si conventionale invocate de autorul exceptiei.
CURTEA,
având în vedere actele si lucrările dosarului, constată următoarele:
Prin încheierea din 6 mai 2009, pronuntată în Dosarul nr. 549/2/2009, Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a sesizat Curtea Constitutională cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 102 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România. Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicată de Yan Hongen într-o cauză având ca obiect acordarea regimului tolerării sederii acestuia pe teritoriul României.
(2) Prin motive obiective, în sensul prezentei ordonante de urgentă, se întelege acele împrejurări independente de vointa străinului, imprevizibile si care nu pot fi înlăturate, datorită cărora străinul nu poate părăsi teritoriul României.”
În opinia autorului exceptiei de neconstitutionalitate, textul de lege criticat contravine dispozitiilor art. 26 alin. (1) din Constitutie si celor ale art. 8 din Conventia pentru apărarea drepturilor omului si a libertătilor fundamentale, care garantează dreptul la viată familială si privată.
Examinând exceptia de neconstitutionalitate, Curtea observă că, prin numeroase decizii, a statuat că dispozitiile de lege criticate nu impietează exercitarea dreptului persoanei la respectarea vietii private si de familie, ele reglementând conditiile de acordare a tolerării rămânerii străinilor pe teritoriul României. În acest sens, Curtea Constitutională a observat că este firesc ca legiuitorul să fi indicat doar elementele generice pentru identificarea acelor motive obiective ce pot justifica tolerarea rămânerii pe teritoriul României si să nu fi exemplificat situatii concrete, întrucât acestea nu pot fi enumerate si epuizate în cuprinsul unei norme juridice. Referitor la respectarea criteriului calitătii legii în cadrul procesului de legiferare, a retinut că însăsi Curtea Europeană a Drepturilor Omului a precizat, în jurisprudenta sa, că previzibilitatea consecintelor ce decurg dintr-un act normativ determinat nu poate avea o certitudine absolută, întrucât, oricât de dorită ar fi aceasta, ea ar da nastere la o rigiditate excesivă a reglementării (Cauza Reckvenyi contra Ungariei, 1999). În exemplificarea acestei jurisprudente, poate fi amintită Decizia nr. 785 din 3 iulie 2008, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 580 din 1 august 2008, Decizia nr. 1.334 din 9 decembrie 2008, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 884 din 29 decembrie 2008, sau Decizia nr. 967 din 25 iunie 2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 629 din 22 septembrie 2009.
Întrucât în prezenta cauză nu au intervenit elemente noi, de natură să justifice reconsiderarea acestei jurisprudente, atât considerentele, cât si solutiile deciziilor mentionate îsi păstrează valabilitatea.
Pentru considerentele expuse mai sus, în temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, precum si al art. 1-3, al art. 11 alin. (1) lit.A.d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992,
CURTEA CONSTITUTIONALĂ
În numele legii
DECIDE:
Respinge exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 102 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, exceptie ridicată de Yan Hongen în Dosarul nr. 549/2/2009 al Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal.
Definitivă si general obligatorie.
Pronuntată în sedinta publică din data de 18 martie 2010.
PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
prof. univ. dr. IOAN VIDA
Magistrat-asistent,
Valentina Bărbăteanu
HOTĂRÂRI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2010 al Regiei Autonome „Monetăria Statului” din subordinea Băncii Nationale a României
În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicată, si al art. 15 alin. (1) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, aprobată cu modificări prin Legea nr. 275/2008, cu modificările si completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - (1) Se aprobă bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2010 al Regiei Autonome „Monetăria Statului” din subordinea Băncii Nationale a României, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, defalcarea pe trimestre a indicatorilor prevăzuti în bugetul de venituri si cheltuieli al Regiei Autonome „Monetăria Statului” se va face de către aceasta, cu aprobarea Băncii Nationale a României.
Art. 2. - (1) Cheltuielile totale aferente veniturilor totale înscrise în bugetul de venituri si cheltuieli al Regiei Autonome „Monetăria Statului”, prevăzut la art. 1, reprezintă limite maxime, care nu pot fi depăsite decât în cazuri justificate si numai cu aprobarea Guvernului, la propunerea Băncii Nationale a României, cu avizul Ministerului Finantelor Publice si al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
(2) În cazul în care în cursul executiei bugetare se înregistrează depăsiri sau nerealizări ale veniturilor totale aprobate, Regia Autonomă „Monetăria Statului” va putea efectua cheltuieli totale proportional cu gradul de realizare a veniturilor totale, cu exceptia cheltuielilor cu personalul, care nu pot fi depăsite, cu încadrarea în indicatorii de eficientă aprobati.
Art. 3. - (1) Nerespectarea prevederilor art. 2 constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de 5.000 lei.
(2) Contraventiei prevăzute la alin. (1) i se aplică prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările si completările ulterioare.
(3) Contraventia se constată de organele de control financiar ale statului, împuternicite potrivit legii, iar amenda se aplică persoanelor vinovate de nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri.
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemnează: Guvernatorul Băncii Nationale
a României,
Mugur Constantin Isărescu
Ministrul muncii, familiei
si protectiei sociale,
Mihai Constantin Seitan
Ministrul finantelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu
Bucuresti, 31 martie 2010.
Nr. 325.
*) Anexa este reprodusă în facsimil.
ANEXĂ
BANCA NATIONALĂ A ROMÂNIEI
Regia Autonomă „Monetăria Statului”
Adresa: str. Fabrica de Chibrituri nr. 30, sectorul 5, Bucuresti
Cod unic de înregistrare: RO 427304
|
|
|
- mii lei - |
|||
|
INDICATORI |
Nr. rd. |
BVC 2010 Propuneri |
|||
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
||
I. |
|
|
VENITURI TOTALE (rd.2+10+15) |
1 |
58.925 |
|
|
1 |
|
Venituri din exploatare, din care: |
2 |
58.335 |
|
|
|
a) |
din productia vândută |
3 |
57.797 |
|
|
|
b) |
din vânzarea mărfurilor |
4 |
52 |
|
|
|
c) |
din subventii de exploatare aferente cifrei de afaceri nete, din care: |
5 |
0 |
|
|
|
|
|
subventii, cf. prevederilor legale în vigoare |
6 |
0 |
|
|
|
|
transferuri cf prevederilor legale în vigoare |
7 |
0 |
|
|
d) |
productia de imobilizări |
8 |
0 |
|
|
|
e) |
alte venituri din exploatare |
9 |
486 |
|
|
2 |
|
Venituri financiare, din care: |
10 |
590 |
|
|
|
a) |
din imobilizări financiare |
11 |
0 |
|
|
|
b) |
din alte investitii si împrumuturi care fac parte din activele imobilizate |
12 |
0 |
|
|
|
c) |
din dobânzi |
13 |
550 |
|
|
|
d) |
alte venituri financiare |
14 |
40 |
|
|
3 |
|
Venituri extraordinare |
15 |
0 |
|
II. |
|
|
CHELTUIELI TOTALE (rd.17+48+51) |
16 |
57.932 |
|
|
1 |
|
Cheltuieli de exploatare, din care: |
17 |
56.332 |
|
|
|
a) |
cheltuieli materiale |
18 |
40.362 |
|
|
|
b) |
alte cheltuieli externe (cu energie si apă) |
19 |
780 |
|
|
|
c) |
cheltuieli privind mărfurile |
20 |
35 |
|
|
|
d) |
cheltuieli cu personalul , din care: |
21 |
9.799 |
|
|
|
|
d1 |
ch. cu salariile |
22 |
7.044 |
|
|
|
d2 |
cheltuieli cu asigurările si protectia socială si alte obligatii legale, din care: |
23 |
2.009 |
|
|
|
|
ch. privind contributia la asigurări sociale |
24 |
1.537 |
|
|
|
|
ch. privind contributia la asigurări pt.somaj |
25 |
36 |
|
|
|
|
eh privind contributia la asigurări sociale de sănătate |
26 |
372 |
|
|
|
|
ch. privind contributiile la fondurile speciale aferente fondului de salarii |
27 |
65 |
|
|
|
d3 |
alte cheltuieli cu personalul,din care: |
28 |
746 |
|
|
|
|
d3.1).ch. sociale prevăzute prin art 21 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare, din care: |
29 |
141 |
|
|
|
|
- tichete de cresă, cf. Legii nr. 193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
30 |
0 |
|
|
|
|
- tichete cadou pentru cheltuieli sociale potrivit Legii nr. 193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
31 |
70 |
|
|
|
|
d3.2) tichete de masă |
32 |
605 |
|
|
|
|
d3.3) tichete de vacantă |
33 |
0 |
|
|
e) |
ch. cu plătile compensatorii cf. CCM aferente disponibilizărilor potrivit programelor de disponibilizări |
34 |
0 |
|
|
|
f) |
ch. cu drepturile salariate cuvenite în baza unor hotărâri judecătoresti |
35 |
0 |
|
|
|
g) |
ch. cu amortizarea imobilizărilor corporale si necorporale |
36 |
2.850 |
|
|
h) |
ch. cu prestatiile externe |
37 |
2.350 |
|
|
|
i) |
alte cheltuieli de exploatare, din care: |
38 |
156 |
|
|
|
|
i1) contract de mandat |
39 |
101 |
|
|
|
|
i2) ch. de protocol, din care: |
40 |
5 |
|
|
|
|
|
- tichete cadou potrivit Legii nr. 193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
41 |
0 |
|
|
|
i3) ch. de reclamă si publicitate, din care: |
42 |
40 |
|
|
|
|
|
tichete cadou ptr. cheltuieli de reclamă si publicitate, potrivit Legii nr. 193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
43 |
0 |
|
|
|
|
tichete cadou ptr. campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, potrivit Legii nr. 193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
44 |
0 |
|
|
|
i4) ch. cu sponsorizarea |
45 |
10 |
|
|
|
|
i5) ch. cu taxa pt.activitatea de exploatare a resurselor minerale |
46 |
0 |
|
|
|
|
i6) ch. cu redeventa pentru concesionarea bunurilor |
47 |
0 |
|
|
2 |
|
Cheltuieli financiare, din care: |
48 |
1.600 |
|
|
|
a) |
cheltuieli privind dobânzile |
49 |
580 |
|
|
|
b) |
alte cheltuieli financiare |
50 |
1.020 |
|
|
3 |
|
Cheltuieli extraordinare |
51 |
0 |
|
III. |
|
|
REZULTATUL BRUT (profit/pierdere) |
52 |
993 |
|
IV. |
|
|
IMPOZIT PE PROFIT |
53 |
159 |
|
V. |
|
|
PROFITUL CONTABIL RĂMAS DUPĂ DEDUCEREA IMPOZITULUI PE PROFIT, din care: |
54 |
834 |
|
|
1 |
|
Rezerve legale |
55 |
0 |
|
|
2 |
|
Alte rezerve reprezentând facilităti fiscale prevăzute de lege |
56 |
0 |
|
|
3 |
|
Acoperirea pierderilor contabile din anii precedenti |
57 |
0 |
|
|
4 |
|
Constituirea surselor proprii de finantare pentru proiectele cofinantate din împrumuturi externe, precum si pentru constituirea surselor necesare rambursării ratelor de capital, platii dobânzilor, comisioanelor si altor costuri aferente acestor împrumuturi externe |
58 |
0 |
|
|
5 |
|
Alte repartizări prevăzute de lege |
59 |
0 |
|
|
6 |
|
Profitul contabil rămas după deducerea sumelor de la rd.55, 56, 57, 58 si 59. |
60 |
834 |
|
|
7 |
|
Participarea salariatilor la profit în limita a 10% din profitul net, dar nu mai mult de nivelul unui salariu de bază mediu lunar realizat la nivelul operatorului economic în exercitiul financiar de referintă |
61 |
83 |
|
|
8 |
|
Minimum 50% vârsăminte la bugetul de stat sau local în cazul regiilor autonome, ori dividende în cazul societătilor/companiilor nationale si societătilor cu capital integral sau majoritar de stat |
62 |
417 |
|
|
9 |
|
Profitul nerepartizat pe destinatiile prevăzute la pct.1-8 se repartizează la alte rezerve si constituie sursă proprie de finantare |
63 |
334 |
|
VI. |
|
|
SURSE DE FINANTARE A INVESTITIILOR, din care: |
64 |
2.850 |
|
|
1 |
|
Surse proprii |
65 |
2.850 |
|
|
2 |
|
Alocatii de la buget |
66 |
0 |
|
|
3 |
|
Credite bancare |
67 |
0 |
|
|
|
a) |
- interne |
68 |
0 |
|
|
|
b) |
- externe |
69 |
0 |
|
|
4 |
|
Alte surse |
70 |
0 |
|
VII. |
|
|
CHELTUIELI PENTRU INVESTITII, din care: |
71 |
2.850 |
|
|
1 |
|
Cheltuieli aferente investitiilor, inclusiv cele aferente investitiilor în curs la finele anului |
72 |
2.850 |
|
|
2 |
|
Rambursări de rate aferente creditelor pentru investitii |
73 |
0 |
|
|
|
a) |
interne |
74 |
0 |
|
|
|
b) |
externe |
75 |
0 |
VIII. |
|
REZERVE, din care: |
76 |
0 |
|
|
1 |
|
Rezerve legale |
77 |
0 |
|
2 |
|
Rezerve statutare |
78 |
0 |
|
3 |
|
Alte rezerve |
79 |
0 |
IX. |
|
DATE DE FUNDAMENTARE |
80 |
|
|
|
1 |
|
Venituri totale |
81 |
58.925 |
|
2 |
|
Cheltuieli aferente veniturilor totale |
82 |
57.932 |
|
3 |
|
Nr. prognozat de personal la finele anului |
83 |
280 |
|
4 |
|
Nr.mediu de salariati total |
84 |
289 |
|
5 |
|
Fond de salarii, din care: |
85 |
7.044 |
|
|
a) |
fond de salarii aferent personalului angajat pe bază de contract individual de muncă |
86 |
6.960 |
|
|
b) |
alte cheltuieli cu personalul |
87 |
84 |
|
6 |
|
Câstigul mediu lunar pe salariat (lei/persoană) |
88 |
2.006,92 |
|
7 |
|
Productivitatea muncii pe total personal mediu în preturi curente (lei/persoană)(rd.81/84) |
89 |
0 |
|
8 |
|
Productivitatea muncii pe total personal mediu în preturi comparabile (lei/persoană)(rd.81/84 x ICP) |
90 |
0 |
|
9 |
|
Productivitatea muncii în unităti fizice pe total personal mediu (unităti fizice/persoana) |
91 |
1.364,44 |
|
10 |
|
Cheltuieli totale la 1000 lei venituri totale (cheltuieli totale/venituri totale)x1000 =(rd.16/rd.1)x1000 |
92 |
983,15 |
|
11 |
|
Plăti restante |
93 |
0 |
|
|
a) |
preturi curente |
94 |
0 |
|
|
b) |
preturi comparabile |
95 |
0 |
|
12 |
|
Creante restante |
96 |
0 |
|
|
a) |
preturi curente |
97 |
0 |
|
|
b) |
preturi comparabile |
98 |
0 |
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind unele măsuri de utilizare a Fondului elvetian de contrapartidă constituit în temeiul Acordului dintre Guvernul României si Guvernul Confederatiei Elvetiene privind acordarea asistentei financiare, semnat la Bucuresti la data de 26 noiembrie 1992, modificat prin Acordul dintre Guvernul României si Guvernul Confederatiei Elvetiene, semnat la Bucuresti la 14 decembrie 2001
Având în vedere prevederile art. 5 si 6 din Hotărârea Guvernului nr. 794/1997 privind constituirea, administrarea si utilizarea Fondului de contrapartidă, cu modificările ulterioare,
tinând cont de prevederile art. 3 din Acordul dintre Guvernul României si Guvernul Confederatiei Elvetiene privind acordarea asistentei financiare, semnat la Bucuresti la 26 noiembrie 1992, precum si de schimbul de scrisori pentru prelungirea valabilitătii acordului pentru perioada 1995-1996, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 532/1996, astfel cum a fost modificat prin Acordul dintre Guvernul României si Guvernul Confederatiei Elvetiene, semnat la Bucuresti la 14 decembrie 2001, ratificat prin Legea nr. 369/2002,
luând în considerare Minuta întâlnirii Comitetului mixt româno-elvetian pentru aprobarea proiectelor finantate din Fondul Elvetian de Contrapartidă, semnată la Bucuresti la 13 iulie 2009,
în temeiul art. 108 din Constitutia României, republicată,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - (1) Se aprobă alocarea sumei de 1.009.608 lei din Fondul elvetian de contrapartidă constituit din contravaloarea în monedă natională a ajutoarelor acordate Guvernului României de Guvernul Confederatiei Elvetiene, pentru realizarea obiectivului „Implicatiile reabilitării termice asupra reglajului termic al instalatiilor de încălzire centrală alimentate prin sistemul de încălzire urban”.
(2) Universitatea Tehnică de Constructii Bucuresti (UTCB) asigură suma de 42.067 lei, reprezentând cofinantarea proiectului prevăzut la alin. (1), din bugetul propriu de venituri si cheltuieli.
Art. 2. - Ministerul Finantelor Publice, în calitate de administrator al Fondului elvetian de contrapartidă, transferă Universitătii Tehnice de Constructii Bucuresti (UTCB), în calitate de beneficiar al proiectului, suma prevăzută la art. 1 alin. (1), pe baza unei conventii de finantare privind transferul, utilizarea si controlul sumelor alocate.
Art. 3. - Universitatea Tehnică de Constructii Bucuresti (UTCB) prezintă Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Afacerilor Externe si Biroului Elvetian de Cooperare/Ambasada Elvetiei la Bucuresti raportări trimestriale privind stadiul realizării proiectului prevăzut la art. 1 alin. (1).
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemnează:
Ministrul educatiei, cercetării, tineretului si sportului,
Daniel Petru Funeriu
Ministrul afacerilor externe,
Teodor Baconschi
Ministrul finantelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu
Bucuresti, 31 martie 2010.
Nr. 326.
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2010 al Companiei Nationale „Imprimeria Natională” - S.A., companie natională aflată sub autoritatea Ministerului Finantelor Publice
În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicată, al art. 15 alin. (1) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, aprobată cu modificări prin Legea nr. 275/2008, cu modificările si completările ulterioare, si al art. 5 lit. i) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificările si completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - (1) Se aprobă bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2010 al Companiei Nationale „Imprimeria Natională” - S.A., companie natională aflată sub autoritatea Ministerului Finantelor Publice, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, defalcarea pe trimestre a indicatorilor prevăzuti în bugetul de venituri si cheltuieli al Companiei Nationale „Imprimeria Natională” - S.A. se va face de către Ministerul Finantelor Publice, cu aprobarea secretarului de stat coordonator.
Art. 2. - (1) Cheltuielile totale aferente veniturilor totale înscrise în bugetul de venituri si cheltuieli al Companiei Nationale „Imprimeria Natională” - S.A., prevăzut la art. 1, reprezintă limite maxime care nu pot fi depăsite decât în cazuri justificate si numai cu aprobarea Guvernului, la propunerea Ministerului Finantelor Publice si cu avizul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
(2) În cazul în care în executie se înregistrează nerealizări ale veniturilor totale aprobate, Compania Natională „Imprimeria Natională” - S.A. va putea efectua cheltuieli totale aferente veniturilor totale proportional cu gradul de realizare a veniturilor totale, cu încadrarea în indicatorii de eficientă aprobati.
Art. 3. - (1) Nerespectarea prevederilor art. 2 constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de 5.000 lei.
(2) Contraventiei prevăzute la alin. (1) i se aplică prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările si completările ulterioare.
(3) Contraventia se constată de organele de control financiar ale statului, împuternicite potrivit legii, iar amenda se aplică persoanelor vinovate de nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri.
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemnează:
Ministrul finantelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu
Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale,
Mihai Constantin Seitan
Bucuresti, 7 aprilie 2010.
Nr. 339.
*) Anexa este reprodusă în facsimil.
ANEXĂ
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Compania Natională „Imprimeria Natională” - S.A.
Bd. Al. I. Cuza nr. 56, sectorul 1, Bucuresti
Cod unic de înregistrare: 2779625
|
|
|
- mii lei - |
|||
|
INDICATORI |
Nr. rd. |
BVC 2010 Propuneri |
|||
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
||
1. |
|
|
VENITURI TOTALE (rd.2+10+15) |
1 |
287.650,00 |
|
|
1 |
|
Venituri din exploatare, din care: |
2 |
282.550,00 |
|
|
|
a) |
din productia vândută |
3 |
268.952,25 |
|
|
|
b) |
din vânzarea mărfurilor |
4 |
10.084,50 |
|
|
|
c) |
din subventii de exploatare aferente cifrei de afaceri nete, din care: |
5 |
0,00 |
|
|
|
|
|
- subventii, conform prevederilor legale în vigoare |
6 |
0,00 |
|
|
|
|
- transferuri, conform prevederilor legale în vigoare |
7 |
0,00 |
|
|
d) |
productia de imobilizări, variatia stocurilor de produse finite si a productiei în curs de executie |
8 |
1.963,25 |
|
|
|
e) |
alte venituri din exploatare |
9 |
1.550,00 |
|
|
2 |
|
Venituri financiare, din care: |
10 |
5.100,00 |
|
|
|
a) |
din imobilizări financiare |
11 |
0,00 |
|
|
|
b) |
din alte investitii si împrumuturi care fac parte din activele imobilizate |
12 |
0,00 |
|
|
|
c) |
din dobânzi |
13 |
5.100,00 |
|
|
|
d) |
alte venituri financiare |
14 |
0,00 |
|
|
3 |
|
Venituri extraordinare |
15 |
0,00 |
|
II. |
|
|
CHELTUIELI TOTALE (rd.17+48+51) |
16 |
202.163,71 |
|
|
1 |
|
Cheltuieli de exploatare, din care: |
17 |
199.063,71 |
|
|
|
a) |
cheltuieli materiale |
18 |
93.018,00 |
|
|
|
b) |
alte cheltuieli din afară (cu energie si apă) |
19 |
1.350,00 |
|
|
|
c) |
cheltuieli privind mărfurile |
20 |
6.051,00 |
|
|
|
d) |
cheltuieli cu personalul, din care: |
21 |
25.956,11 |
|
|
|
|
d1 |
cheltuieli cu salariile |
22 |
19.513,46 |
|
|
|
d2 |
cheltuieli cu asigurările si protectia socială si alte obligatii legale, din care: |
23 |
5.454,41 |
|
|
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări sociale |
24 |
4.058,80 |
|
|
|
|
- cheltuieli privind contributia de asigurări pentru somaj |
25 |
97,57 |
|
|
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări sociale de sănătate |
26 |
1.014,70 |
|
|
|
|
- cheltuieli privind contributiile la fondurile speciale aferente fondului de salarii |
27 |
283,34 |
|
|
|
d3 |
alte cheltuieli cu personalul, din care: |
28 |
988,24 |
|
|
|
|
d3.1) cheltuieli sociale prevăzute prin art.21, Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare, din care: |
29 |
122,37 |
|
|
|
|
- tichete de cresă, conform Legii nr. 193/2006, cu completările si modificările ulterioare |
30 |
0,00 |
|
|
|
|
- tichete cadou pentru cheltuieli sociale potrivit Legii nr. 193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
31 |
122,37 |
|
|
|
|
d3.2) tichete de masă |
32 |
865,87 |
|
|
|
|
d3.3) tichete de vacantă |
33 |
0,00 |
|
|
e) |
cheltuieli cu plătile compensatorii conform CCM aferente disponibilizărilor potrivit programelor de disponibilizări |
34 |
0,00 |
|
|
|
f) |
cheltuieli cu drepturile salariale cuvenite în baza unor hotărâri judecătoresti |
35 |
0,00 |
|
|
|
g) |
ajustări de valorare privind imobilizările corporale si necorporale |
36 |
54.000,00 |
|
|
|
g1) |
ajustări de valoare privind activele circulante |
36a |
100,00 |
|
|
|
h) |
cheltuieli cu prestatiile externe |
37 |
15.000,00 |
|
|
|
i) |
alte cheltuieli de exploatare, din care: |
38 |
3.588,60 |
|
|
|
|
i1) contract de mandat |
39 |
96,35 |
|
|
|
|
i2) cheltuieli de protocol, din care: |
40 |
79,68 |
|
|
|
|
|
tichete cadou potrivit Legii nr.193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
41 |
0,00 |
|
|
|
i3) cheltuieli de reclamă si publicitate, din care: |
42 |
13,16 |
|
|
|
|
|
tichete cadou pentru cheltuieli de reclamă si publicitate, potrivit Legii nr. 193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
43 |
0,00 |
|
|
|
|
tichete cadou pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea de piete existente sau noi, potrivit Legii nr. 193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
44 |
0,00 |
|
|
|
i4) cheltuieli cu sponsorizarea |
45 |
199,99 |
|
|
|
|
i5) cheltuieli cu taxa pentru activitatea de exploatare a resurselor minerale |
46 |
0,00 |
|
|
|
|
i6) cheltuieli cu redeventa pentru concesionarea bunurilor |
47 |
0,00 |
|
|
2 |
Che tuieli financiare, din care: |
48 |
3.100,00 |
||
|
|
a) |
cheltuieli privind dobânzile |
49 |
900,00 |
|
|
|
b) |
alte cheltuieli financiare |
50 |
2.200,00 |
|
|
3 |
Cheltuieli extraordinare |
51 |
0,00 |
||
III. |
|
|
REZULTATUL BRUT (profit) |
52 |
85.486,29 |
|
IV. |
|
|
IMPOZIT PE PROFIT |
53 |
13.677,81 |
|
V. |
|
|
PROFITUL CONTABIL RĂMAS DUPĂ DEDUCEREA IMPOZITULUI PE PROFIT, din care: |
54 |
71.808,48 |
|
|
1 |
|
Rezerve legale |
55 |
0,00 |
|
|
2 |
|
Alte rezerve reprezentând facilităti fiscale prevăzute de lege |
56 |
0,00 |
|
|
3 |
|
Acoperirea pierderilor contabile din anii precedenti |
57 |
0,00 |
|
|
4 |
|
Constituirea surselor proprii de finantare pentru proiectele cofinantate din împrumuturi externe, precum si pentru constituirea surselor necesare rambursării ratelor de capital, plătii dobânzilor, comisioanelor si altor costuri aferente acestor împrumuturi externe |
58 |
0,00 |
|
|
5 |
|
Alte repartizări prevăzute de lege |
59 |
0,00 |
|
|
6 |
|
Profit contabil rămas după deducerea sumelor de la rd.55, 56, 57, 58 si 59 |
60 |
71.808,48 |
|
|
7 |
|
Participarea salariatilor la profit în limita a 10% din profitul net, dar nu mai mult de nivelul unui salariu de bază mediu lunar realizat la nivelul operatorului economic în exercitiul financiar de referintă |
61 |
1.045,05 |
|
|
8 |
|
Minimum 50% vărsă minte la bugetul de stat sau local în cazul regiilor autonome ori dividende în cazul societătilor/companiilor nationale si societătilor cu capital integral sau majoritar de stat |
62 |
35.904,24 |
|
|
9 |
|
Profitul nerepartizat pe destinatiile prevăzute la pct.1-8 se repartizează la alte rezerve si constituie sursă proprie de finantare |
63 |
34.859,19 |
|
VI. |
|
|
SURSE DE FINANTARE A INVESTITIILOR, din care: |
64 |
88.859,19 |
|
|
1 |
|
Surse proprii |
65 |
88.859,19 |
|
|
2 |
|
Alocatii de la buget |
66 |
0,00 |
|
3 |
|
Credite bancare |
67 |
0,00 |
|
|
a) |
interne |
68 |
0,00 |
|
|
b) |
externe |
69 |
0,00 |
|
4 |
|
Alte surse |
70 |
0,00 |
VII. |
|
|
CHELTUIELI PENTRU INVESTITII, din care: |
71 |
88.859,19 |
|
1 |
|
Cheltuieli aferente investitiilor, inclusiv cele aferente investitiilor în curs la finele anului |
72 |
88.859,19 |
|
2 |
|
Rambursări de rate aferente creditelor pentru investitii |
73 |
0,00 |
|
|
a) |
interne |
74 |
0,00 |
|
|
b) |
externe |
75 |
0,00 |
VIII. |
|
|
REZERVE, din care: |
76 |
110,60 |
|
1 |
|
Rezerve legale |
77 |
110,60 |
|
2 |
|
Rezerve statutare |
78 |
- |
|
3 |
|
Alte rezerve |
79 |
- |
IX. |
|
|
DATE DE FUNDAMENTARE |
80 |
|
|
1 |
|
Venituri totale |
81 |
287.650,00 |
|
2 |
|
Cheltuieli aferente veniturilor totale |
82 |
202.163,71 |
|
3 |
|
Număr prognozat de personal la finele anului |
83 |
482,00 |
|
4 |
|
Număr mediu de salariati total |
84 |
481,00 |
|
5 |
|
Fond de salarii, din care: |
85 |
19.513,46 |
|
|
a) |
fond de salarii aferent personalului angajat pe bază de contract individual de muncă |
86 |
19.507,84 |
|
|
b) |
alte cheltuieli cu personalul |
87 |
5,62 |
|
6 |
|
Câstigul mediu lunar pe salariat (lei / persoană) |
88 |
3.379,74 |
|
7 |
|
Productivitatea muncii pe total personal mediu în preturi curente (mii lei/persoană) (rd.81/rd.84) |
89 |
598,02 |
|
8 |
|
Productivitatea muncii pe total personal mediu în preturi comparabile (mii lei/persoană) (rd.81/rd.84 x ICP) |
90 |
598,02 |
|
9 |
|
Productivitatea muncii în unităti fizice pe total personal mediu (unităti fizice/persoană) |
91 |
- |
|
10 |
|
Cheltuieli totale la 1.000 lei venituri totale (cheltuieli totale/venituri totale)x1000 = (rd.16/rd.1)x1000 |
92 |
702,81 |
|
11 |
a) |
Plăti restante |
93 |
- |
|
|
b) |
preturi curente |
94 |
- |
|
|
|
preturi comparabile |
95 |
- |
|
12 |
|
Creante restante |
96 |
- |
|
|
a) |
preturi curente |
97 |
- |
|
|
b) |
preturi comparabile |
98 |
- |
notă: Unitatea nu este monitorizată potrivit prevederilor legale, neînregistrând creante si plăti restante.
GUVERNUL ROMÂNIEI
pentru modificarea si completarea Hotărârii Guvernului nr. 56/2010 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea producătorilor de energie electrică si termică de sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin înfiintarea Companiei Nationale Electra - S.A. si Companiei Nationale Hidroenergetica - S.A.
În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicată,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. - Hotărârea Guvernului nr. 56/2010 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea producătorilor de energie electrică si termică de sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin înfiintarea Companiei Nationale Electra - S.A. si Companiei Nationale Hidroenergetica - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 80 din 5 februarie 2010, se modifică si se completează după cum urmează:
1. La articolul 1, alineatul (2) se modifică si va avea următorul cuprins:
„(2) Înfiintarea Companiei Nationale Electra - S.A. se face în conformitate cu dispozitiile Legii nr. 31/1990 privind societătile comerciale, republicată, cu modificările si completările ulterioare, în conditiile prevăzute de prezenta hotărâre, prin operatiuni de fuziune prin contopire si, respectiv, de divizare prin desprinderea unei părti din patrimoniu.”
2. La articolul 1, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
„(3) Concomitent cu înfiintarea Companiei Nationale Electra - S.A., potrivit alin. (2), se înfiintează Compania Natională Hidroenergetica - S.A., prin transformarea în companie natională a Societătii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica - S.A. si schimbarea denumirii acesteia, precum si ca urmare a reorganizării acestei societăti prin fuziune prin absorbtie si, respectiv, divizare prin desprinderea unei părti de patrimoniu, în conformitate cu dispozitiile Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările si completările ulterioare.”
3. Articolul 2 se modifică si va avea următorul cuprins:
„Art. 2. - Compania Natională Electra - S.A. se înfiintează prin fuziunea prin contopire, în conditiile art. 238 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările si completările ulterioare, a Societătii Comerciale Complexul Energetic Rovinari - S.A., Societătii Comerciale Complexul Energetic Turceni - S.A., Societătii Comerciale Complexul Energetic Craiova - S.A., Societătii Nationale a Lignitului Oltenia - S.A., Societătii Nationale Nuclearelectrica - S.A. si a Societătii Comerciale Hidroserv - S.A. Râmnicu Vâlcea, filială a Societătii Comerciale Hidroelectrica - S.A., care se dizolvă fără a intra în lichidare, concomitent cu preluarea patrimoniului Societătii Comerciale Hidroelectrica - S.A., corespunzător sucursalelor S.H. Râmnicu Vâlcea, S.H. Sibiu si S.H. Târgu Jiu, stabilit în cadrul procedurii de divizare prin desprinderea unei părti din patrimoniul acesteia.”
4. La articolul 3, alineatul (1) se modifică si va avea următorul cuprins:
„Art. 3. - (1) Concomitent cu înfiintarea Companiei Nationale Electra - S.A. în conditiile prevăzute la art. 2 si, în particular, cu preluarea de către aceasta a unei părti din patrimoniul Societătii Comerciale Hidroelectrica - S.A., corespunzătoare sucursalelor S.H. Râmnicu Vâlcea, S.H. Sibiu si S.H. Târgu Jiu, Societatea Comercială Hidroelectrica - S.A. îsi schimbă denumirea si se transformă în Compania Natională Hidroenergetica - S.A., care fuzionează, în conditiile art. 238 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările si completările ulterioare, cu anumite filiale ale Societătii Comerciale de Producere a Energiei Electrice si Termice Termoelectrica - S.A., respectiv Societatea Comercială Electrocentrale Deva - S.A. si Societatea Comercială Electrocentrale Bucuresti - S.A., precum si cu anumite filiale ale Societătii Comerciale Hidroelectrica - S.A., respectiv Societatea Comercială Hidroserv Bistrita - S.A., Societatea Comercială Hidroserv Slatina - S.A., Societatea Comercială Hidroserv Portile de Fier - S.A., Societatea Comercială Hidroserv Curtea de Arges - S.A., Societatea Comercială Hidroserv Sebes - S.A., Societatea Comercială Hidroserv Hateg - S.A. si Societatea Comercială Hidroserv Cluj - S.A., filiale care se dizolvă, fără a intra în lichidare.”
5. La articolul 3, după alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (11)-(13), cu următorul cuprins:
„(11) Societatea Comercială Termoelectrica - S.A. se va diviza prin desprinderea patrimoniului aferent sucursalei Electrocentrale Paroseni si a patrimoniului aferent sucursalei Termoserv Paroseni si transformarea celor două sucursale în societăti comerciale distincte.
(12) Ca urmare a desprinderii de patrimoniu realizate în conditiile alin. (11), Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, în calitate de actionar unic al Societătii Comerciale Termoelectrica - SA., îi vor fi alocate actiuni ale celor două societăti comerciale care se înfiintează în conditiile alin. (11), acesta devenind actionarul unic al acestora, în conditiile art. 2501 lit. a) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările si completările ulterioare.
(13) Ulterior înfiintării Companiei Nationale Hidroenergetica - SA., cele două societăti comerciale înfiintate în conditiile alin. (11) vor fuziona cu Compania Natională Hidroenergetica - S.A., care le va absorbi în conditiile art. 238 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările si completările ulterioare.”
6. La articolul 3, alineatul (2) se modifică si va avea următorul cuprins:
„(2) Ulterior înfiintării Companiei Nationale Hidroenergetica - S.A., aceasta va prelua si patrimoniul Companiei Nationale a Huilei - S.A. Petrosani, în conditiile unui plan de restructurare, eficientizare si dezvoltare a minelor, care va fi întocmit de conducerea executivă si de administratorii societătii si va fi aprobat de ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri.”
7. La articolul 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins:
„(21) Termenele, conditiile si modalitătile concrete de realizare a operatiunilor prevăzute la alin. (1), (11) si (2) vor fi aprobate prin ordin al ministrului economiei, comertului si mediului de afaceri, în termen de cel mult 90 de zile de la data publicării prezentei hotărâri.”
8. La articolul 3, alineatul (3) se abrogă.
9. La articolul 4, alineatul (1) se modifică si va avea următorul cuprins:
„Art. 4. - (1) Proiectele actelor constitutive ale Companiei Nationale Electra - S.A. si ale Companiei Nationale Hidroenergetica - S.A. se transmit Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri în vederea emiterii mandatului său de reprezentare pentru aprobarea lor în adunările generale ale actionarilor companiilor respective, în conditiile legii.”
10. La articolul 5, alineatul (1) se modifică si va avea următorul cuprins:
„Art. 5. - (1) Începând cu data la care operatiunile de fuziune si divizare prevăzute la art. 2 si 3 îsi produc efectele potrivit legii, Compania Natională Electra - S.A. si Compania Natională Hidroenergetica - S.A. preiau toate drepturile si vor fi tinute de toate obligatiile fostelor societăti comerciale supuse fuziunii, respectiv preiau acele drepturi si vor fi tinute de acele obligatii aferente părtilor din patrimoniu care se transferă prin divizare, si, de asemenea, se subrogă în drepturile si obligatiile decurgând din raporturile juridice ale societătilor participante cu tertii, inclusiv în litigiile în curs.”
11. La articolul 9, alineatul (1) se modifică si va avea următorul cuprins:
„Art. 9. - (1) Compania Natională Electra - S.A. are ca obiect principal de activitate productia de energie electrică, domeniu de activitate cod 351, conform Clasificării activitătilor din economia natională, activitatea principală cod 3511, conform Clasificării activitătilor din economia natională, urmând a desfăsura si activităti de furnizare de energie electrică, producere, transport, distributie si furnizare de energie termică, exploatare a minelor si carierelor de lignit si producere de combustibil nuclear.”
12. La articolul 9, alineatul (2) se modifică si va avea următorul cuprins:
„(2) Compania Natională Hidroenergetica - S.A. are ca obiect principal de activitate productia de energie electrică, domeniu de activitate cod 351, conform Clasificării activitătilor din economia natională, activitatea principală cod 3511, conform Clasificării activitătilor din economia natională, urmând a desfăsura si activităti de furnizare a energiei electrice, producere, transport, distributie si furnizare de energie termică si exploatare a minelor de huilă.”
13. La articolul 9, după alineatul (3) se introduc trei noi alineate, alineatele (4)-(6), cu următorul cuprins:
„(4) Transferul către Compania Natională Electra - S.A. al drepturilor si obligatiilor derivând din avizele, autorizatiile, permisele si licentele detinute de societătile nationale/societătile comerciale care se reorganizează potrivit art. 2, precum si al drepturilor si obligatiilor derivând din avizele, autorizatiile, permisele si licentele aferente activitătii sucursalelor Societătii Comerciale Hidroelectrica - S.A. prevăzute la art. 2 va opera de drept la data la care operatiunile de fuziune si divizare prevăzute de art. 2 îsi produc efectele potrivit legii, fără a fi necesară obtinerea unui acord prealabil în acest sens al autoritătilor emitente, în conditiile legii.
(5) Transferul către Compania Natională Hidroenergetica - S.A. al drepturilor si obligatiilor derivând din avizele, autorizatiile, permisele si licentele detinute de societătile comerciale si companiile nationale care se reorganizează potrivit art. 3 alin. (1), (11) si (2) va opera de drept la data la care operatiunile de fuziune, divizare si, după caz, reorganizare în orice alt mod, avute în vedere de art. 3, îsi produc efectele potrivit legii, fără a fi necesară obtinerea unui acord prealabil în acest sens al autoritătilor emitente, în conditiile legii.
(6) După înfiintarea Companiei Nationale Electra - S.A. si Companiei Nationale Hidroenergetica - S.A. potrivit art. 2 si 3, autoritătile competente vor emite sau vor modifica, după caz, avizele, autorizatiile, permisele si licentele necesare pentru desfăsurarea activitătilor acestor companii în regim de urgentă, în maximum 30 de zile de la data solicitărilor primite în acest sens.”
14. Articolul 14 se modifică si va avea următorul cuprins:
„Art. 14. - Finalizarea, în conditiile legii, a reorganizării producătorilor de energie electrică si termică de sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri potrivit art. 2 si 3, prin înmatricularea Companiei Nationale Electra - S.A. si, respectiv, înregistrarea operatiunilor de divizare si fuziune prin absorbtie pentru înfiintarea Companiei Nationale Hidroenergetica - S.A., se va face după obtinerea deciziei de autorizare a concentrării economice, în conditiile legii.”
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemnează:
Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri,
Adriean Videanu
Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale,
Mihai Constantin Seitan
Ministrul finantelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu
Bucuresti, 14 aprilie 2010.
Nr. 357.
![]() |
![]() |
Copyright 1998-2024 DSC.NET All rights reserved. |