MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI
P A R T E A I
Anul XXII - Nr. 232 LEGI, DECRETE, HOTĂRÂRI SI ALTE ACTE Marti, 13 aprilie 2010
SUMAR
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRATIEI PUBLICE CENTRALE
253. - Ordin al ministrului sănătătii privind înregistrarea dispozitivelor medicale
836. - Ordin al ministrului finantelor publice pentru modificarea si completarea Normelor privind modul de constituire, administrare si utilizare a fondului de risc, precum si reflectarea în contabilitatea Trezoreriei Statului si în contabilitatea persoanelor juridice a operatiunilor legate de acordarea de garantii de stat si subîmprumuturi, aprobate prin Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2.005/2008
ACTE ALE COMISIEI DE SUPRAVEGHERE A ASIGURĂRILOR
283. - Decizie privind autorizarea functionării ca broker de asigurare a Societătii Comerciale ELIYAMMA MM BROKER DE ASIGURARE -S.R.L.
284. - Decizie privind autorizarea functionării ca broker de asigurare a Societătii Comerciale FLY INSURANCE - BROKER DE ASIGURARE REASIGURARE - S.R.L.
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRATIEI PUBLICE CENTRALE
MINISTERUL SĂNĂTĂTII
privind înregistrarea dispozitivelor medicale
Văzând Referatul de aprobare al Directiei pentru infrastructură, logistică, achizitii si dispozitive medicale CSA3.030/2010,
având în vedere prevederile art. 31 si 33 din Hotărârea Guvernului nr. 54/2009 privind conditiile introducerii pe piată a dispozitivelor medicale, ale cap. V sectiunea 1 si ale art. 66 din Hotărârea Guvernului nr. 798/2003 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piată si de utilizare a dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro, cu modificările si completările ulterioare, si ale cap. VII din Hotărârea Guvernului nr. 55/2009 privind dispozitivele medicale implantabile active,
în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sănătătii, cu completările ulterioare,
ministrul sănătătii emite următorul ordin:
CAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art. 1. - Prezentul ordin stabileste următoarele:
a) modul de înregistrare a dispozitivelor medicale introduse pe piată de persoane fizice sau juridice stabilite în România si a persoanelor responsabile de introducerea pe piată a dispozitivelor medicale;
b) modul de înregistrare a dispozitivelor medicale din clasele Na, IIb si III, a dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro de autotestare, a dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro cuprinse în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 798/2003 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piată si de utilizare a dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro, cu modificările si completările ulterioare, si a dispozitivelor medicale implantabile active puse în functiune pe teritoriul României.
Art. 2. - În prezentul ordin sunt aplicabile definitiile si procedurile stipulate în Hotărârea Guvernului nr. 54/2009 privind conditiile introducerii pe piată a dispozitivelor medicale, în Hotărârea Guvernului nr. 798/2003, cu modificările si completările ulterioare, si în Hotărârea Guvernului nr. 55/2009 privind dispozitivele medicale implantabile active.
Art. 3. - Structura de specialitate în domeniul dispozitivelor medicale din cadrul Ministerului Sănătătii care realizează înregistrarea dispozitivelor medicale este Directia pentru infrastructură sanitară, logistică, achizitii si dispozitive medicale - Compartimentul dispozitive medicale, denumită în continuare DISLADM - dispozitive medicale.
CAPITOLUL II
Înregistrarea dispozitivelor medicale la introducerea pe piată
Art. 4. - Producătorul sau reprezentantul autorizat al producătorului stabilit în România are obligatia să se înregistreze la Ministerul Sănătătii când introduce pe piată următoarele tipuri de dispozitive medicale:
a) dispozitive medicale din clasa I, inclusiv cele sterile si/sau cu functie de măsurare;
b) dispozitive medicale fabricate la comandă si dispozitive medicale implantabile active fabricate la comandă;
c) sisteme si pachete de proceduri prevăzute la art. 29 din Hotărârea Guvernului nr. 54/2009;
d) dispozitive medicale pentru diagnostic in vitro.
Art. 5. - (1) Pentru înregistrarea dispozitivelor medicale prevăzute la art. 4 lit. a)-c), persoana responsabilă de introducerea lor pe piată transmite la Ministerul Sănătătii formularul de notificare F.1, prevăzut în anexa nr. 1, completat cu datele solicitate în acesta.
(2) Formularul de notificare prevăzut la alin. (1) trebuie să fie însotit de documentele specificate în acesta, după caz.
(3) DISLADM - dispozitive medicale poate solicita suplimentar documente tehnice prevăzute în legislatia aplicabilă tipului de dispozitiv introdus pe piată.
Art. 6. - (1) Pentru înregistrarea dispozitivelor medicale prevăzute la art. 4 lit. d), persoana responsabilă de introducerea lor pe piată transmite la Ministerul Sănătătii formularul de notificare F.2, prevăzut în anexa nr. 2, completat cu datele solicitate în acesta.
(2) Formularul de notificare prevăzut la alin. (1) trebuie să fie însotit de documentele specificate în acesta, după caz.
(3) DISLADM - dispozitive medicale poate solicita suplimentar documente tehnice prevăzute în legislatia aplicabilă tipului de dispozitiv introdus pe piată.
Art. 7. - (1) în baza documentelor prevăzute la art. 5 sau 6, după caz, DISLADM - dispozitive medicale înregistrează în baza de date informatiile privind dispozitivele medicale introduse pe piată si informatiile privind persoanele responsabile de introducerea lor pe piată si emite solicitantului un certificat de înregistrare a dispozitivelor medicale.
(2) Certificatul de înregistrare a dispozitivelor medicale cuprinde date privind dispozitivul medical si date privind producătorul si/sau persoana responsabilă de introducerea acestuia pe piată si se emite în două exemplare originale, dintre care unul se va înmâna persoanei responsabile de introducerea lui pe piată, iar celălalt va rămâne în evidenta DISLADM - dispozitive medicale.
(3) Certificatul de înregistrare a dispozitivelor medicale se emite în termen de 30 de zile de la primirea formularului de notificare completat cu toate datele si însotit de documentele corespunzătoare.
Art. 8. - (1) Persoanele care au înregistrat tipuri de dispozitive medicale prevăzute la art. 4 au obligatia să comunice DISLADM - dispozitive medicale orice modificare ce intervine după obtinerea certificatului de înregistrare a dispozitivelor medicale, inclusiv întreruperea introducerii pe piată a dispozitivelor înregistrate.
(2) Modificările prevăzute la alin. (1) se consemnează într-o anexă la certificatul de înregistrare a dispozitivelor medicale.
(3) Schimbarea sediului ori a denumirii persoanei responsabile de introducerea pe piată, înfiintarea/radierea de puncte de lucru se consemnează în anexa la certificatul de înregistrare a dispozitivelor medicale pe baza documentelor emise de registrul comertului sau a unui alt înscris oficial ori act normativ care să ateste aceste modificări.
CAPITOLUL III
Notificarea dispozitivelor medicale la punerea în functiune
Art. 9. - Producătorul, reprezentantul autorizat al producătorului, importatorul sau distribuitorul stabilit în România are obligatia să notifice Ministerului Sănătătii punerea în functiune pe teritoriul României a următoarelor tipuri de dispozitive medicale:
a) dispozitive medicale din clasele Na, IIb si III;
b) dispozitive medicale pentru diagnostic in vitro care fac obiectul anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 798/2003, cu modificările si completările ulterioare;
c) dispozitive medicale pentru diagnostic in vitro de autotestare;
d) dispozitive medicale implantabile active.
Art. 10. - (1) Pentru înregistrarea dispozitivelor medicale prevăzute la art. 9, persoana responsabilă de punerea în functiune a dispozitivelor transmite la Ministerul Sănătătii formularul de notificare F.3, prevăzut în anexa nr. 3, completat cu datele solicitate în acesta.
(2) Formularul de notificare prevăzut la alin. (1) va fi însotit de următoarele documente, în copie:
a) declaratia de conformitate EC a producătorului;
b) certificatul de înregistrare si certificatul constatator emise de registrul comertului sau alt înscris oficial/act normativ care să ateste înfiintarea unitătii solicitante, în cazul în care solicitantul nu detine aviz de functionare emis de Ministerul Sănătătii;
c) eticheta dispozitivului medical;
d) instructiunile de utilizare a dispozitivului medical.
Art. 11. - În baza documentelor prevăzute la art. 10, DISLADM - dispozitive medicale înregistrează toate datele care să permită identificarea dispozitivelor puse în functiune pe teritoriul României.
Art. 12. - Dispozitivele medicale de tipul celor prevăzute la art. 9, pentru care Ministerul Sănătătii a emis certificat de înregistrare a dispozitivelor medicale anterior datei de intrare în vigoare a Ordinului ministrului sănătătii publice nr. 92/2007 privind înregistrarea dispozitivelor medicale, cu modificările ulterioare, sunt considerate înregistrate în baza de date cu dispozitive medicale puse în functiune pe teritoriul României.
CAPITOLUL IV
Art. 13. - Importul dispozitivelor medicale se face pe baza unuia dintre următoarele documente:
a) declaratia de conformitate a producătorului, în care să se precizeze conformitatea dispozitivului medical importat cu una dintre următoarele directive: Directiva 93/42/CEE a Consiliului din 14 iunie 1993 privind dispozitivele medicale, Directiva 98/79/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 27 octombrie 1998 privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro sau Directiva 90/385/CEE a Consiliului din 20 iunie 1990 privind armonizarea legislatiilor statelor membre referitoare la dispozitivele medicale active implantabile;
b) avizul de vamă, în formatul prezentat în anexa nr. 4, eliberat de Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale.
Art. 14. - (1) Formularul avizului de vamă prevăzut la art. 13 lit. b) se eliberează numai pentru dispozitive care vor fi utilizate pe teritoriul României, în una dintre următoarele situatii:
a) dispozitive medicale destinate studiilor clinice, cercetării si altor asemenea activităti;
b) dispozitive medicale pentru evaluare tehnică, investigatie clinică si/sau evaluarea performantei în vederea certificării;
c) dispozitive importate ca mostre pentru târguri, expozitii sau alte manifestări promotionale;
d) dispozitive medicale provenite din donatii si dispozitive medicale second-hand (la mâna a doua).
(2) La definitivarea operatiunii de vămuire, agentul vamal din cadrul biroului vamal la care se realizează operatiunea de vămuire a dispozitivelor medicale la import, prevăzute la alin. (1), vizează si retine avizul de vamă prevăzut la art. 13 lit. b), viza atrăgând încetarea valabilitătii documentului în cauză.
CAPITOLUL V
Dispozitii tranzitorii si finale
Art. 15. - Structura de specialitate din cadrul Ministerului Sănătătii - DISLADM - dispozitive medicale si Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 16. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului sănătătii publice nr. 92/2007 privind înregistrarea dispozitivelor medicale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 70 din 30 ianuarie 2007, cu modificările ulterioare, precum si orice alte dispozitii contrare.
Art. 17. - Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării.
Art. 18. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Art. 19. - Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentul ordin.
Ministrul sănătătii,
Cseke Attila
Bucuresti, 26 martie 2010.
Nr. 253.
F.1 - Formular de notificare a introducerii pe piată a dispozitivelor medicale în conformitate cu art. 31 alin. (1) si (4) din Hotărârea Guvernului nr. 54/2009 privind conditiile introducerii pe piată a dispozitivelor medicale si cu art. 29 si 32 din Hotărârea Guvernului nr. 55/2009 privind dispozitivele medicale implantabile active (art. 14 - Directiva 93/42/CEE a Consiliului din 14 iunie 1993 privind dispozitivele medicale; art. 10a - Directiva 90/385/CEE a Consiliului din 20 iunie 1990 privind armonizarea legislatiei statelor membre referitoare la dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro)
Către
Ministerul Sănătătii
Autoritatea competentă în domeniul dispozitivelor medicale - Directia pentru infrastructură sanitară, logistică, achizitii si dispozitive medicale - Compartimentul dispozitive medicale
1. Date de identificare a notificării
Data: |
|
||
Indicati dacă aceasta este prima notificare sau o modificare: |
|
||
□ prima notificare |
□ modificare |
□ suspendarea introducerii pe piată |
|
Dacă este o modificare sau suspendare, indicati numărul atribuit anterior: |
|||
Numărul de pagini al notificării: |
|
||
Statutul organizatiei care efectuează această notificare1: |
|
||
□ producător2: |
□ reprezentant autorizat al unui/unei3: |
||
□ producător de dispozitive medicale din clasa I |
□ producător de dispozitive medicale din clasa I |
||
□ producător de dispozitive medicale fabricate la comandă |
□ producător de dispozitive medicale fabricate la comandă |
||
□ producător de sisteme si pachete de proceduri |
□ producător de sisteme si pachete de proceduri |
||
□ persoană care sterilizează dispozitive medicale, sisteme sau pachete de proceduri |
□ persoane care sterilizează dispozitive medicale, sisteme sau pachete de proceduri |
||
□ producător de dispozitive medicale implantabile active fabricate la comandă |
□ producător de dispozitive medicale implantabile active fabricate la comandă |
||
2. Date de identificare a producătorului
Denumirea completă a producătorului: |
|
|
Denumirea prescurtată a producătorului: |
|
|
Adresa: Localitatea: |
Codul postal: |
Judetul: |
Strada nr.: |
|
|
Telefon: |
Fax: |
|
E-mail: |
Persoana de contact: |
|
Persoana responsabilă cu vigilenta: |
|
|
3. Date de identificare a reprezentantului autorizat4
Denumirea reprezentantului autorizat în Uniunea Europeană: |
|
|
Adresa: Localitatea: |
Codul postal: |
Judetul: |
Strada nr.: |
|
|
Telefon: |
Fax: |
|
E-mail: |
Persoana de contact: |
|
Persoana responsabilă cu vigilenta: |
|
|
Numărul avizului de functionare emis de Ministerul Sănătătii: |
|
|
4. Date de identificare a dispozitivului medical5
Codul GMDN6: |
|||
Denumirea generică din codul GMDN: |
|||
Denumirea completă a dispozitivului medical: |
|||
Clasa4: |
□ I; |
□ Is; |
□ Im |
Categoria generică a dispozitivului si/sau scurtă descriere a dispozitivului, a scopului propus (în limba română): |
|||
Categoria generică a dispozitivului si/sau scurtă descriere a dispozitivului, a scopului propus (în limba engleză): |
|||
Certificat de conformitate emis de un organism notificat7: |
|||
Numărul de referintă al organismului notificat: |
5. Documente anexate
□ copie a certificatului de înregistrare la registrul comertului, a certificatului constatator emis de registrul comertului sau alt înscris oficial/act normativ care să ateste înfiintarea unitătii solicitante8 |
□ declaratia de conformitate EC a producătorului prevăzută în anexa nr. 7 la Hotărârea Guvernului nr. 54/20099 □ declaratia de conformitate prevăzută în anexa nr. 8 la Hotărârea Guvernului nr. 54/20099 □ declaratia de conformitate prevăzută la art. 29 din Hotărârea Guvernului nr. 54/20099 □ listă cu dispozitivele componente ale sistemului sau pachetului de proceduri, însotită de declaratia de conformitate EC a producătorului pentru fiecare componentă9 □ declaratia de conformitate prevăzută în anexa nr. 6 la Hotărârea Guvernului nr. 55/20099 |
□ documentul prin care producătorul vă desemnează ca reprezentant autorizat4 |
□ copie a certificatului de conformitate emis de un organism notificat7 |
Producătorul identificat în sectiunea 2 sau reprezentantul autorizat identificat în sectiunea 3 introduce pe piată dispozitivele medicale identificate în sectiunea 4.
Documentatia tehnică si declaratiile prevăzute în legislatia aplicabilă tipului de dispozitiv sunt tinute la dispozitia structurii de specialitate în domeniul dispozitivelor medicale.
Informatiile furnizate în prezenta notificare sunt corecte, iar dispozitivele medicale identificate în sectiunea 4 îndeplinesc cerintele aplicabile prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 54/2009 privind conditiile introducerii pe piată a dispozitivelor medicale sau, după caz, cerintele aplicabile prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 55/2009 privind dispozitivele medicale implantabile active.
Numele, prenumele si functia
..............................................
Semnătură si stampilă
.............................................
1 În conformitate cu art. 21, 29 si 31 din Hotărârea Guvernului nr. 54/2009 sau cu art. 29 si 32 din Hotărârea Guvernului nr. 55/2009.
2 Se completează sectiunea 2.
3 Se completează sectiunile 2 si 3.
4 Dacă este cazul.
5 Pentru fiecare dispozitiv medical utilizati o copie a acestei pagini (sectiunea 4).
6 Nomenclatorul global al dispozitivelor medicale - Global Medical Device Nomenclature se completează când va fi disponibil.
7 în cazul dispozitivelor sterile si/sau cu functie de măsurare si în cazul persoanelor care fac sterilizare.
8 în cazul producătorului.
9 După caz, în functie de tipul dispozitivului.
ANEXA Nr. 2
F.2 - Formular de notificare a introducerii pe piată a dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro, în conformitate cu art. 29 din Hotărârea Guvernului nr. 798/2003 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piată si de utilizare a dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro (art. 10 - Directiva 98/79/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 27 octombrie 1998 privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro)
Către
Autoritatea competentă în domeniul dispozitivelor medicale - Directia pentru infrastructură sanitară, logistică, achizitii si dispozitive medicale - Compartimentul dispozitive medicale
1. Date de identificare a notificării
Data: |
|
Indicati dacă aceasta este prima notificare sau o modificare: |
|
□ prima notificare |
□ modificarea adresei, numelui firmei1 |
□ modificare semnificativă a produsului |
□ suspendarea introducerii pe piată |
Dacă este o modificare sau suspendare, indicati numărul atribuit anterior: |
|
Numărul de pagini al notificării: |
|
Statutul organizatiei care efectuează această notificare: |
|
□ producător2 |
□ reprezentant autorizat3 |
2. Date de identificare a producătorului
Denumirea completă a producătorului: |
||
Denumirea prescurtată a producătorului: |
||
Adresa: Localitatea: |
Codul postal: |
Judetul: |
Strada nr.: |
||
Telefon: |
Fax: |
|
E-mail: |
Persoana de contact: |
|
Persoana responsabilă cu vigilenta: |
3. Date de identificare a reprezentantului autorizat4
Denumirea reprezentantului autorizat: |
||
Adresa: Localitatea: |
Codul postal: |
Judetul: |
Strada nr.: |
||
Telefon: |
Fax: |
|
E-mail: |
Persoana de contact: |
|
Persoana responsabilă cu vigilenta: |
||
Numărul avizului de functionare emis de Ministerul Sănătătii: |
4. Date de identificare a dispozitivului medical5
4.1. Clasificarea dispozitivului medical: □ dispozitiv medical pentru diagnostic in vitro cuprins în anexa nr. 2, lista A6 □ dispozitiv medical pentru diagnostic in vitro cuprins în anexa nr. 2, lista B6 □ dispozitiv medical pentru diagnostic in vitro pentru autotestare, exceptând cele cuprinse în anexa nr. 26 □ alte dispozitive medicale pentru diagnostic in vitro (toate dispozitivele de diagnostic in vitro, cu exceptia celor din anexa nr. 26 si a celor pentru autotestare) □ produs nou (conform art. 32 din Hotărârea Guvernului nr. 798/2003) |
||
4.2. Informatii despre reactivi, produsi de reactie si materiale de calibrare si control |
||
Codificare utilizată?: |
□ GMDN8 |
□ EDMS9 |
Codul categoriei generice de dispozitive: |
||
Denumirea generică a codului categoriei de dispozitive: |
||
Denumirea completă a dispozitivului medical: |
||
Scurtă descriere a dispozitivului, a scopului propus (în limba română): |
||
Scurtă descriere a dispozitivului, a scopului propus (în limba engleză): |
||
4.3. Informatii despre alte dispozitive medicale pentru diagnostic in vitro (care nu sunt reactivi, produsi de reactie si materiale de calibrare si control) |
||
Codificare utilizată?: |
□ GMDN8 |
□ EDMS9 |
Codul categoriei generice de dispozitive: |
||
Denumirea generică a codului categoriei de dispozitive: |
||
Denumirea completă a dispozitivului medical: |
||
Scurtă descriere a dispozitivului, a scopului propus (în limba română): |
||
Scurtă descriere a dispozitivului, a scopului propus (în limba engleză): |
||
4.4. Informatii suplimentare pentru dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro cuprinse în anexa nr. 26 si pentru cele de autotestare |
||
Certificat de conformitate emis de un organism notificat: |
||
Numărul de referintă al organismului notificat: |
||
□ Dispozitivul este conform cu Specificatiile tehnice comune10, în cazul dispozitivelor cuprinse în anexa nr. 26, , lista A |
5. Documente anexate
□ copie a certificatului de înregistrare la registrul comertului, a certificatului constatator emis de registrul comertului sau alt înscris oficial/act normativ care să ateste înfiintarea unitătii solicitante11 |
□ declaratia de conformitate EC a producătorului |
□ documentul prin care producătorul vă desemnează ca reprezentant autorizat12 |
□ copie a certificatului de conformitate emis de un organism notificat13 |
Producătorul identificat în sectiunea 2 sau reprezentantul autorizat identificat în sectiunea 3 introduce pe piată dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro identificate în sectiunea 4.
Documentatia tehnică si declaratiile prevăzute în legislatia aplicabilă tipului de dispozitiv sunt tinute la dispozitia structurii de specialitate în domeniul dispozitivelor medicale.
Informatiile furnizate în prezenta notificare sunt corecte, iar dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro identificate în sectiunea 4 îndeplinesc cerintele aplicabile prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 798/2003 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piată si de utilizare a dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro, cu modificările si completările ulterioare.
Numele, prenumele si functia
..............................................
Semnătură si stampilă
.............................................
1 Se completează numai sectiunile 2 si 3.
2 Se completează sectiunea 2.
3 Se completează sectiunile 2 si 3.
4 Dacă este cazul.
5 Pentru fiecare dispozitiv medical utilizati o copie a acestei pagini (sectiunea 4). s La Hotărârea Guvernului nr. 798/2003, cu modificările si completările ulterioare.
7 Optional.
8 Nomenclatorul global al dispozitivelor medicale - Global Medical Device Nomenclature se completează când va fi disponibil.
9 European Diagnostic Market Statistics Nomenclature - disponibil pe site-ul http://www.edma-ivd.be
10 Stabilite prin Ordinul ministrului sănătătii nr. 311/2004 privind stabilirea specificatiilor tehnice comune pentru dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro.
11 în cazul producătorului.
12 Dacă este cazul.
13 Pentru dispozitivele din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 798/2003, cu modificările si completările ulterioare, si pentru cele de autotestare.
ANEXA Nr. 3
F.3 - Formular de notificare a dispozitivelor medicale puse în functiune pe teritoriul României, în conformitate cu art. 31 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 54/2009 privind conditiile introducerii pe piată a dispozitivelor medicale, cu art. 30 din Hotărârea Guvernului nr. 798/2003 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piată si de utilizare a dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro, cu modificările si completările ulterioare, si cu art. 30 din Hotărârea Guvernului nr. 55/2009 privind dispozitivele medicale implantabile active
Către
Ministerul Sănătătii
Autoritatea competentă în domeniul dispozitivelor medicale - Directia pentru infrastructură sanitară, logistică, achizitii si dispozitive medicale - Compartimentul dispozitive medicale
1. Date de identificare a notificării si a persoanei care face notificarea
Data: |
|
|
||||
Indicati dacă aceasta este prima notificare sau o modificare: |
||||||
□ prima notificare |
□ modificare |
|||||
Numărul de pagini al notificării: |
||||||
Denumirea persoanei fizice sau juridice care face notificarea: |
||||||
Adresa: |
Localitatea: |
Codul postal: |
Judetul: |
|||
Strada nr.: |
||||||
Telefon: |
Fax: |
|||||
E-mail: |
||||||
Persoana de contact: |
||||||
Statutul organizatiei care efectuează această notificare: |
||||||
□ producător |
□ reprezentant autorizat |
□ importator |
□ distribuitor |
|||
Numărul avizului de functionare emis de Ministerul Sănătătii1: |
||||||
2. Date de identificare a dispozitivului medical2
Tipul dispozitivului: □ dispozitiv medical din clasa II a |
||
□ dispozitiv medical din clasa II b |
||
□ dispozitiv medical din clasa III |
||
□ dispozitiv medical pentru diagnostic in vitro - anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 798/2003, cu modificările si completările ulterioare |
||
□ dispozitiv medical pentru diagnostic in vitro de autotestare |
||
□ dispozitiv medical implantabil activ |
||
Denumirea completă a producătorului: |
||
Denumirea prescurtată a producătorului: |
||
Tara în care are sediul producătorul: |
||
Locul de productie3: |
||
Codificare utilizată*: |
□ GMDN5 |
□ EDMS6 |
Cod: |
||
Denumirea generică a codului: |
||
Denumirea completă a dispozitivului medical: |
||
Categoria generică a dispozitivului sau scurtă descriere a dispozitivului, a scopului propus: |
3. Documente anexate
□ copie a certificatului de înregistrare la registrul comertului, a certificatului constatator emis de registrul comertului sau alt înscris oficial/act normativ care să atesteînfiintarea unitătii solicitante7 |
□ declaratia de conformitate EC a producătorului |
□ eticheta dispozitivului medical |
□ instructiunile de utilizare a dispozitivului medical |
Declar că dispozitivele medicale mentionate în sectiunea 2 au fost puse în functiune pe teritoriul României. Informatiile furnizate în prezenta notificare sunt corecte.
Numele, prenumele si functia
..............................................
Semnătură si stampilă
.............................................
1 Dacă este cazul.
2 Pentru fiecare dispozitiv medical utilizati o copie a acestei pagini (sectiunea 2). s După caz.
4 Optional.
5 Nomenclatorul global al dispozitivelor medicale - Global Medical Device Nomenclature - se completează când va fi disponibil.
6 European Diagnostic Market Statistics Nomenclature - disponibil pe site-ul http://www.edma-ivd.be
7 În cazul în care solicitantul nu detine aviz de functionare emis de Ministerul Sănătătii.
MINISTERUL SĂNĂTĂTII OFICIUL TEHNIC DE DISPOZITIVE MEDICALE
Nr.......din.................
În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.718/2008 privind organizarea si functionarea Ministerului Sănătătii, cu completările ulterioare, ale Ordinului ministrului sănătătii nr. 253/2010 privind înregistrarea dispozitivelor medicale si în baza documentatiei înaintate, Oficiului Tehnic de Dispozitive Medicale înregistrează dispozitivele medicale:............................................................................................
................................................................................................................................... (denumirea, tipul, producătorul)
□ provenite din donatii;
□ second-hand (la mâna a doua);
□ destinate studiilor clinice, cercetării si altor asemenea activităti;
□ pentru evaluare tehnică, investigatie clinică si/sau evaluarea performantei în vederea certificării si/sau înregistrării;
□ importate ca mostre pentru târguri, expozitii sau alte manifestări promotionale.
Solicitant........................................................................................ (denumirea, sediul)
Data emiterii......................................
Director,
.....................................
Viza biroului vamal
|
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
pentru modificarea si completarea Normelor privind modul de constituire, administrare si utilizare a fondului de risc, precum si reflectarea în contabilitatea Trezoreriei Statului si în contabilitatea persoanelor juridice a operatiunilor legate de acordarea de garantii de stat si subîmprumuturi, aprobate prin Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2.005/2008
Având în vedere prevederile:
- art. 7 din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările ulterioare;
- art. 117 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările si completările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificările si completările ulterioare,
ministrul finantelor publice emite următorul ordin:
Art. I. - Normele privind modul de constituire, administrare si utilizare a fondului de risc, precum si reflectarea în contabilitatea Trezoreriei Statului si în contabilitatea persoanelor juridice a operatiunilor legate de acordarea de garantii de stat si subîmprumuturi, aprobate prin Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2.005/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 536 din 16 iulie 2008, se modifică si se completează după cum urmează:
1. Capitolul V se modifică astfel:
a) Alineatul 2 se abrogă.
b) Alineatul 3 se modifică si va avea următorul cuprins: „înregistrarea în contabilitatea Ministerului Finantelor Publice a principalelor operatiuni privind constituirea si utilizarea fondului de risc se efectuează potrivit Monografiei privind înregistrarea în contabilitatea trezoreriei centrale a principalelor operatiuni, prevăzută în Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.917/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitătii institutiilor publice, Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia, cu modificările si completările ulterioare."
c) Alineatul 5 se abrogă.
2. După capitolul V se introduce un nou capitol, capitolul VI, cu următorul cuprins:
„CAPITOLUL VI
Procedura de restituire/transfera/al sumelor încasate la fondul de risc
1. Sumele încasate la fondul de risc si înregistrate în contabilitate la pozitia «Creditori la fondul de risc» sau cele stabilite prin hotărâri judecătoresti definitive si irevocabile se restituie la cererea beneficiarilor de finantări rambursabile subîmprumutate si/sau garantate de stat, care vor depune o cerere pentru certificarea dreptului la restituire la Directia generală de trezorerie si datorie publică. Aceasta va verifica cererea sub aspectul realitătii si exactitătii celor solicitate, precum si al încadrării în termenul legal de prescriptie a dreptului de a cere compensarea sau restituirea sumelor în cauză.
2. În urma verificărilor, Directia generală de trezorerie si datorie publică va emite o dispozitie de restituire a unor sume de la fondul de risc, conform modelului prevăzut în anexa nr. 13. Prin dispozitia de restituire aprobată de directorul general adjunct al Departamentului Back Office din cadrul acestei directii se confirmă dreptul la restituire al beneficiarului de finantări rambursabile subîmprumutate si/sau garantate de stat.
Dispozitia de restituire se comunică, după aprobare, beneficiarului respectiv. În vederea restituirii sumelor, beneficiarul căruia i s-a confirmat dreptul la restituire va depune o cerere de restituire a sumelor în cauză la Directia generală de trezorerie si datorie publică, anexând si dispozitia de restituire, în original.
3. Cererea de restituire se solutionează în termen de 45 de zile de la data înregistrării acesteia la Directia generală de trezorerie si datorie publică. Cererea va cuprinde codul de înregistrare fiscală al beneficiarului de finantări rambursabile subîmprumutate si/sau garantate de stat, suma solicitată, codul IBAN al contului beneficiarului respectiv, precum si contul bancar în care doreste să i se efectueze restituirea. La cererea de restituire, beneficiarul în cauză va anexa si documentele din care să rezulte că această sumă nu este datorată fondului de risc, precum si originalele hotărârilor judecătoresti definitive si irevocabile, învestite cu formule executorii, pentru sumele stabilite prin acestea.
4. În situatia în care Directiei generale de trezorerie si datorie publică îi sunt necesare alte documente relevante pentru solutionarea cererii, aceasta va solicita beneficiarului în cauză, în scris, prezentarea datelor suplimentare.
5. Termenul de 45 de zile pentru solutionarea cererii de restituire se prelungeste, conform legii, cu perioada de timp cuprinsă între data la care s-a comunicat beneficiarului de finantări rambursabile subîmprumutate si/sau garantate de stat solicitarea de furnizare a datelor suplimentare relevante pentru solutionarea acesteia si data primirii acestor informatii la Directia generală de trezorerie si datorie publică.
6. După primirea cererii de restituire si, respectiv, a documentatiei complete, Directia generală de trezorerie si datorie publică va transmite dispozitia de restituire împreună cu originalul cererii de restituire organului fiscal în a cărui rază teritorială îsi are domiciliul fiscal beneficiarul respectiv, în vederea verificării datelor din evidenta analitică pe plătitori si a efectuării compensărilor cu eventualele obligatii fiscale restante ale solicitantului, respectiv a efectuării restituirii propriu-zise a sumei rezultate după compensare, prevederile Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.899/2004 pentru aprobarea Procedurii de restituire si de rambursare a sumelor de la buget, precum si de acordare a dobânzilor cuvenite contribuabililor pentru sumele restituite sau rambursate cu depăsirea termenului legal aplicându-se în mod corespunzător.
7. Concomitent cu transmiterea către organul fiscal teritorial a documentelor mentionate mai sus, Directia generală de trezorerie si datorie publică va dispune transferul sumei înscrise pe decizia de restituire unitătii de trezorerie si contabilitate publică la care este arondat organul fiscal competent în administrarea beneficiarului de finantări rambursabile subîmprumutate si/sau garantate de stat în contul 50.86.04 «Disponibil din executări/restituiri fond de risc», deschis la unitatea de trezorerie si contabilitate publică a organului fiscal competent, pe codul de identificare fiscală al beneficiarului respectiv. Directia generală de trezorerie si datorie publică va dispune transferul sumelor de restituit de la fondul de risc din contul RO24TREZ999650101XXXXXXX, cod de identificare fiscală 8609468, deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice la Trezoreria Operativă Centrală în contul 50.86.04, deschis la unitatea de trezorerie si contabilitate publică a organului fiscal competent, pe codul de identificare fiscală al beneficiarului respectiv. În acest sens, Directia generală de trezorerie si datorie publică va întocmi nota de transfer, conform modelului prevăzut în anexa nr. 14, aprobată de ordonatorul principal de credite sau de persoana căreia i-au fost delegate aceste atributii.
8. În cazul în care disponibilul din fondul de risc nu acoperă suma în lei necesară transferului, Directia generală de trezorerie si datorie publică va întocmi si va transmite la Directia generală de trezorerie si contabilitate publică, pe lângă nota de transfer mentionată la pct. 7, si următoarele documente:
- nota de fundamentare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 15, prin care se propune semnarea cererii de deschidere de credite bugetare din capitolul 55.01 titlul 51 articolul 02 alineatul 10 «Plăti în contul creditelor garantate si/sau subîmprumutate», aprobată de ordonatorul principal de credite sau de persoana căreia i-au fost delegate aceste atributii;
- cererea de deschidere de credite bugetare, aprobată si semnată de ordonatorul principal de credite sau de persoana căreia i-au fost delegate aceste atributii, cu viza controlorului financiar preventiv propriu si delegat;
- nota de lichidare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 16, prin care se propune alimentarea contului de disponibil fond de risc din capitolul 55.01, titlul 51 articolul 02 alineatul 10, aprobată cu bun de plată de ordonatorul principal de credite sau de persoana căreia i-au fost delegate aceste atributii;
- ordonantare de plată, conform modelului prevăzut în anexa nr. 17, aprobată de ordonatorul principal de credite sau de persoana căreia i-au fost delegate aceste atributii, cu viza controlorului financiar preventiv propriu si delegat, în conditiile legii.
9. După primirea cererii de restituire si a dispozitiei de restituire, organul fiscal competent va efectua verificarea acestora si a datelor din evidenta analitică pe plătitori - persoane juridice.
10. În cazul în care organul fiscal competent constată existenta unor obligatii fiscale restante ale beneficiarului de finantări rambursabile subîmprumutate si/sau garantate de stat, sumele solicitate se restituie acestuia numai după efectuarea
compensării acestora cu obligatiile bugetare restante, întocmind în acest sens, în 3 exemplare, Nota privind compensarea obligatiilor fiscale - M.F.P - A.N.A.F., cod 14.13.41.99. Restituirea sumelor cuvenite beneficiarului se face prin decontare bancară, în contul indicat în cererea de restituire.
11. În cazul în care suma de restituit este mai mare decât suma reprezentând obligatiile fiscale restante ale beneficiarului de finantări rambursabile subîmprumutate si/sau garantate de stat, organul fiscal competent efectuează compensarea până la concurenta acestor obligatii fiscale, iar diferenta rezultată o restituie acestuia si întocmeste în acest sens, în 3 exemplare, decizia de restituire prevăzută de Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.899/2004. În baza deciziei de restituire aprobate, organul fiscal competent va întocmi, în 3 exemplare, Nota privind restituirea/rambursarea unor sume - M.F.P. - A.N.A.F, cod 14.13.41.99/a.
12. În cazul în care beneficiarul respectiv nu înregistrează obligatii fiscale restante, organul fiscal va întocmi, în 3 exemplare, Nota privind restituirea/rambursarea unor sume - M.F.P. - A.N.A.F, cod 14.13.41.99/a.
13. Cererea de restituire si dispozitia de restituire, în copie, însotite de nota privind compensarea obligatiilor fiscale si/sau de nota privind restituirea/rambursarea unor sume si de dispozitia de restituire, după caz, se transmit la unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal competent, în scopul efectuării operatiunii de compensare si/sau de restituire.
14. După efectuarea compensării si/sau a restituirii, după caz, unitatea Trezoreriei Statului păstrează un exemplar al notei de compensare si/sau al notei de restituire si al dispozitiei de restituire si le transmite pe celelalte două organului fiscal competent, în termen de 3 zile de la efectuarea operatiunilor, în vederea înregistrării în evidenta analitică pe plătitori a acestora.
15. Ulterior, organul fiscal competent va transmite, în termen de 7 zile de la primirea acestor documente, un exemplar al documentelor prevăzute la pct. 14 solicitantului si va informa, printr-o adresă, Directia generală de trezorerie si datorie publică.
16. Anexele nr. 1-17 fac parte integrantă din prezentele norme."
3. Anexa nr. 11 la norme se abrogă.
4. După anexa nr. 12 la norme se introduc cinci noi anexe, anexele nr. 13-17, care au cuprinsul prevăzut în anexele nr. 1-5 la prezentul ordin.
Art. II. - Directia generală de trezorerie si datorie publică, Directia generală a trezoreriei si contabilitătii publice, directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, administratiile finantelor publice municipale, orăsenesti, comunale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, Directia generală de administrare a marilor contribuabili din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscală, precum si persoanele juridice beneficiare de împrumuturi garantate de stat sau subîmprumutate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. III. - Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul finantelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu
Bucuresti, 19 martie 2010.
Nr. 836.
ANEXA Nr. 1
(Anexa nr. 13 la norme)
- model -
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
DIRECTIA GENERALĂ DE TREZORERIE SI DATORIE PUBLICĂ
Departamentul Back Office
Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, Bucuresti
DISPOZITIE DE RESTITUIRE
a unor sume de la fondul de risc
Nr.......din data...........
Către
Solicitant ...........................................................................................................................................,
(denumirea beneficiarului de finantări rambursabile subîmprumutate si/sau garantate de stat)
cu domiciliul fiscal....................................................................., având CUI............................................
În baza Cererii dumneavoastră nr.........................../data ..............................., au fost efectuate verificări cu privire la situatia sumelor plătite în plus fată de obligatia fiscală datorată fondului de risc, în urma cărora se certifică dreptul dumneavoastră de creantă, pentru suma totală de........................lei, si se dispune restituirea acesteia.
Director general adjunct
Nume/Prenume..............
L.S.
ANEXA Nr. 2
(Anexa nr. 14 la norme)
- model -
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
DIRECTIA GENERALĂ DE TREZORERIE SI DATORIE PUBLICĂ
Nr........./.............
|
Se aprobă Ordonator principal de credite (sau persoana delegată de acesta) |
NOTĂ DE TRANSFER
Referitor la: Sume încasate în plus la fondul de risc în cadrul împrumutului în valoare de ...................................., contractat/subîmprumutat de operatorul economic/Ministerul Finantelor Publice ........................ de la .......................................(banca/institutia finantatoare) , pentru realizarea ................................ (denumirea proiectului)
Având în vedere cele mentionate mai sus, propunem următoarele:
Suma de transferat, în lei |
Rata de capital: Dobândă: Comisioane: Alte costuri: Total: |
1. Soldul contului de disponibil în fondul de risc la data de.........., conform adresei Directiei generale........./data: |
......................lei |
2. Total plăti angajate la data de.................... |
......................lei |
3. (1-2) Sume disponibile în fondul de risc: |
......................lei |
Având în vedere cele mentionate mai sus, propunem următoarele:
1. aprobarea transferării sumei de ...................... lei de către Ministerul Finantelor Publice din disponibilul fondului de risc în vederea compensării/restituirii, după caz;
2. transferarea sumei de .............................din contul IBAN RO24TREZ999650101XXXXXXX (cod fiscal 8609468), deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice la Trezoreria Operativă Centrală, în contul IBAN nr. .................................., cod fiscal nr. ..............................................., deschis pe numele .....................................(beneficiarul sumei), la unitatea de trezorerie si contabilitate publică .......................................(a organului fiscal competent),
(Anexăm la prezenta Cererea de restituire nr. ....../data .................. si dispozitia de restituire a unor sume de la fondul de risc confirmată de ..............................................................(numele beneficiarului care a solicitat restituirea) ) *)
Conform prevederilor pct. 3.4 din Normele metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 522/2003, cu modificările si completările ulterioare, certificăm operatiunea în privinta realitătii, regularitătii si legalitătii.
Sef serviciu,
.................................
*) Se completează în cazul în care nu se întocmeste nota de lichidare.
ANEXA Nr. 3
(Anexa nr. 15 la norme)
- model -
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
DIRECTIA GENERALĂ DE TREZORERIE SI DATORIE PUBLICĂ
Nr........./..........
|
De acord Ordonator principal de credite (sau persoana delegată de acesta) |
Referitor la: Sume încasate în plus la fondul de risc în cadrul împrumutului în valoare de ........ contractat/subîmprumutat de operatorul economic/Ministerul Finantelor Publice ............... de la ......................................(banca/institutia finantatoare) , pentru realizarea ................................ (denumirea proiectului)
Suma de transferat, în lei |
Rata de capital: Dobândă: Comisioane: Alte costuri: Total: |
1. Soldul contului de disponibil în fondul de risc la data de.........., conform adresei Directiei generale........./data: |
......................lei |
2. Total plăti angajate la data de................... |
......................lei |
3. (1-2) Sume disponibile în fondul de risc: |
......................lei |
Diferenta de alimentat la fondul de risc: |
......................lei |
Având în vedere cele mentionate mai sus, propunem semnarea cererii de deschidere de credite bugetare din capitolul 55.01 titlul 51 articolul 02 alineatul 10 „Plăti în contul creditelor garantate si/sau subîmprumutate", în valoare de ................. lei, anexată, în vederea alimentării contului „Disponibil din fond de risc" cu suma de ...................... lei.
Conform prevederilor pct. 3.4 din Normele metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 522/2003, cu modificările si completările ulterioare, certificăm operatiunea în privinta realitătii, regularitătii si legalitătii.
Sef serviciu,
.................................
ANEXA Nr. 4
(Anexa nr. 16 la norme)
- model -
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
DIRECTIA GENERALĂ DE TREZORERIE SI DATORIE PUBLICĂ
|
Bun de plată Ordonator principal de credite (sau persoana delegată de acesta) |
NOTĂ DE LICHIDARE
Referitor la: Sume încasate în plus la fondul de risc în cadrul împrumutului în valoare
De ...................., contractat/subîmprumutat de operatorul economic/Ministerul Finantelor Publice ................ de la .....................................(banca/institutia finantatoare) , pentru realizarea ................................ (denumirea proiectului)
Suma de transferat, în lei |
Rata de capital: Dobândă: Comisioane: Alte costuri: Total: |
1. Soldul contului de disponibil în fondul de risc la data de .........., conform adresei Directiei generale ........./data .................. |
......................lei |
2. Total plăti angajate la data de ..................... |
......................lei |
3. (1-2) Sume disponibile în fondul de risc: |
......................lei |
Diferenta de alimentat la fondul de risc: |
......................lei |
În vederea asigurării sumelor necesare pentru lichidarea obligatiilor de plată privind transferul sumelor în vederea compensării/restituirii, propunem alimentarea contului de disponibil fond de risc prin virarea sumei de ............ lei din contul Ministerului Finantelor Publice nr. RO97TREZ99923550151XXXXX, CUI 8609468, în contul Ministerului Finantelor Publice nr. RO24TREZ999650101XXXXXXX, CUI 8609468.
Anexăm la prezenta Cererea de restituire nr. ...../data ......... si Dispozitia de restituire nr. ...../data .........
Conform prevederilor pct. 3.4 din Normele metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 522/2003, cu modificările si completările ulterioare, certificăm operatiunea în privinta realitătii, regularitătii si legalitătii.
Sef serviciu,
.................................
ANEXA Nr. 5
(Anexa nr. 17 la norme)
- model -
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Data emiterii.......
Compartimentul de specialitate.........
Directia generală.....................
Nr. ..../data......................
ORDONANTARE DE PLATĂ
Natura cheltuielii - alimentarea contului de disponibil fond de risc pentru asigurarea sumei de transferat de la fondul de risc în cadrul împrumutului/subîmprumutului în valoare de ..................., contractat de operatorul economic/Ministerul Finantelor Publice ............., pentru care s-a emis Scrisoarea de garantie nr. .....din ................../s-a încheiat Acordul de împrumut subsidiar nr. ...../data ................... sau Acordul de împrumut subsidiar si garantie nr. ...../data .....................
Lista documentelor justificative:
- cererea de restituire nr. .../data ....................
- dispozitia de restituire nr. ......./data ....................
- nota de lichidare nr..../data....................
Nr./data angajamentului legal.....................
Modul de plată (virament/numerar): Lei/valută: ........................................
Suma datorată beneficiarului: ...................... lei
Avansuri acordate si retinute beneficiarului: ........
Suma de plată: ................................. lei
Suma de plată (valută) |
- felul valutei........................... |
- suma în valută........................... |
- cursul valutar........................... |
- suma în lei.............................. |
Calculul disponibilului din contul de angajamente bugetare
|
- lei - |
||
Subdiviziune a clasificatiei bugetare, capitolul 55.01 titlul ...... 51 articolul ....02 alineatul ........ 10 |
Disponibil înaintea efectuării plătii |
Suma de plată |
Disponibil după efectuarea plătii |
0 |
1 |
2 |
3 = col. 1-2 |
|
.......lei |
......lei |
........lei |
|
|
|
|
Numele si adresa beneficiaruluiMinisterul Finantelor Publice Str. Apolodor nr. 17, Bucuresti |
Nr. cont: RO24TREZ999650101XXXXXXX CUI 8609468 |
Compartimentul de specialitate |
Compartimentul de contabilitate |
Control financiar preventiv |
|
Data .......
Semnătura .... |
Data ........
Semnătura ....*) |
CFPD |
CFPD |
Data..... |
Data..... |
||
Vizat.... |
Vizat..... |
||
Semnătura |
Semnătura |
*) Răspunde de datele înscrise în coloana 1.
Ordonator de credite,
......................................
Data...............
Semnătura........
ACTE ALE COMISIEI DE SUPRAVEGHERE A ASIGURĂRILOR
COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURĂRILOR
privind autorizarea functionării ca broker de asigurare a Societătii Comerciale ELIYAMMA MM BROKER DE ASIGURARE - S.R.L.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor, cu modificările si completările ulterioare, si ale normelor emise în aplicarea acesteia,
în baza Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din data de 24 martie 2010, prin care s-a aprobat cererea Societătii Comerciale ELIYAMMA MM BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. de obtinere a autorizatiei de functionare ca broker de asigurare,
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor decide:
Art. 1. - Societatea Comercială ELIYAMMA MM BROKER DE ASIGURARE - S.R.L., cu sediul social în municipiul Ploiesti, Aleea Ciucului nr. 4 (camera cu simbolul 2), bl. 167, se. C, et. 2, ap. 51, judetul Prahova, nr. de ordine în registrul comertului J29/1450/05.10.2009, cod unic de înregistrare 26066939/05.10.2009, este autorizată să functioneze ca broker de asigurare, având ca obiect de activitate activitatea de broker de asigurare, conform prevederilor Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor, cu modificările si completările ulterioare.
Art. 2. - Societatea comercială prevăzută la art. 1 are dreptul de a practica activitatea de broker de asigurare începând cu data înregistrării în Registrul brokerilorde asigurare.
Art. 3. - Societatea comercială prevăzută la art. 1 are obligatia să depună la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor copii ale documentelor privind plata ratelor primelor de asigurare aferente contractului de asigurare de răspundere civilă profesională, pe măsura achitării acestora, să deschidă Jurnalul asistentilor în brokeraj si să înscrie în Registrul intermediarilor în asigurări si/sau în reasigurări personalul propriu, conform Ordinului presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 10/2007 pentru punerea în aplicare a Normelor privind Registrul intermediarilor în asigurări si/sau în reasigurări, cu modificările si completările ulterioare.
Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor,
Angela Toncescu
Bucuresti, 30 martie 2010.
Nr. 283.
COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURĂRILOR
privind autorizarea functionării ca broker de asigurare a Societătii Comerciale FLY INSURANCE - BROKER DE ASIGURARE REASIGURARE - S.R.L.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor, cu modificările si completările ulterioare, si ale normelor emise în aplicarea acesteia,
în baza Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din data de 24 martie 2010, prin care s-a aprobat cererea Societătii Comerciale FLY INSURANCE - BROKER DE ASIGURARE REASIGURARE -S.R.L. de obtinere a autorizatiei de functionare ca broker de asigurare,
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor decide:
Art. 1. - Societatea Comercială FLY INSURANCE - BROKER DE ASIGURARE REASIGURARE - S.R.L., cu sediul social în municipiul Bucuresti, str. G-ral Av. Andrei Popovici nr. 3, bl. 1, se. A, et. 2, ap. 7, sectorul 1, nr. de ordine în registrul comertului J40/2124/01.03.2010, cod unic de înregistrare 26585189/01.03.2010, este autorizată să functioneze ca broker de asigurare, având ca obiect de activitate activitatea de broker de asigurare, conform prevederilor Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor, cu modificările si completările ulterioare.
Art. 2. - Societatea comercială prevăzută la art. 1 are dreptul de a practica activitatea de broker de asigurare începând cu data înregistrării în Registrul brokerilor de asigurare.
Art. 3. - Societatea comercială prevăzută la art. 1 are obligatia să depună la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor copii ale documentelor privind plata ratelor primelor de asigurare aferente contractului de asigurare de răspundere civilă profesională, pe măsura achitării acestora, să deschidă Jurnalul asistentilor în brokeraj si să înscrie în Registrul intermediarilor în asigurări si/sau în reasigurări personalul propriu, conform Ordinului presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 10/2007 pentru punerea în aplicare a Normelor privind Registrul intermediarilor în asigurări si/sau în reasigurări, cu modificările si completările ulterioare.
Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor,
Angela Toncescu
Bucuresti, 30 martie 2010.
Nr. 284.
![]() |
![]() |
Copyright 1998-2024 DSC.NET All rights reserved. |