MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI
P A R T E A I
Anul 175 (XIX) - Nr. 168 LEGI, DECRETE, HOTĂRÂRI SI ALTE ACTE Vineri, 9 martie 2007
DECIZII ALE CURTII CONSTITUTIONALE
Decizia nr. 70 din 8 februarie 2007 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 4 din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 110/2005 privind vânzarea spatiilor proprietate privată a statului sau a unitătilor administrativ-teritoriale, cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor în care se desfăsoară activităti conexe actului medical, si a ordonantei în ansamblul ei
Decizia nr. 96 din 13 februarie 2007 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 109 alin. 2 din Codul de procedură civilă
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRATIEI PUBLICE CENTRALE
109. - Ordin al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei pentru aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2007 al Companiei Nationale „Posta Română” - S.A., la care Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei îndeplineste atributiile pe care statul român le are în calitate de actionar
369. - Ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului pentru aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pe anul 2007 ale unitătilor de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului
DECIZII ALE CURTII CONSTITUTIONALE
CURTEA CONSTITUTIONALĂ
din 8 februarie 2007
referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 4 din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 110/2005 privind vânzarea spatiilor proprietate privată a statului sau a unitătilor administrativ-teritoriale, cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor în care se desfăsoară activităti conexe actului medical, si a ordonantei în ansamblul ei
Ioan Vida - presedinte
Nicolae Cochinescu - judecător
Acsinte Gaspar - judecător
Kozsokár Gábor - judecător
Petre Ninosu - judecător
Ion Predescu - judecător
Serban Viorel Stănoiu - judecător
Tudorel Toader - judecător
Ion Tiucă - procuror
Irina Loredana Gulie - magistrat-asistent
Pe rol se află solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 4 din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 110/2005 privind vânzarea spatiilor proprietate privată a statului sau a unitătilor administrativ-teritoriale, cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor în care se desfăsoară activităti conexe actului medical, si a ordonantei în ansamblul ei, exceptie ridicată de Consiliul Local al Comunei Ilisesti în Dosarul nr. 1.816/COM.CF/2005 al Tribunalului Suceava - Sectia comercială, de contencios administrativ si fiscală.
La apelul nominal lipsesc părtile. Procedura de citare este legal îndeplinită.
Magistratul-asistent arată că autorul exceptiei a depus la dosar note scrise prin care solicită admiterea exceptiei.
Reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate ca neîntemeiată.
CURTEA,
având în vedere actele si lucrările dosarului, constată următoarele:
Prin încheierea din 1 iunie 2006, pronuntată în Dosarul nr. 1.816/COM.CF/2005, Tribunalul Suceava - Sectia comercială, de contencios administrativ si fiscală a sesizat Curtea Constitutională cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 4 din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 110/2005 privind vânzarea spatiilor proprietate privată a statului sau a unitătilor administrativ-teritoriale, cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor în care se desfăsoară activităti conexe actului medical, si a ordonantei în ansamblul ei. Exceptia a fost ridicată de Consiliul Local al Comunei Ilisesti într-o cauză având ca obiect solutionarea unei actiuni în contencios administrativ.
În motivarea exceptiei, se sustine, în esentă, că prevederile legale criticate contravin dispozitiilor constitutionale invocate, deoarece încalcă dreptul consiliului local si al consilierilor legal alesi de a avea propria optiune în ceea ce priveste administrarea si vânzarea spatiilor ce intră în proprietatea privată a comunei.
Tribunalul Suceava - Sectia comercială, de contencios administrativ si fiscală apreciază că exceptia de neconstitutionalitate este neîntemeiată, invocând jurisprudenta Curtii Constitutionale în materie.
Potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, încheierea de sesizare a fost comunicată presedintilor celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate.
Guvernul apreciază că exceptia este neîntemeiată, invocând în acest sens jurisprudenta Curtii Constitutionale în materie.
Avocatul Poporului apreciază că textele de lege criticate sunt constitutionale.
Presedintii celor două Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere.
CURTEA,
examinând încheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului si Avocatului Poporului, raportul întocmit de judecătorul-raportor, concluziile procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si Legea nr. 47/1992, retine următoarele:
Curtea Constitutională a fost legal sesizată si este competentă, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 si 29 din Legea nr. 47/1992, să solutioneze exceptia de neconstitutionalitate.
Obiectul acesteia îl constituie prevederile art. 4 din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 110/2005 privind vânzarea spatiilor proprietate privată a statului sau a unitătilor administrativ-teritoriale, cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor în care se desfăsoară activităti conexe actului medical, si a ordonantei în ansamblul ei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 654 din 22 iulie 2005, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 236/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 515 din 14 iunie 2006.
Prevederile art. 4 au fost modificate prin legea de aprobare a ordonantei de urgentă si au în prezent următorul cuprins: „(î) In termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgentă, consiliile judetene sau consiliile locale, după caz, aprobă prin hotărâre lista spatiilor din proprietatea privată a acestora ori din proprietatea privată a statului si care se află în administrarea lor, ce urmează să fie vândute potrivit dispozitiilor prezentei ordonante de urgentă. Listele astfel aprobate vor fi afisate în mod obligatoriu la sediul consiliului local/judetean si publicate pe site-ul consiliului judetean.
(2) Institutiile proprietare ale spatiilor medicale au obligatia de a comunica actualilor utilizatori, prin scrisoare cu confirmare de primire, faptul că spatiul respectiv face obiectul prezentei ordonante de urgentă.”
În sustinerea neconstitutionalitătii acestor dispozitii legale autorul exceptiei invocă încălcarea prevederilor constitutionale cuprinse în art. 120 alin. (1) referitoare la principiile descentralizării, autonomiei locale si deconcentrării serviciilor publice, precum si în art. 121 alin. (1) si (2) privind autoritătile comunale si orăsenesti.
Examinând exceptia de neconstitutionalitate, se constată că Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 110/2005 a fost supusă controlului de constitutionalitate, prin raportare si la dispozitiile art. 121 alin. (1) din Legea fundamentală si cu o motivare similară, respectiv cu sustineri privind neconstitutionalitatea instituirii obligatiei legale a unitătilor administrativ-teritoriale de a vinde spatiile cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor în care se desfăsoară activităti conexe actului medical, aflate în proprietatea privată a acestor autorităti.
Astfel, prin Decizia nr. 238 din 9 martie 2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 334 din 13 aprilie 2006, Curtea a respins exceptia ca neîntemeiată, arătând că, potrivit art. 4 din această ordonantă, stabilirea listei cu spatiile având destinatia de cabinete medicale sau în care se desfăsoară activităti conexe actului medical, ce urmează a fi vândute, este dată prin lege în competenta consiliilor judetene sau a celor locale, astfel că nu se poate sustine că prevederile ordonantei criticate ar contraveni dispozitiilor constitutionale privind autonomia autoritătilor administratiei publice locale.
De altfel, asa cum s-a retinut în decizia mentionată, art. 3 alin. (3) al acestei ordonante prevede că spatiile cu destinatia de cabinete medicale ce au fost deja concesionate în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 884/2004 si pentru care concesionarii nu si-au exprimat intentia de cumpărare pot fi folosite în continuare de acestia, până la expirarea duratei pentru care s-a încheiat contractul de concesionare.
Cele statuate în această decizie îsi mentin valabilitatea si în prezenta cauză, neintervenind elemente noi, de natură a determina o reconsiderare a jurisprudentei Curtii Constitutionale.
Pentru considerentele expuse, în temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, precum si al art. 1-3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992,
CURTEA CONSTITUTIONALĂ
În numele legii
DECIDE:
Respinge exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 4 din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 110/2005 privind vânzarea spatiilor proprietate privată a statului sau a unitătilor administrativ-teritoriale, cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor în care se desfăsoară activităti conexe actului medical, si a ordonantei în ansamblul ei, exceptie ridicată de Consiliul Local al Comunei Ilisesti în Dosarul nr. 1.816/COM.CF/2005 al Tribunalului Suceava - Sectia comercială, de contencios administrativ si fiscală.
Definitivă si general obligatorie.
Pronuntată în sedinta publică din data de 8 februarie 2007.
PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
prof. univ. dr. IOAN VIDA
Magistrat-asistent,
Irina Loredana Gulie
CURTEA CONSTITUTIONALA
din 13 februarie 2007
referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 109 alin. 2
din Codul de procedură civilă
Ioan Vida - presedinte
Nicolae Cochinescu - judecător
Aspazia Cojocaru - judecător
Kozsokár Gábor - judecător
Acsinte Gaspar - judecător
Petre Ninosu - judecător
Ion Predescu - judecător
Tudorel Toader - judecător
Antonia Constantin - procuror
Daniela Ramona Maritiu - magistrat-asistent
Pe rol se află solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 109 alin. 2 din Codul de procedură civilă, exceptie ridicată de Societatea Comercială „Compack International” - S.A. din Bucuresti în Dosarul nr. 314/2006 al Judecătoriei Brezoi.
La apelul nominal se constată lipsa părtilor, fată de care procedura de citare este legal îndeplinită.
Cauza fiind în stare de judecată, reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate ca neîntemeiată. In acest sens, face referire la Decizia Curtii Constitutionale nr. 409 din 12 octombrie 2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.063 din 16 noiembrie 2004.
CURTEA,
având în vedere actele si lucrările dosarului, retine următoarele:
Prin încheierea din 7 septembrie 2006, pronuntată în Dosarul nr. 314/2006, Judecătoria Brezoi a sesizat Curtea Constitutională cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 109 din Codul de procedură civilă, exceptie ridicată de Societatea Comercială „Compack International” - S.A. din Bucuresti.
În motivarea exceptiei de neconstitutionalitate autorul acesteia sustine că dispozitiile legale criticate sunt neconstitutionale, deoarece instituie obligativitatea unei proceduri prealabile, încălcându-se în felul acesta dispozitiile constitutionale ale art. 21 referitoare la accesul liber la justitie.
Judecătoria Brezoi arată că autorul exceptiei, din eroare, s-a referit în motivarea exceptiei de neconstitutionalitate la dispozitiile art. 109 alin. 2 din Codul de procedură civilă, de fapt, dispozitiile critjcate fiind cele ale art. 7201 din Codul de procedură civilă. În continuare, arată că dispozitiile art. 109 alin. 2 din Codul de procedură civilă nu încalcă prevederile constitutionale invocate de autorul exceptiei. De asemenea, arată că asupra constitutionalitătii dispozitiilor art. 7201 din Codul de procedură civilă Curtea Constitutională s-a mai pronuntat, statuând că acestea nu contravin art. 21 din Legea fundamentală.
În conformitate cu dispozitiile art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, încheierea de sesizare a fost comunicată presedintilor celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului, pentru a-si formula punctele de vedere cu privire la exceptia de neconstitutionalitate.
Guvernul arată că exceptia de neconstitutionalitate este neîntemeiată. în acest sens, face referire la jurisprudenta Curtii Constitutionale în materie.
Avocatul Poporului arată că exceptia de neconstitutionalitate este neîntemeiată.
Presedintii celor două Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere cu privire la exceptia de neconstitutionalitate.
CURTEA,
examinând încheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului si Avocatului Poporului, raportul întocmit de
judecătorul-raportor, concluziile procurorului, dispozitiile de lege criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si Legea nr. 47/1992, retine următoarele:
Curtea Constitutională a fost legal sesizată si este competentă, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 si 29 din Legea nr. 47/1992, să solutioneze exceptia de neconstitutionalitate.
Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate îl constituie dispozitiile art. 109 alin. 2 din Codul de procedură civilă, care au următorul cuprins: „În cazurile anume prevăzute de lege, sesizarea instantei competente se poate face numai după îndeplinirea unei proceduri prealabile, în conditiile stabilite de acea lege. Dovada îndeplinirii procedurii prealabile se va anexa la cererea de chemare în judecată.”
În sustinerea neconstitutionalitătii acestor dispozitii legale, autorul exceptiei invocă încălcarea prevederilor constitutionale ale art. 21 referitoare la accesul liber la justitie.
Examinând exceptia de neconstitutionalitate, Curtea constată că, prin Decizia nr. 409 din 12 octombrie 2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.063 din 16 noiembrie 2004, a retinut că cererea de chemare în judecată trebuie să respecte atât conditiile intrinseci, cât si pe cele extrinseci, impuse de lege. Din dispozitia criticată rezultă că este vorba de o conditie extrinsecă ce trebuie respectată, si anume că sesizarea instantei competente se face numai după îndeplinirea unei proceduri prealabile, dar nu în toate cazurile, ci numai în acele cazuri în care legea prevede obligativitatea parcurgerii acestei proceduri prealabile.
De asemenea, Curtea retine că prin instituirea procedurii prealabile, ca de altfel în toate cazurile în care legiuitorul a conditionat valorificarea unui drept de exercitarea sa în cadrul unei anumite proceduri, nu s-a urmărit restrângerea accesului liber la justitie, ci, exclusiv, instaurarea unui climat de ordine, indispensabil, în vederea exercitării dreptului constitutional prevăzut de art. 21 din Constitutie. Astfel, se previn abuzurile si se asigură protectia drepturilor si intereselor legitime ale celorlalte părti. Reglementarea de către legiuitor, în limitele competentei ce i-a fost conferită prin Constitutie, a conditiilor de exercitare a unui drept - subiectiv sau procesual, inclusiv prin instituirea unor proceduri speciale, nu constituie o restrângere a exercitiului acestuia, ci doar o modalitate eficientă de a preveni exercitarea sa abuzivă, în detrimentul altor titulari de drepturi, în egală măsură ocrotite.
Pentru considerentele expuse mai sus, în temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, precum si al art. 1-3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992,
CURTEA CONSTITUTIONALĂ
în numele legii
DECIDE:
Respinge exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 109 alin. 2 din Codul de procedură civilă, exceptie ridicată de Societatea Comercială „Compack International” - S.A. din Bucuresti în Dosarul nr. 314/2006 al Judecătoriei Brezoi.
Definitivă si general obligatorie.
Pronuntată în sedinta publică din data de 13 februarie 2007.
PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
prof. univ. dr. IOAN VIDA
Magistrat-asistent,
Daniela Ramona Maritiu
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRATIEI PUBLICE CENTRALE
MINISTERUL COMUNICATIILOR
SI TEHNOLOGIEI INFORMATIEI
pentru aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2007 al Companiei Nationale „Posta Română” - S.A., la care Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei îndeplineste atributiile pe care statul român
le are în calitate de actionar
În temeiul prevederilor art. 1 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 1/2007 pentru aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli ale unitătilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si a autoritătilor publice centrale si ale art. 5 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 744/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu modificările si completările ulterioare,
ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei emite următorul ordin:
Art. 1. - Se aprobă bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2007 al Companiei Nationale „Posta Română” - S.A., la care Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei îndeplineste atributiile pe care statul român le are în calitate de actionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2. - (1) Cheltuielile totale aferente veniturilor totale înscrise în bugetul de venituri si cheltuieli al agentului economic prevăzut la art. 1 reprezintă limite maxime si nu pot fi depăsite decât în cazuri justificate si numai cu aprobarea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
(2) În cazul în care în executie se înregistrează depăsiri sau nerealizări ale veniturilor totale aprobate, agentul economic prevăzut la art. 1 poate efectua cheltuieli totale
proportional cu gradul de realizare a veniturilor totale, cu încadrarea în indicatorii de eficientă aprobati.
Art. 3. - (1) Nerespectarea prevederilor art. 2 constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei.
(2) Contraventiei prevăzute la alin. (1) îi sunt aplicabile prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările ulterioare.
Art. 4. - Contraventia se constată si sanctiunea se aplică de către organele de control financiar ale statului, împuternicite conform legii, persoanelor vinovate de nerespectarea prevederilor prezentului ordin.
Art. 5. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei,
Zsolt Nagy
Bucuresti, 1 martie 2007.
Nr. 109.
ANEXĂ
MINISTERUL COMUNICATIILOR SI TEHNOLOGIEI INFORMATIEI Compania Natională „Posta Română” - S.A.
Splaiul Unirii nr. 6, sectorul 4, Bucuresti Cod fiscal RO 427410
BUGETUL OE VENITURI SI CHELTUIELI PE ANUL 2007
MII RON
|
|
INDICATORI |
Nr. rd. |
2006 Preliminat |
2007 Propuneri |
diferente |
% |
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6=5-4 |
7=5/4 |
1. |
|
VENITURI TOTALE (rd.02+rd.10+rd.15) |
1 |
861.479,00 |
1.029.700,00 |
168.221,00 |
119,53 |
|
1 |
Venituri exploatare -total, din care: |
2 |
841.756,00 |
1.003.700,00 |
161.944,00 |
119,24 |
|
|
a) productia vânduta |
3 |
788.995,00 |
927.415,00 |
138.420,00 |
117,54 |
|
|
b) venituri din vânzarea mărfurilor |
4 |
25.149,00 |
36.135.00 |
10.986,00 |
143,68 |
|
|
c) venituri din subventii de exploatare aferente cifrei de afaceri, din care: |
5 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0.00 |
|
|
- subventii, cf. preved. legale in vigoare |
5a |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
- transferuri, cf. preved. legale in vigoare |
5b |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
d) productia imobilizata |
6 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
e) alte venituri din exploatare, din care: |
7 |
27.612,00 |
40.150,00 |
12.538,00 |
145,41 |
|
|
- venituri din subventii de exploatare aferente altor venituri |
8 |
28,00 |
30,00 |
2,00 |
107,14 |
|
|
- alte venituri din exploatare |
9 |
27.584,00 |
40.120,00 |
12.536,00 |
145,45 |
|
2 |
Venituri financiare - total din care: |
10 |
19.723,00 |
26.000,00 |
6.277,00 |
131,83 |
|
|
a) venituri din interese de participare |
11 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
b) venituri din alte investitii financiare si creante care fac parte din activele imobilizate |
12 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
c) venituri din dobânzi |
13 |
11.299,00 |
18.000,00 |
6.701,00 |
159,31 |
|
|
d) alte venituri financiare |
14 |
8.424,00 |
8.000,00 |
-424,00 |
94,97 |
|
3 |
Venituri extraordinare |
15 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
II. |
|
CHELTUIELI TOTALE (rd.17+rcM2+rd.45) |
16 |
818.004,00 |
971.300,00 |
153.296,00 |
118,74 |
|
1 |
Cheltuieli exploatare - total, din care: |
17 |
808.083,00 |
966.200,00 |
158.117,00 |
119,57 |
|
|
a) cheltuieli materiale |
18 |
51.645,00 |
59.273,00 |
7.628,00 |
114,77 |
|
|
b) alte cheltuieli din afara (energie si apa) |
19 |
6.386,00 |
8.250,00 |
1.864,00 |
129,19 |
|
|
c) cheltuieli privind mărfurile |
20 |
21.354,00 |
27.100,00 |
5.746,00 |
126,91 |
|
|
d) cheltuieli privind personalul (rd.22 + rd.23 + rd. 27), din care: |
21 |
474.740,00 |
581.237,00 |
106.497,00 |
/ 122,43 |
|
|
- salarii |
22 |
306.851,00 |
383.564,00 |
76.713,00 |
125,00 |
|
|
- cheltuieli cu asigurările si protectia sociala |
23 |
91.741,00 |
108.473,00 |
16.732,00 |
118,24 |
|
|
- contributii la asigurări sociale |
24 |
62.393,00 |
77.787,00 |
15.394,00 |
124,67 |
|
|
- contributia de asigurări pt. somaj, din care: |
25 |
7.654,00 |
7.672,00 |
18,00 |
100,24 |
|
|
- contributii la asigurări sociale de sănătate |
26 |
21.694,00 |
23.014,00 |
1.320,00 |
106,08 |
|
|
- alte cheltuieli cu personalul (rd.28 + rd.29), din care: |
27 |
76.148,00 |
89.200,00 |
13.052,00 |
117,14 |
|
|
- fonduri speciale aferente fondului de salarii ( rd.28a+28b+28c+28d+28e) din care: |
28 |
19.997.00 |
26.747,00 |
6.750,00 |
133,76 |
|
|
-cheltuieli sociale 2% cf. art.21(3) lit. c din Legea 571/2003, din care: |
28a |
12.433,00 |
7.671,00 |
-4.762,00 |
61,70 |
|
|
- tichete de cresa (cf. art. 3 din Legea 193/2006 |
|
0,00 |
1.080,00 |
1.080,00 |
0,00 |
|
|
- tichete cadou pentru cheltuieli sociale (cf art 2 din Leaea 193/20061 |
28b |
0,00 |
11.507,00 |
11.507,00 |
^ 0,00 |
|
|
- fond handicapati (Legea 448/2006) |
28c |
5.241,00 |
3.350,00 |
-1.891,00 |
63,92 |
|
|
- fond de garantare pentru plata creantelor salariale (cf. art 7(1) din Legea 200/2006) |
28d |
0,00 |
959,00 |
959,00 |
0,00 |
|
|
- contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurări sociale de sănătate (cf. art V, alin 1 din Ordonanta nr. 3/2007) |
28e |
2.301,38 |
3.260,00 |
958,62 |
141,65 |
|
|
- tichete de masa |
29 |
56.151,00 |
62.453,00 |
6.302,00 |
^ 111,22 |
|
|
e) ajustarea valorii imobilizărilor corporale si necorporale |
30 |
27.146,00 |
28.670,00 |
1.524,00 |
105,61 |
|
|
f) ajustarea valorii activelor circulante |
31 |
-162,00 |
0,00 |
162,00 |
0,00 |
|
|
g) alte cheltuieli de exptoatare(inclusiv participarea la profit a salariatiilor), din care: |
32 |
226.974,00 |
261.670,00 |
34.696,00 |
115,29 |
|
|
- cheltuieli cu prestatiile din afara societătii, din care: |
33 |
203.980,00 |
217.956,00 |
13.976,00 |
106,85 |
|
|
- cheltuieli de protocol, din care: |
34 |
880,00 |
1.170,00 |
290,00 |
132,95 |
|
|
- tichete cadou pentru protocol (cf. art 2 din Legea nr. 193X006) |
34a |
0,00 |
500,00 |
500,00 |
0,00 |
|
|
- cheltuieli de reclama si publicitate, din care: |
35 |
7.056,00 |
10.590,00 |
3.534,00 |
150,09 |
|
|
- tichete cadou pentru cheltuieli de reclama si publicitate (cf. art 2 din Legea nr.193/2006) |
35a |
0,00 |
1.588,00 |
1.588,00 |
0,00 |
|
|
- tichete cadou pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi (cf. art.2 din Legea nr. 193/2006) |
35b |
0,00 |
2.118,00 |
2.118,00 |
0,00 |
|
|
- cheltuieli cu sponsorizarea |
36 |
590,00 |
400,00 |
-190,00 |
67,80 |
|
|
- alte cheltuieli, din care: |
37 |
23.086,00 |
43.714,00 |
20.628,00 |
189,35 |
|
|
- taxa pentru activitatea de exploatare a resurselor minerale |
38 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
- redeventa din concesionarea bunurilor publice |
39 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
- cheltuieli prevăzute de legea bugetului de stat, din care: |
40 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
- transferuri si/sau subventii |
41 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
2 |
Cheltuieli financiare, total, din care: |
42 |
9.921,00 |
5.100,00 |
-4.821,00 |
51,41 |
|
|
a) cheltuieli privind dobânzile |
43 |
2.421,00 |
1.300,00 |
-1.121,00 |
53,70 |
|
|
b) alte cheltuieli financiare |
44 |
7.500,00 |
3.800,00 |
-3.700,00 |
50,67 |
|
3 |
Cheltuieli extraordinare |
45 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
III. |
|
REZULTAT BRUT (profit/ pierdere) |
46 |
43.475,00 |
58.400,00 |
14.925,00 |
134,33 |
IV |
|
ALTE CHELTUIELI DEDUCTIBILE STABILITE POTRIVIT LEGII, din care: |
47 |
8,00 |
0,00 |
-8,00 |
0,00 |
|
|
- fond de rezerva |
48 |
8,00 |
0,00 |
-8,00 |
0,00 |
V |
|
ACOPERIREA PIERDERILOR DIN ANII PRECEDENTI |
49 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
VI. |
|
IMPOZIT PE PROFIT |
50 |
9.940,00 |
11.185,00 |
1.245,00 |
112,53 |
VII. |
|
PROFITUL CONTABIL RĂMAS DUPĂ DEDUCEREA IMPOZITULUI PE PROFIT, din care: |
51 |
33.535,00 |
47.215,00 |
13.680,00 |
140,79 |
|
1 |
Rezerve legale |
52 |
8,00 |
0,00 |
■8,00 |
0,00 |
|
2 |
Acoperirea pierderilor contabile din anii precedenti |
53 |
0,00 |
0,00 |
I 0,00 |
0,00 |
|
3 |
Alte rezerve reprezentând facilitati fiscale prevăzute de lege |
54 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
4 |
Constituirea surselor proprii de finantare pt. proiectele cofinantate din împrumuturi externe, precum si pt. constituirea surselor necesare rambursării ratelor de capital, platii dobânzilor, comisioanelor si altor consturi aferente acestor împrumuturi externe |
55 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
5 |
Alte repartizări prevăzute de lege |
56 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
6 |
Participarea salariatilor la profit in limita a 10% din profitul net, dar nu mai mult de nivelul unui salariu de baza mediu lunar realizat la nivelul agentului economic in exercitiul financiar de referinta |
57 |
3.353,00 |
4.721,00 |
1.368,00 |
140,80 |
|
7 |
Minim 50% varsaminte la bugetul de stat sau local in cazul regiilor autonome, ori dividende în cazul societătilor/companiilor nationale si societătilor cu capital integral sau majoritar de stat |
58 |
16.763,00 |
23.608,00 |
6.845,00 |
140,83 |
|
8 |
Profitul nerepartizat pe destinatiile prevăzute la pct.1-7 se repartizează la alte rezerve si constituie sursa proprie de finantare |
59 |
13.411,00 |
18.886,00 |
5.475,00 |
140,82 |
VIII. |
|
SURSE DE FINANTARE A INVESTITIILOR, din care: |
60 |
59.380,00 |
113.316,00 |
53.936,00 |
190,83 |
|
1 |
Surse proprii |
61 |
59.380,00 |
88.816,00 |
29.436,00 |
149,57 |
|
2 |
Alocatii de la buget |
62 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
3 |
Credite bancare |
63 |
0,00 |
24.500,00 |
24.500,00 |
0,00 |
|
|
- interne |
64 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
- externe |
65 |
0,00 |
24.500,00 |
24.500,00 |
0,00 |
|
4 |
Alte surse |
66 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
IX. |
|
CHELTUIELI PENTRU INVESTITII, din care: |
67 |
13.295,00 |
88.816,00 |
75.521,00 |
668,04 |
|
1 |
Investitii, inclusiv investitii in curs la finele anului |
68 |
13.295,00 |
88.816,00 |
75.521,00 |
668,04 |
|
2 |
Rambursări rate aferente creditelor pentru investitii |
69 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
- interne |
70 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
- externe |
71 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
X. |
|
REZERVE, din care |
72 |
307.351,00 |
307.351,00 |
0,00 |
100,00 |
|
1 |
Rezerve legale |
73 |
11.674,00 |
11.674,00 |
0,00 |
100,00 |
|
2 |
Rezerve statutare |
74 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
3 |
Alte rezerve |
75 |
295.677,00 |
295.677,00 |
0,00 |
100,00 |
XI |
|
DATE DE FUNDAMENTARE |
76 |
* |
* |
* |
* |
|
1 |
Venituri totale |
77 |
861.479,00 |
1.029.700,00 |
168.221,00 |
119,53 |
|
2 |
Cheltuieli aferente veniturilor totale |
78 |
818.004,00 |
971.300,00 |
153.296,00 |
118,74 |
|
3 |
Nr. prognozat de personal la finele anului |
70 |
34.935 |
35.600 |
665,00 |
101,90 |
|
4 |
Nr. mediu personal total |
80 |
34.617 |
35.500 |
883,00 |
102,55 |
|
5 |
Fondul de salarii, din care |
81 |
306.851,00 |
383.564,00 |
76.713,00 |
125,00 |
|
|
a) fond salarii aferent posturilor blocate |
82 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
b) fond salarii aferent conducătorului agentului economic potrivit art 7 (1) din OUG nr 79/2001, din care: |
83 |
118,00 |
158,00 |
40,00 |
133,90 |
|
|
- sporuri, adaosuri, premii si alte drepturi de natura salariata, potrivit art 7(2) din OUG nr 79/2001 |
84 |
29,00 |
33,00 |
4,00 |
113,79 |
|
|
- premiul anual, potrivit art 7 (4) din OUG 79/2001 |
85 |
31,00 |
59,00 |
28.00 |
190,32 |
|
|
c) fond de salarii aferent personalului angajat pe baza de contract individual de munca cu durata nelimitata de timp |
86 |
298.439,00 |
373.120,00 |
74.681,00 |
125,02 |
|
|
d) fond de salarii aferent personalului angajat pe baza de contract individual de munca cu durata limitata de timp |
87 |
8.030,00 |
10.000,00 |
1.970,00 |
124,53 |
|
|
e) alte cheltuieli de personal |
88 |
264,00 |
286,00 |
22,00 |
108,33 |
|
6 |
Castig mediu lunar pe salariat (lei/pers.) |
89 |
737,78 |
899,37 |
161,59 |
121,90 |
|
7 |
Productivitatea muncii pe total personal mediu (mii lei / persoana) (rd 77/rd 80) - in preturi curente |
90 |
24,89 |
29,01 |
4,12 |
116,55 |
|
8 |
Productivitatea muncii pe total personal mediu (mii lei / persoana) (rd 77/rd 80) - in preturi comparabile |
91 |
26,01 |
29,01 |
3,00 |
111,52 |
|
9 |
Productivitatea muncii in unităti fizice pe total personal mediu -Prestatii fizice postale / persoana (u.c. / pers.) |
92 |
13.984,00 |
17.200,00 |
3.216,00 |
123,00 |
|
10 |
Cheltuieli totale la 1000 lei venituri totale [(cheltuieli totale/venituri totale)x1000] =(rd.16/rd.1)x1000 |
93 |
949,53 |
943,28 |
-6,25 |
99,34 |
|
11 |
Plati restante-total |
94 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
- preturi curente |
95 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
|
- preturi comparabile (rd 95 x indicele de crestere a preturilor prognozat) |
96 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
0,00 |
|
12 |
Creante restante - total |
97 |
11.480,00 |
11.000,00 |
-480,00 |
0,00 |
|
|
- preturi curente |
98 |
11.480,00 |
11.000,00 |
-480,00 |
0,00 |
|
|
- preturi comparabile (rd 98 x indicele de crestere a preturilor prognozat) |
99 |
11.997,00 |
11.000,00 |
-997,00 |
0,00 |
MINISTERUL TRANSPORTURILOR,
CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
pentru aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pe anul 2007 ale unitătilor de sub autoritatea Ministerului
Transporturilor, Constructiilor si Turismului
În temeiul prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 1/2007 pentru aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli ale unitătilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si autoritătilor publice centrale si ale art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 412/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, cu modificările si completările ulterioare,
ministrul transporturilor, constructiilor si turismului emite următorul ordin:
Art. 1. - Se aprobă bugetele de venituri si cheltuieli pe anul 2007 ale unitătilor de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, prevăzute în anexele nr. 1-4*), care fac parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2. - (1) Cheltuielile totale aferente veniturilor totale înscrise în bugetele de venituri si cheltuieli reprezintă limite maxime care nu pot fi depăsite decât în cazuri justificate si numai cu aprobarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
(2) în cazul în care în executie se înregistrează depăsiri sau nerealizări ale veniturilor totale aprobate, unitătile pot efectua cheltuieli totale proportional cu gradul de realizare a veniturilor totale.
Art. 3. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Art. 4. - Unitătile prevăzute în anexele nr. 1-4 vor duce la îndeplinire prezentul ordin.
Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului,
Radu Mircea Berceanu
Bucuresti, 1 martie 2007.
Nr. 369.
ANEXA Nr. 1
MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI REGIA AUTONOMĂ „AUTORITATEA AERONAUTICĂ CIVILĂ ROMÂNĂ”
Cod fiscal R 5205651
BUGETUL OE VENITURI SI CHELTUIEU PE ANUL 2007
- mii lei -
|
|
INDICATOR |
Nr. rd. |
2006 Preliminat |
2007 Propuneri |
Diferente |
% |
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6=5-4 |
7=5/4 |
1 |
VENITURI TOTALE (rd. 2+10+15) |
1 |
31.638,92 |
36.082,14 |
4.443,22 |
114,04 |
|
|
1 |
Venituri din exploatare -total, din care: |
2 |
31.360,90 |
35.822,14 |
4.461,24 |
114,23 |
|
|
a) productia vândută |
3 |
26.559,51 |
31.193,10 |
4.633,59 |
117,45 |
|
|
b) venituri din vânzarea mărfurilor |
4 |
|
|
|
|
|
|
c) venituri din subventii de exploatare aferente cifrei de afaceri, din care: |
5 |
|
|
|
|
|
|
- subventii, cf.prev.legale în vigoare |
5a |
|
|
|
|
|
|
- transferuri, cf .prevederi legale în vigoare |
5b |
|
|
|
|
|
|
d) productia imobilizată |
6 |
|
|
|
|
|
|
e) alte venituri din exploatare, din care: |
7 |
4.801,39 |
4.629,04 |
-172,35 |
96,41 |
|
|
- venituri din subventii de exploatare aferente altor venituri |
8 |
|
|
|
|
|
|
- alte venituri din exploatare |
9 |
4.801,39 |
4.629,04 |
-172,35 |
96,41 |
|
2 |
Venituri financiare - total, din care: |
10 |
278,02 |
260,00 |
-18,02 |
93,52 |
|
|
a) venituri din interese de participare |
11 |
|
|
|
|
|
|
b) venituri din alte investitii financiare si creante care fac parte din activele imobilizate |
12 |
|
|
|
|
|
|
c) venituri din dobânzi |
13 |
59,96 |
50,00 |
•9,96 |
83,39 |
|
|
d) alte venituri financiare |
14 |
218,06 |
210,00 |
-8,06 |
96,30 |
|
3 |
Venituri extraordinare |
15 |
|
|
|
|
II |
CHELTUIELI TOTALE (rd.17+40+43) |
16 |
27.951,02 |
35.761,18 |
7.810,16 |
127,94 |
|
|
1 |
Cheltuieli de exploatare -total, din care: |
17 |
27.579,75 |
35.383,68 |
7.803,93 |
128,30 |
|
|
a) cheltuieli materiale |
18 |
483,48 |
886,06 |
402,58 |
183,27 |
|
|
b) alte cheltuieli din afară (cu energia si apa) |
19 |
248,97 |
335.30 |
86,33 |
134,67 |
|
|
c) cheltuieli privind mărfurile |
20 |
|
|
|
|
|
|
d) cheltuieli cu personalul, din care: |
21 |
13.090,93 |
16.711,37 |
3.620,44 |
127,66 |
|
|
- salarii |
22 |
9.500,00 |
12.255.00 |
2.755,00 |
129,00 |
|
|
- cheltuieli cu asigurările si protectia socială, din care: |
23 |
2.982,91 |
3.542,92 |
560,01 |
118.77 |
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări sociale |
24 |
2.086,67 |
2.562,52 |
475,85 |
122,80 |
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări pt. somaj |
25 |
231,24 |
245,10 |
13,86 |
105,99 |
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări sociale de sănătate |
26 |
665,00 |
735,30 |
70,30 |
110,57 |
|
|
- alte cheltuieli cu personalul, din care: |
27 |
608,02 |
913,45 |
305,43 |
150,23 |
|
|
- fonduri speciale aferente fondului de salarii, din care: |
28 |
354,20 |
557,59 |
203,39 |
157,42 |
|
|
- cheltuieli sociale 2 %, din care: |
28a |
151,12 |
245,10 |
93,98 |
162,19 |
|
|
1 - tichete de cresă (cf. art. 3 din L193/2006) |
|
|
|
|
|
|
|
- tichete cadou pentru eh. sociale (cf. art. 2 din L 193/2006) |
28b |
|
|
|
|
|
|
- fd. accidente de muncă $i boli profesionale |
28c |
173,38 |
281,86 |
108,48 |
162,57 |
|
|
- fd. garantare creante salariati |
28d |
|
30,63 |
30,63 |
|
|
|
- tichete de masă |
29 |
253,82 |
355,86 |
102,04 |
140,20 |
|
|
e) ajustarea valorii imobilizărilor corporale si necoroorale |
30 |
|
|
|
|
|
|
f) ajustarea valorii activelor circulante |
31 |
|
|
|
|
|
|
g) alte cheltuieli de exploatare, din care: |
32 |
13.756,37 |
17.450,95 |
3.694,58 |
126,86 |
|
|
- cheltuieli cu prestatiile din afara societătii, din care: |
33 |
7.541,88 |
10.301,47 |
2.759,59 |
136,59 |
|
|
- cheltuieli de protocol, din care: |
34 |
69,68 |
6,42 |
-63,26 |
9,21 |
|
|
- tichete cadou pentru protocol (cf. aii. 2 din L 193/2006) |
34a |
|
|
|
|
|
|
- cheltuieli de reclamă si publicitate, din care: |
35 |
32,69 |
217,48 |
184,79 |
665,28 |
|
|
- tichete cadou pentru eh. de reclamă si publicitate (cf. art. 2 din L 193/2006) |
35a |
|
|
|
|
|
|
- tichete cadou pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi (cf. art. 2 din L 193/2006) |
35b |
|
|
|
|
|
|
- cheltuieli cu sponsorizarea |
36 |
100,00 |
10.27 |
-89,73 |
10,27 |
|
|
- alte cheltuieli, din care: |
37 |
6.214.49 |
7.149,48 |
934,99 |
115,05 |
|
|
- taxa pt.activitatea de exploatare a resurselor minerale |
38 |
|
|
|
|
|
|
- redeventa din concesionarea bunurilor publice |
39 |
|
|
|
|
|
2 |
Cheltuieli financiare -total, din care: |
40 |
371,27 |
377,50 |
6,23 |
101,68 |
|
|
- cheltuieli privind dobânzile |
41 |
2,51 |
2.50 |
-0,01 |
99,60 |
|
|
- alte cheltuieli financiare |
42 |
368,76 |
375,00 |
6,24 |
101,69 |
|
3 |
Cheltuieli extraordinare |
43 |
|
|
|
|
III |
REZULTATUL BRUT (profit/pierdere) |
44 |
3.687,90 |
320,96 |
-3.366,94 |
8,70 |
|
IV |
ALTE CHELTUIELI DEDUCTIBILE STABILITE POTRIVIT LEGII, din care: |
45 |
|
|
|
|
|
|
- fond de rezervă |
46 |
|
|
|
|
|
V |
ACOPERIREA PIERDERILOR DIN ANII PRECEDENTI |
47 |
|
|
|
|
|
VI |
IMPOZIT PE PROFIT |
48 |
590,06 |
51,36 |
-538,70 |
8,70 |
|
VII |
PROFITUL CONTABIL RĂMAS DUPĂ DEDUCEREA IMPOZITULUI PE PROFIT, din care: |
49 |
3.097,84 |
269,60 |
-2.828,24 |
8,70 |
|
|
1 |
Rezerve legale |
50 |
|
|
|
|
|
2 |
Acoperirea pierderilor contabile din anii precedenti |
51 |
|
|
|
|
|
3 |
Alte rezerve reprezentând facilităti fiscale prevăzute deleae |
52 |
|
|
|
|
|
4 |
Constituirea surselor proprii de finantare pentru proiectele cofinantate din împrumuturi externe, precum si pentru constituirea surselor necesare rambursării ratelor de capital, plătii dobânzilor, comisioanelor si altor costuri aferente acestor îmDrumuturi externe |
53 |
|
|
|
|
|
5 |
Alte repartizări prevăzute de lege |
54 |
|
|
|
|
|
6 |
Participarea salariatilor la profit în limita a 10 % din profitul net, dar nu mai mult de nivelul unui salariu de bază mediu lunar realizat la nivelul operatorului economic în exercitiul financiar de referintă |
55 |
309,78 |
26,96 |
-282,82 |
8,70 |
|
7 |
Minim 50 % vărsăminte la bugetul de stat sau local în cazul regiilor autonome, ori dividende în cazul societătilor/companiilor nationale si societătilor cu capital integral sau majoritar de stat |
56 |
1.548,92 |
134,80 |
-1.414,12 |
8,70 |
|
8 |
Profitul nerepartizat pe destinatiile prevăzute la pct. 1-7 se repartizează la alte rezerve si constituie sursa proprie de finantare |
57 |
1.239,14 |
107,84 |
-1.131,30 |
8,70 |
VIII |
SURSE DE FINANTARE A INVESTITIILOR, din care: |
58 |
951,08 |
1.284,43 |
333,35 |
135,05 |
|
|
1 |
Surse proprii |
59 |
951,08 |
1.284,43 |
333,35 |
135,05 |
|
2 |
Alocatii de la buget |
60 |
|
|
|
|
|
3 |
Credite bancare |
61 |
|
|
|
|
|
|
- interne |
62 |
|
|
|
|
|
|
- externe |
63 |
|
|
|
|
|
4 |
Alte surse |
64 |
|
|
|
|
IX |
CHELTUIELI PENTRU INVESTITII, din care: |
65 |
951,08 |
1.284,43 |
333,35 |
135,05 |
|
|
1 |
Investitii, inclusiv investitii în curs la finele anului |
66 |
296,26 |
1.284,43 |
988,17 |
433,55 |
|
2 |
Rambursări de rate aferente creditelor pentru investitii |
67 |
654,82 |
|
-654,82 |
0,00 |
|
|
- interne |
68 |
|
|
|
|
|
|
- externe |
69 |
654,82 |
|
-654,82 |
0,00 |
X |
REZERVE, din care: |
70 |
|
|
|
|
|
|
1 |
Rezerve legale |
71 |
|
|
|
|
|
2 |
Rezerve statutare |
72 |
|
|
|
|
|
3 |
Alte rezerve |
73 |
|
|
|
|
XI |
DATE DE FUNDAMENTARE |
74 |
|
|
|
|
|
|
1 |
Venituri totale |
75 |
31.638,92 |
36.082,14 |
4.443,22 |
114,04 |
|
2 |
Cheltuieli aferente veniturilor totale |
76 |
27.951,02 |
35.761,18 |
7.810,16 |
127,94 |
|
3 |
Nr. prognozat de personal la finele anului |
77 |
182 |
216 |
34,00 |
118,68 |
|
4 |
Nr. mediu de personal total |
78 |
187 |
216 |
29,00 |
115,51 |
|
5 |
Fond de salarii, din care: |
79 |
9.500,00 |
12.255,00 |
2.755,00 |
129,00 |
|
|
a) fondul de salarii aferent posturilor blocate |
80 |
|
|
|
|
|
|
b) fond de salarii aferent conducătorului operatorului economic, potrivit art.7 (1) din OUG nr.79/2001, din care: |
81 |
122.43 |
151,20 |
28,77 |
123,50 |
|
|
- sporuri, adaosuri, premii si alte drepturi de natură salariată, potrivit art.7(2) din OUG nr. 79/2001 |
82 |
26.51 |
31.82 |
5,31 |
120,03 |
|
|
- premiul anual, potrivit art.7 (4) din OUG nr. 79/2001 |
83 |
49.00 |
50,00 |
1,00 |
102,04 |
|
|
c) fond de salarii aferent personalului angajat pe bază de contract individual de muncă cu durată nelimitată de timp |
84 |
8.916,61 |
11.537,91 |
2.621,30 |
129,40 |
|
|
d) fond de salarii aferent personalului angajat pe bază de contract individual de muncă cu durată limitată de timp |
85 |
258,00 |
335,40 |
77,40 |
130,00 |
|
|
e) alte cheltuieli cu personalul |
86 |
202,96 |
230,49 |
27,53 |
113,56 |
|
6 |
Câstigul mediu lunar pe salariat |
87 |
4.110,49 |
4.602,06 |
491,57 |
111,96 |
|
7 |
Productivitatea muncii pe total personal mediu (mii lei/persoană) – în preturi curente |
88 |
|
|
|
|
|
8 |
Productivitatea muncii pe total personal mediu (mii lei/persoană) - în preturi comparabile |
89 |
|
|
|
|
|
9 |
Productivitatea muncii în unităti fizice pe total personal mediu (unităti fizice/persoană) |
90 |
260,46 |
336,00 |
75,54 |
129,00 |
|
10 |
Cheltuieli totale la 1000 lei venituri totale [(cheltuieli totale/venituri totale) x 10001 |
91 |
883,44 |
991,10 |
107,67 |
112,19 |
|
11 |
Plăti restante-total |
92 |
|
|
|
|
|
|
- preturi curente |
93 |
|
|
|
|
|
|
- preturi comparabile (rd. 93 x indicele de crestere al preturilor prognozat) |
94 |
|
|
|
|
|
12 |
Creante restante - total |
95 |
300,00 |
299,90 |
-0,10 |
99,97 |
|
|
- preturi curente |
96 |
300,00 |
299,90 |
-0,10 |
99,97 |
|
|
- preturi comparabile (rd. 96 x indicele de crestere al preturilor proanozat) |
97 |
313,50 |
299,90 |
-13,60 |
95,66 |
Indicator fizic = nr. prestatii efectuate agentilor economici
ANEXA Nr. 2
MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI REGIA AUTONOMĂ „REGISTRUL AUTO ROMÂN”
Cod fiscal R 1590236
BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI PE ANUL 2007
- mii lei -
|
|
INDICATOR |
Nr. rd. |
2006 Preliminat |
2007 Propuneri |
Diferente |
% |
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6=5-4 |
7=5/4 |
1 |
VENITURI TOTALE (rd. 2+10+15) |
1 |
131.000,00 |
162.768,00 |
31.768,00 |
124,25 |
|
|
1 |
Venituri din exploatare -total, din care: |
2 |
129.700,00 |
161.268,00 |
31.568,00 |
124,34 |
|
|
a) productia vândută |
3 |
129.200,00 |
160.668,00 |
31.468,00 |
124,36 |
|
|
b) venituri din vânzarea mărfurilor |
4 |
|
|
|
|
|
|
c) venituri din subventii de exploatare aferente cifrei de afaceri, din care: |
5 |
|
|
|
|
|
|
- subventii, cf.prev.legale în vigoare |
5a |
|
|
|
|
|
|
- transferuri, cf.prevederi legale în vigoare |
5b |
|
|
|
|
|
|
d) productia imobilizată |
6 |
|
|
|
|
|
|
e) alte venituri din exploatare, din care: |
7 |
500,00 |
600,00 |
100,00 |
120,00 |
|
|
- venituri din subventii de exploatare aferente altor venituri |
8 |
|
|
|
|
|
|
- alte venituri din exploatare |
9 |
500,00 |
600.00 |
100,00 |
120,00 |
|
2 |
Venituri financiare - total, din care: |
10 |
1.300,00 |
1.500,00 |
200,00 |
115,38 |
|
|
a) venituri din interese de participare |
11 |
|
|
|
|
|
|
b) venituri din alte investitii financiare si creante care fac parte din activele imobilizate |
12 |
|
|
|
|
|
|
c) venituri din dobânzi |
13 |
1.000,00 |
1.100,00 |
100,00 |
110,00 |
|
|
d) alte venituri financiare |
14 |
300,00 |
400,00 |
100,00 |
133,33 |
|
3 |
Venituri extraordinare |
15 |
|
|
|
|
II |
CHELTUIELI TOTALE (rd.17+40+43) |
16 |
7t.430.00 <http://7t.430.00> |
86.791,00 |
16.361,00 |
123,23 |
|
|
1 |
Cheltuieli de exploatare -total, din care: |
17 |
69.525,00 |
86.274,00 |
16.749,00 |
124,09 |
|
|
a) cheltuieli materiale |
*”18 |
7.500,00 |
8.500,00 |
1.000,00 |
113,33 |
|
|
b) alte cheltuieli din afară (cu energia si apa) |
19 |
1.200,00 |
1.500,00 |
300,00 |
125,00 |
|
|
c) cheltuieli privind mărfurile |
20 |
|
|
|
|
|
|
d) cheltuieli cu personalul, din care: |
21 |
40.642,75 |
51.984,00 |
11.341,25 |
127,90 |
|
|
- salarii |
22 |
28.035,75 |
37.390,40 |
9.354,65 |
133,37 |
|
|
- cheltuieli cu asigurările si protectia socială, din care: |
23 |
8.537,00 |
10.231,80 |
1.694,80 |
119,85 |
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări sociale |
24 |
5.697,00 |
7240.00 |
1.543,00 |
127,08 |
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări pt. somaj |
25 |
695,00 |
747,80 |
52,80 |
107,60 |
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări sociale de sănătate |
26 |
1.965,00 |
2.244,00 |
279,00 |
114,20 |
|
|
- alte cheltuieli cu personalul, din care: |
27 |
4.070,00 |
4.361,80 |
291,80 |
107,17 |
|
|
- fonduri speciale aferente fondului de salarii, din care: |
28 |
3.840.00 |
1.161.80 |
-2.678,20 |
30,26 |
|
|
- cheltuieli sociale 2 %, din care: |
28a |
560,00 |
747,80 |
187,80 |
133,54 |
|
|
- tichete de cresă (cf. art. 3 din L193/2006) |
|
|
18,00 |
18,00 |
|
|
|
- tichete cadou pentru eh. sociale (cf. art. 2 din L 193/2006) |
28b |
|
|
|
|
|
|
- fd. accidente de muncă si boli profesionale |
28c |
280,00 |
320,00 |
40,00 |
114,29 |
|
|
- fd. garantare creante salariati |
28d |
|
94,00 |
94,00 |
|
|
|
- tichete de masă |
29 |
3.000,00 |
3.200,00 |
200,00 |
106,67 |
|
|
e) ajustarea valorii imobilizărilor corporale si necoroorale |
30 |
6.500,00 |
7.000.00 |
500,00 |
107,69 |
|
|
f) ajustarea valorii activelor circulante |
31 |
|
|
|
|
|
|
g) alte cheltuieli de exploatare, din care: |
32 |
13.682,25 |
17.290,00 |
3.607,75 |
126,37 |
|
|
- cheltuieli cu prestatiile din afara societătii, din care: |
33 |
13.082,25 |
15.771,00 |
2.688,75 |
120,55 |
|
|
- cheltuieli de protocol, din care: |
34 |
1.143,00 |
1.519,00 |
376,00 |
132,90 |
|
|
- tichete cadou pentru protocol (cf. art. 2 din L 193/2006) |
34a |
|
30,00 |
30,00 |
|
|
|
- cheltuieli de reclamă si publicitate, din care: |
35 |
20,00 |
30,00 |
10,00 |
150,00 |
|
|
- tichete cadou pentru eh. de reclamă si publicitate (cf. art. 2 din L 193/2006) |
35a |
|
15,00 |
15,00 |
|
|
|
- tichete cadou pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi (cf. art. 2 din L 193/2006) |
35b |
|
15,00 |
15,00 |
|
|
|
- cheltuieli cu sponsorizarea |
36 |
60,00 |
80,00 |
20,00 |
133,33 |
|
|
- alte cheltuieli, din care: |
37 |
600,00 |
1 000,00 |
400,00 |
166,67 |
|
|
- taxa pt. activitatea de exploatare a resurselor minerale |
38 |
|
|
|
|
|
|
- redeventa din concesionarea bunurilor publice |
39 |
100,00 |
200,00 |
100,00 |
200,00 |
|
2 |
Cheltuieli financiare - total, din care: |
40 |
905,00 |
517,00 |
-388,00 |
57,13 |
|
|
- cheltuieli privind dobânzile |
41 |
200,00 |
200,00 |
0,00 |
100,00 |
|
|
- alte cheltuieli financiare |
42 |
705.00 |
317,00 |
-388,00 |
44,96 |
|
3 |
Cheltuieli extraordinare |
43 |
|
|
|
|
III |
REZULTATUL BRUT (profit/pierdere) |
44 |
60.570,00 |
75.977,00 |
15.407,00 |
125,44 |
|
IV |
ALTE CHELTUIELI DEDUCTIBILE STABILITE POTRIVIT LEGII, din care: |
45 |
|
|
|
|
|
|
- fond de rezervă |
46 |
|
|
|
|
|
V |
ACOPERIREA PIERDERILOR DIN ANII PRECEDENTI |
47 |
|
|
|
|
|
VI |
IMPOZIT PE PROFIT |
48 |
9.691,00 |
12.156,00 |
2.465,00 |
125,44 |
|
VII |
PROFITUL CONTABIL RĂMAS DUPĂ DEDUCEREA IMPOZITULUI PE PROFIT, din care: |
49 |
50.879,00 |
63.821,00 |
12.942,00 |
125,44 |
|
|
1 |
Rezerve legale |
50 |
|
|
|
|
|
2 |
Acoperirea pierderilor contabile din anii precedenti |
51 |
|
|
|
|
|
3 |
Alte rezerve reprezentând facilităti fiscale prevăzute de lege |
52 |
|
|
|
|
|
4 |
Constituirea surselor proprii de finantare pentru proiectele cofinantate din împrumuturi externe, precum si pentru constituirea surselor necesare rambursării ratelor de capital, plătii dobânzilor, comisioanelor si altor costuri aferente acestor împrumuturi externe |
53 |
|
|
|
|
|
5 |
Alte repartizări prevăzute delege |
54 |
|
|
|
|
|
6 |
Participarea salariatilor la profit în limita a 10 % din profitul net, dar nu mai mult de nivelul unui salariu de bază mediu lunar realizat la nivelul operatorului economic în exercitiul financiar de referintă |
55 |
5.087,00 |
6.382,00 |
1.295,00 |
125,46 |
|
7 |
Minim 50 % vărsăminte la bugetul de stat sau local în cazul regiilor autonome, ori dividende în cazul societătilor/companiilor nationale si societătilor cu capital integral sau majoritar de stat |
56 |
25.440,00 |
31.911,00 |
6.471,00 |
125,44 |
|
8 |
Profitul nerepartizat pe destinatiile prevăzute la pctl-7 se repartizează la alte rezerve si constituie sursa proprie de finantare |
57 |
20.352,00 |
25.528,00 |
5.176,00 |
125,43 |
VIII |
SURSE DE FINANTARE A INVESTITIILOR, din care: |
58 |
46.764,00 |
65.891,00 |
19.127,00 |
140,90 |
|
|
1 |
Surse proprii |
59 |
46.764,00 |
64.853,00 |
18.089,00 |
138.68 |
|
2 |
Alocatii de la buget |
60 |
|
|
|
|
|
3 |
Credite bancare |
61 |
|
|
|
|
|
|
- interne |
62 |
|
|
|
|
|
|
- externe |
63 |
|
|
|
|
|
4 |
Alte surse (fd.externe nerambursabile PHARE) |
64 |
|
1.038,00 |
1.038,00 |
|
IX |
CHELTUIELI PENTRU INVESTITII, din care: |
65 |
46.764,00 |
65.891,00 |
19.127,00 |
140,90 |
|
|
1 |
Investitii, inclusiv investitii în curs la finele anului |
66 |
46.764,00 |
65.891,00 |
19.127,00 |
140,90 |
|
2 |
Rambursări de rate aferente creditelor pentru investitii |
67 |
|
|
|
|
|
|
- interne |
68 |
|
|
|
|
|
|
- externe |
69 |
|
|
|
|
X |
REZERVE, din care: |
70 |
|
|
|
|
|
|
1 |
Rezerve legale |
71 |
|
|
|
|
|
2 |
Rezerve statutare |
72 |
|
|
|
|
|
3 |
Alte rezerve |
73 |
|
|
|
|
XI |
DATE DE FUNDAMENTARE |
74 |
|
|
|
|
|
|
1 |
Venituri totale |
75 |
131.000,00 |
162.768,00 |
31.768,00 |
124,25 |
|
2 |
Cheltuieli aferente veniturilor totale |
76 |
70.430,00 |
86.791,00 |
16.361,00 |
123,23 |
|
3 |
Nr. prognozat de personal la finele anului |
77 |
1.400 |
1.550 |
150,00 |
110,71 |
|
4 |
Nr. mediu de personal total |
78 |
1.275 |
1.550 |
275,00 |
121,57 |
|
5 |
Fond de salarii, din care: |
79 |
28.035,75 |
37.390,40 |
9.354,65 |
133,37 |
|
|
a) fondul de salarii aferent posturilor blocate |
80 |
|
|
|
|
|
|
b) fond de salarii aferent conducătorului operatorului economic, potrivit art. 7(1) din OUG nr.79/2001,din care: |
81 |
135.00 |
115,00 |
-20,00 |
85.19 |
|
|
- sporuri, adaosuri, premii si alte drepturi de natură salarialâ, potrivit art.7(2) din OUG nr. 79/2001 |
82 |
18,00 |
15,00 |
-3,00 |
83,33 |
|
|
- premiul anual, potnvit art.7 (4) din OUG nr. 79/2001 |
83 |
43,00 |
25,00 |
-18,00 |
58,14 |
|
|
c) fond de salarii aferent personalului angajat pe bază de contract individual de muncă cu durată nelimitată de timp |
84 |
27.281,25 |
36.612,40 |
9.331,15 |
134,20 |
|
|
d) fond de salarii aferent personalului angajat pe bază de contract individual de muncă cu durată limitată de timp |
85 |
375,00 |
400,00 |
25,00 |
106,67 |
|
|
e) alte cheltuieli cu personalul |
86 |
244,50 |
263,00 |
18,50 |
107,57 |
|
6 |
Câstigul mediu lunar pe salariat |
87 |
1.809,00 |
1.991,19 |
182,19 |
110,07 |
|
7 |
Productivitatea muncii pe total personal mediu (mii lei/persoană) – în preturi curente |
88 |
|
|
|
|
|
8 |
Productivitatea muncii pe total personal mediu (mii lei/persoană) - în preturi comparabile |
89 |
|
|
|
|
|
9 |
Productivitatea muncii în unităti fizice pe total personal mediu (unităti fizice/persoană) |
90 |
985,00 |
1.314,00 |
329,00 |
133,40 |
|
10 |
Cheltuieli totale la 1000 lei venituri totale [(cheltuieli totale/venituri totale) x 10001 |
91 |
537,63 |
533,22 |
-4,41 |
99,18 |
|
11 |
Plăti restante - total |
92 |
|
|
|
|
|
|
- preturi curente |
93 |
|
|
|
|
|
|
- preturi comparabile (rd. 93 x indicele de crestere al preturilor prognozat) |
94 |
|
|
|
|
|
12 |
Creante restante - total |
95 |
47,35 |
46,95 |
-0,40 |
99,16 |
|
|
- preturi curente |
96 |
47,35 |
46,95 |
-0,40 |
99,16 |
|
|
- preturi comparabile (rd. 96 x indicele de crestere al preturilor oroanozat) |
97 |
49,48 |
46,95 |
•2,53 |
94,89 |
Indicator fizic = nr. prestatii efectuate beneficiarilor
ANEXA Nr. 3
MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI SOCIETATEA DE ADMINISTRARE ACTIVE FEROVIARE „S.A.A.F.” - S.A.
Cod fiscal R 11059950
BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI PE ANUL 2007
- mii lei -
|
|
INDICATOR |
Nr. rd. |
2006 Preliminat |
2007 Propuneri |
Diferente |
% |
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6=5-4 |
7=5/4 |
1 |
VENITURI TOTALE (rd. 2+10+15) |
1 |
8.096,00 |
11.300,00 |
3.204,00 |
139,58 |
|
|
1 |
Venituri din exploatare -total, din care: |
2 |
8.087,00 |
11.271,00 |
3.184,00 |
139,37 |
|
|
a) productia vândută |
3 |
2.000,00 |
5.100,00 |
3.100,00 |
255,00 |
|
|
b) venituri din vânzarea mărfurilor |
4 |
33,00 |
200,00 |
167,00 |
606,06 |
|
|
c) venituri din subventii de exploatare aferente cifrei de afaceri, din care: |
5 |
|
|
|
|
|
|
- subventii, cf.prev.legale în vigoare |
5a |
|
|
|
|
|
|
- transferuri, cf.prevederi legale în vigoare |
5b |
|
|
|
|
|
|
d) productia imobilizată |
6 |
|
|
|
|
|
|
e) alte venituri din exploatare, din care: |
7 |
6.054,00 |
5.971,00 |
•83,00 |
98,63 |
|
|
- venituri din subventii de exploatare aferente altor venituri |
8 |
|
|
|
|
|
|
- alte venituri din exploatare |
9 |
6.054,00 |
5.971,00 |
-83,00 |
98,63 |
|
2 |
Venituri financiare - total, din care: |
10 |
9,00 |
29,00 |
20,00 |
322,22 |
|
|
a) venituri din interese de participare |
11 |
|
|
|
|
|
|
b) venituri din alte investitii financiare si creante care fac parte din activele imobilizate |
12 |
|
|
|
|
|
|
c) venituri din dobânzi |
13 |
8,00 |
28,00 |
20,00 |
350,00 |
|
|
d) alte venituri financiare |
14 |
1,00 |
1,00 |
0,00 |
100,00 |
|
3 |
Venituri extraordinare |
15 |
|
|
|
|
II |
CHELTUIELI TOTALE (rd.17+40+43) |
16 |
8.096,00 |
11.300,00 |
3.204,00 |
139,6i |
|
|
1 |
Cheltuieli de exploatare -total, din care: |
17 |
8.093,00 |
11.296,00 |
3.203,00 |
139,58 |
|
|
a) cheltuieli materiale |
18 |
68,00 |
100.00 |
32,00 |
147.06 |
|
|
b) alte cheltuieli din afară (cu energia si apa) |
19 |
34,00 |
55,00 |
21,00 |
161.76 |
|
|
c) cheltuieli privind mărfurile |
20 |
16,00 |
100 00 |
84,00 |
625,00 |
|
|
d) cheltuieli cu personalul, din care: |
21 |
2.271,00 |
2.517,15 |
246,15 |
110,84 |
|
|
- salarii |
22 |
1.683,00 |
1.804.73 |
121,73 |
107,23 |
|
|
- cheltuieli cu asigurările si protectia socială, din care: |
23 |
462,00 |
556,34 |
94,34 |
120,42 |
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări sociale |
24 |
305,00 |
411,97 |
106,97 |
135,07 |
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări pt. Somaj |
25 |
39,00 |
36,09 |
-2,91 |
92,54 |
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări sociale de sănătate |
26 |
118,00 |
108,28 |
-9,72 |
91,76 |
|
|
- alte cheltuieli cu personalul, din care: |
27 |
126,00 |
156.08 |
30,08 |
123,87 |
|
|
- fonduri speciale aferente fondului de salarii, din care: |
28 |
49,00 |
61,08 |
12,08 |
124,65 |
|
|
- cheltuieli sociale 2 %, din care: |
28a |
30,00 |
36,00 |
6,00 |
120,00 |
|
|
- tichete de cresă (cf. art. 3 din L.193/2006) |
|
|
|
|
|
|
|
- tichete cadou pentru eh. sociale (cf. art. 2 din L 193/2006) |
28b |
|
|
|
|
|
|
- fd. accidente de muncă si boli profesionale |
28c |
19,00 |
20,57 |
1,57 |
108,26 |
|
|
- fd. garantare creante salariati |
28d |
|
4,51 |
4,51 |
|
|
|
- tichete de masă |
29 |
77,00 |
95,00 |
18,00 |
123,38 |
|
|
|