MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI
P A R T E A I
Anul 175 (XIX) - Nr. 854 LEGI, DECRETE, HOTĂRÂRI SI ALTE ACTE Miercuri, 12 decembrie 2007
SUMAR
1.020. - Decret privind conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei unor ofiteri din Serviciul de Informatii Externe
Decizia nr. 968 din 30 octombrie 2007 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 10 alin. (4) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Natională Anticoruptie
HOTĂRÂRI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
1.478. - Hotărâre privind darea în administrarea Ministerului Transporturilor a unor terenuri proprietate publică a statului, în vederea realizării de către Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale - S.A. a obiectivului de interes national „Sporirea capacitătii de circulatie pe Centura Ploiesti Vest km 0+000 - km 12+850”
1.479. - Hotărâre privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.097/2007 pentru aprobarea participării Ministerului Apărării la Organizatia NATO de Management al Transportului Aerian si oferirea spre utilizare a Aeroportului International Mihail Kogălniceanu ca bază operatională principală pentru Capabilitatea de transport strategic aerian
1.480. - Hotărâre privind transmiterea unor terenuri în suprafată totală de 64.517,564 m2, aflate în proprietatea publică a statului, din administrarea Regiei Nationale a Pădurilor - Romsilva în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării activitătilor de interes national de către Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A
1.481. - Hotărâre pentru aprobarea listei porturilor aferente Retelei transeuropene de transport feroviar de marfă din România
1.482. - Hotărâre privind preluarea unui sector de drum national, proprietate publică a statului, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Bistrita, judetul Bistrita-Năsăud, în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării de către Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. a activitătilor de interes national în domeniul administrării drumurilor nationale
293. - Decizie pentru numirea domnului Kovács Péter în functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritătii Nationale pentru Tineret
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRATIEI PUBLICE CENTRALE
2.168. - Ordin al ministrului economiei si finantelor pentru modificarea anexelor nr. 1 si 9 la Ordinul ministrului economiei si comertului nr. 1.547/2007 pentru aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pe anul 2007 ale institutelor nationale de cercetare-dezvoltare care functionează în baza prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 si îsi desfăsoară activitatea sub autoritatea Ministerului Economiei si Comertului
ACTE ALE COMISIEI DE SUPRAVEGHERE A ASIGURĂRILOR
1.023. - Decizie privind autorizarea functionării ca broker de asigurare a Societătii Comerciale „IDS BROKER DE ASIGURARE - REASIGURARE” - S.R.L.
1.024. - Decizie privind autorizarea functionării ca broker de asigurare a Societătii Comerciale „LEON FINANCIAL - BROKER DE ASIGURARE” - S.R.L.
Rectificări la :
- Hotărârea Guvernului nr. 1.250/2007
- Hotărârea Guvernului nr. 973/2007
DECRETE
PRESEDINTELE ROMÂNIEI
privind conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei unor ofiteri din Serviciul de Informatii Externe
În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) si ale art. 100 din Constitutia României, republicată, precum si ale art. 4 alin. (1), ale art. 10 pct. 3 si ale art. 11 pct. IX.3 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al României, cu modificările si completările ulterioare,
la propunerea directorului Serviciului de Informatii Externe,
Presedintele României decretează:
Art. 1. - Pe data de 1 decembrie 2007 se conferă Semnul onorific În Serviciul Patriei, pentru 15 ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice si sigurantei nationale, pentru rezultate meritorii în îndeplinirea atributiilor si în pregătirea profesională, ofiterilor prevăzuti în anexa nr. 1*) la prezentul decret.
Art. 2. - Pe data de 1 decembrie 2007 se conferă Semnul onorific În Serviciul Patriei, pentru 20 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice si sigurantei nationale, pentru rezultate meritorii în îndeplinirea atributiilor si în pregătirea profesională, ofiterilor prevăzuti în anexa nr. 2*) la prezentul decret.
Art. 3. - Pe data de 1 decembrie 2007 se conferă Semnul onorific În Serviciul Patriei, pentru 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice si sigurantei nationale, pentru rezultate meritorii în îndeplinirea atributiilor si în pregătirea profesională, ofiterilor prevăzuti în anexa nr. 3*) la prezentul decret.
PRESEDINTELE ROMÂNIEI
TRAIAN BĂSESCU
În temeiul art. 100 alin. (2) din Constitutia României,
republicată, contrasemnăm acest decret.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Bucuresti, 30 noiembrie 2007.
Nr. 1.020.
*) Anexele nr. 1-3 se comunică institutiilor interesate.
DECIZII ALE CURTII CONSTITUTIONALE
CURTEA CONSTITUTIONALĂ
din 30 octombrie 2007
referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 10 alin. (4) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Natională Anticoruptie
Ioan Vida - presedinte
Nicolae Cochinescu - judecător
Aspazia Cojocaru - judecător
Acsinte Gaspar - judecător
Petre Ninosu - judecător
Ion Predescu - judecător
Puskás Valentin Zoltán - judecător
Tudorel Toader - judecător
Augustin Zegrean - judecător
Ioana Marilena Chiorean - magistrat-asistent
Pe rol se află solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 10 alin. (4) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Natională Anticoruptie, exceptie ridicată de Daniel Vârnav, Gheorghită Ivan, Adrian Cioc si Marinela Crivăt în Dosarul nr. 450/35/P/2007 al Curtii de Apel Oradea - Sectia penală si pentru cauze cu minori.
La apelul nominal răspunde avocatul Sorin Munteanu, pentru autorii exceptiei, cu împuternicire avocatială depusă în sedintă, lipsă fiind celelalte părti, fată de care procedura de citare a fost legal îndeplinită.
Având cuvântul, apărătorul autorilor exceptiei de neconstitutionalitate solicită admiterea acesteia, întrucât dispozitiile de lege criticate permit organelor de cercetare să întocmească acte care la parchetele ordinare sunt săvârsite doar de procuror, ceea ce contravine prevederilor art. 16, ale art. 21 si ale art. 124 din Constitutie.
Reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a exceptiei ca fiind neîntemeiată, întrucât regulile prevăzute de Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 43/2002 în ceea ce priveste urmărirea penală se completează cu dispozitiile Codului de procedură penală, care, la art. 217, prevede că procurorul poate dispune ca anumite acte de cercetare penală să fie săvârsite de organele de cercetare penală.
CURTEA,
având în vedere actele si lucrările dosarului, constată următoarele:
Prin Încheierea din 30 mai 2007, pronuntată în Dosarul nr. 450/35/P/2007, Curtea de Apel Oradea - Sectia penală si pentru cauze cu minori a sesizat Curtea Constitutională cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 10
alin. (4) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Naională Anticoruptie. Exceptia a fost ridicată de Daniel Vârnav, Gheorghită Ivan, Adrian Cioc si Marinela Crivăt într-o cauză având ca obiect judecarea unor infractiuni de coruptie.
În motivarea exceptiei de neconstitutionalitate autorii acesteia sustin că dispozitiile criticate sunt neconstitutionale, întrucât atribuie organelor de politie judiciară competenta de a efectua acte de urmărire penală în numele procurorului, instituind astfel o discriminare între inculpatii din cauzele instrumentate de Directia Natională Anticoruptie si cei din alte cauze, în care urmărirea penală este efectuată în mod obligatoriu de către procuror, lipsindu-i pe acestia de garantiile procesuale care decurg din efectuarea urmăririi penale de către procuror.
Curtea de Apel Oradea - Sectia penală si pentru cauze cu minori consideră că exceptia de neconstitutionalitate este neîntemeiată, deoarece textul criticat se aplică tuturor persoanelor prevăzute în ipoteza sa, iar judecata se desfăsoară de către o instantă independentă si impartială, în conditii de publicitate, oralitate si contradictorialitate, verificând, evaluând si coroborând probele.
Potrivit dispozitiilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, încheierea de sesizare a fost comunicată presedintilor celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate.
Guvernul apreciază că exceptia de neconstitutionalitate este neîntemeiată, deoarece dispozitiile criticate reprezintă o aplicare a prevederilor art. 131 alin. (3) din Constitutie, în conformitate cu care parchetele conduc si supraveghează activitatea de cercetare penală a politiei judiciare.
Avocatul Poporului consideră că dispozitiile criticate nu contravin prevederilor constitutionale invocate.
Presedintii celor două Camere ale Parlamentului nu au comunicat Curtii Constitutionale punctele lor de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate.
CURTEA,
examinând încheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului si Avocatului Poporului, raportul întocmit de judecătorul-raportor, sustinerile autorilor exceptiei de neconstitutionalitate, concluziile procurorului, dispozitiile de lege criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si dispozitiile Legii nr. 47/1992, retine următoarele:
Curtea Constitutională a fost legal sesizată si este competentă, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 si 29 din Legea nr. 47/1992, să solutioneze exceptia de neconstitutionalitate.
Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate îl constituie dispozitiile art. 10 alin. (4) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Natională Anticoruptie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 244 din 11 aprilie 2002, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 503/2002, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 523 din 18 iulie 2002, cu modificările si completările ulterioare, dispozitii care au următorul cuprins: „Dispozitiile procurorilor din Directia Natională Anticoruptie sunt obligatorii pentru ofiterii de politie judiciară prevăzuti ia alin. (1). Actele întocmite de ofiterii de politie judiciară din dispozitia scrisă a procurorului surit efectuate în numele acestuia.”
Exceptia de neconstitutionalitate se raportează la prevederile constitutionale ale art. 16 alin. (1) privind egalitatea în fata legii, ale art. 21 alin. (3) privind dreptul la un proces echitabil, ale art. 124 alin. (2) privind unicitatea, impartialitatea si egalitatea justitiei si ale art. 131 alin. (3) privind funcionarea parchetelor.
Examinând exceptia de neconstitutionalitate, Curtea constată că aceasta este neîntemeiată, pentru următoarele motive:
În baza dispozitiilor criticate din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Natională Anticoruptie, ofiterii de politie judiciară ai Directiei Nationale Anticoruptie efectuează acte de cercetare penală, în baza unei dispozitii scrise a procurorului si în numele acestuia.
Sustinerile autorilor exceptiei, în sensul că aceste dispozitii ar crea discriminări între inculpatii din cauzele instrumentate de Directia Natională Anticoruptie si cei din alte cauze, în care urmărirea penală este efectuată în mod obligatoriu de către procuror, sunt neîntemeiate, deoarece, potrivit art. 13 din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 43/2002 si Codului de procedură penală, cu ale căror dispozitii se completează această ordonantă, urmărirea penală se efectuează de către procuror, nefiind deci în prezenta unei încălcări a principiului egalitătii în fata legii, consacrat de prevederile art. 16 alin. (1) din Constitutie.
Faptul că, în anumite cazuri, ofiterii de politie judiciară ai Directiei Nationale Anticoruptie efectuează acte de cercetare penală nu echivalează cu o încălcare a garantiilor dreptului la un proces echitabil, prevăzut de dispozitiile art. 21 din Legea fundamentală, întrucât, pe de-o parte, această politie judiciară a fost creată în scopul efectuării cu celeritate si în mod temeinic a activitătilor de descoperire si de urmărire a infractiunilor de coruptie, iar, pe de altă parte, actele de cercetare ale acestor ofiteri se efectuează în numele procurorului si numai după dispozitia scrisă a acestuia.
Totodată, Curtea constată că ofiterii si agentii de politie judiciară îsi desfăsoară activitatea sub directa conducere, supraveghere si control al procurorului, ceea ce dă expresie prevederilor art. 131 alin. (3) din Constitutie, potrivit cărora parchetele conduc si supraveghează activitatea de cercetare penală a politiei judiciare, în conditiile legii.
Având în vedere toate aceste argumente, Curtea retine că dispozitiile criticate nu contravin nici prevederilor constitutionale ale art. 124 alin. (2) potrivit cărora justitia este unică, impartială si egală pentru toti.
Pentru considerentele expuse mai sus, în temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, precum si al art. 1-3, al art. 11 alin. (1) lit. A. d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992,
CURTEA CONSTITUTIONALĂ
În numele legii
DECIDE:
Respinge exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 10 alin. (4) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Natională Anticoruptie, exceptie ridicată de Daniel Vârnav, Gheorghită Ivan, Adrian Cioc si Marinela Crivăt, în Dosarul nr. 450/35/P/2007 al Curtii de Apel Oradea - Sectia penală si pentru cauze cu minori.
Definitivă si general obligatorie.
Pronuntată în sedinta publică din data de 30 octombrie 2007.
PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
prof. univ. dr. IOAN VIDA
Magistrat-asistent,
Ioana Marilena Chiorean
HOTĂRÂRI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind darea în administrarea Ministerului Transporturilor a unor terenuri proprietate publică a statului, în vederea realizării de către Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale - S.A. a obiectivului de interes national „Sporirea capacitătii de circulatie pe Centura Ploiesti Vest km 0+000 - km 12+850”
În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicată, al art. 12 alin. (1) si (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea si regimul juridic al acesteia, cu modificările si completările ulterioare, al art. 1 alin. (6) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 84/2003 pentru înfiintarea Companiei Nationale de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome „Administratia Natională a Drumurilor din România”, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 47/2004, cu modificările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - (1) Se aprobă darea în administrarea Ministerului Transporturilor a unor terenuri situate în comuna Bărcănesti, judetul Prahova, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, trecute în proprietatea publică a statului prin Hotărârea Consiliului Local al Comunei Bărcănesti nr. 19/2007, în vederea realizării de către Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. a obiectivului de interes national „Sporirea capacitătii de circulatie pe Centura Ploiesti Vest km 0+000 - km 12+850”.
(2) Terenurile transmise potrivit alin. (1) nu pot primi altă destinatie.
Art. 2. - Predarea-preluarea suprafetelor de teren prevăzute la art. 1 alin. (1) se face pe bază de protocol încheiat între părtile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemnează:
p. Ministrul transporturilor,
Barna Tánczos,
secretar de stat
p. Ministrul internelor si reformei administrative,
Paul Victor Dobre,
secretar de stat
Ministrul economiei si finantelor,
Varujan Vosganian
Bucuresti, 6 decembrie 2007.
Nr. 1.478.
ANEXĂ
DATELE DE IDENTIFICARE
a terenurilor proprietate publică a statului, care se dau în administrarea Ministerului Transporturilor în vederea realizării de către Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale - S.A. a obiectivului de interes national „Sporirea capacitătii de circulatie pe Centura Ploiesti Vest km 0+000 - km 12+850”
Nr. crt. |
Locul unde este situat terenul care se transmite si categoria de folosintă |
Persoana juridică de la care se transmite terenul |
Persoana juridică la care se transmite terenul |
Caracteristicile tehnice ale terenului |
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, intravilan, categoria de folosintă Ds |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
Suprafata: 20 m2 Parcela 570 Număr cadastral 2178/1 |
2. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, extravilan, categoria de folosintă De |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
Suprafata: 12 m2 Tarla 0 Parcelă 36/1 Număr cadastral 2180 |
3. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, extravilan, categoria de folosintă De |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
Suprafata: 81 m2 Tarla 0 Parcelă 15 Număr cadastral 2179 |
4. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, intravilan, categoria de folosintă Ds |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
Suprafata: 19 m2 Parcelă 590 Număr cadastral 2184/1 |
5. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, extravilan, categoria de folosintă De |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
Suprafata: 18 m2 Tarla 0 Parcelă 18 Număr cadastral 2186 |
6. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, intravilan, categoria de folosintă Ds |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
Suprafata: 4 m2 Parcelă 500 Număr cadastral 2187/1 |
7. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, intravilan, categoria de folosintă Ds |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
Suprafata: 25 m2 Parcelă 556 Număr cadastral 2189/1 |
8. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, intravilan, categoria de folosintă Ds |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
Suprafata: 31 m2 Parcelă 282 Număr cadastral 2188/1 |
9. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, intravilan, categoria de folosintă Ds |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
Suprafata: 45 m2 Parcelă 353 Număr cadastral 2192/1 |
10. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, intravilan, categoria de folosintă Ds |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
Suprafata: 135 m2 Parcelă 415 Număr cadastral 2191/1 |
11. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, extravilan, categoria de folosintă De |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A |
Suprafata: 110 m2 Tarla 0 Parcelă 16 Număr cadastral 2190 |
12. |
Comuna Bărcănesti, judetul Prahova, intravilan, categoria de folosintă Ds |
Consiliul Local al Comunei Bărcănesti |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
Suprafata: 12 m2 Parcelă 661 Număr cadastral 2180/1 |
SUPRAFATA TOTALĂ: |
|
|
512 m2 |
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.097/2007 pentru aprobarea participării Ministerului Apărării la Organizatia NATO de Management al Transportului Aerian si oferirea spre utilizare a Aeroportului International Mihail Kogălniceanu ca bază operatională principală pentru Capabilitatea de transport strategic aerian
În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicată,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. - Hotărârea Guvernului nr. 1.097/2007 pentru aprobarea participării Ministerului Apărării la Organizatia NATO de Management al Transportului Aerian si oferirea spre utilizare a Aeroportului International Mihail Kogălniceanu ca bază operatională principală pentru Capabilitatea de transport strategic aerian, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 628 din 13 septembrie 2007, se completează cu un nou articol, articolul 5, cu următorul cuprins:
„Art. 5. - Se aprobă suportarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării, a costurilor aferente pregătirii bazei operationale principale a Capabilitătii de transport strategic aerian de la Aeroportul International Mihail Kogălniceanu.”
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemnează:
p. Ministrul apărării,
Corneliu Dobritoiu,
secretar de stat p. Ministrul transporturilor,
Barna Tánczos,
secretar de stat p. Ministrul afacerilor externe,
Anton Niculescu,
secretar de stat Ministrul economiei si finantelor,
Varujan Vosganian
Bucuresti, 6 decembrie 2007.
Nr. 1.479.
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind transmiterea unor terenuri în suprafată totală de 64.517,564 m2, aflate în proprietatea publică a statului, din administrarea Regiei Nationale a Pădurilor – Romsilva în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării activitătilor de interes national de către Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A.
În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicată, al art. 12 alin. (1) si (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică si regimul juridic al acesteia, cu modificările si completările ulterioare, al art. 1 alin. (6) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 84/2003 pentru înfiintarea Companiei Nationale de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome „Administratia Natională a Drumurilor din România”, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 47/2004, cu modificările ulterioare, si al art. 3 din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 75/2007 privind exceptarea de la plată a taxelor si a altor sume prevăzute de art. 92 alin. (4) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, de art. 55, 56 si 58 din Legea nr. 26/1996 - Codul silvic si de art. 24 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 96/1998 privind reglementarea regimului silvic si administrarea fondului forestier national, precum si adoptarea unor măsuri pentru întocmirea, avizarea si aprobarea documentatiilor necesare pentru scoaterea terenurilor destinate constructiei de drumuri de interes national din circuitul agricol si, respectiv, din fondul national silvic,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - (1) Se aprobă transmiterea unor terenuri, în suprafată totală de 64.517,564 m2, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, aflate în proprietatea publică a statului, din administrarea Regiei Nationale a Pădurilor - Romsilva în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării activitătilor de interes national de către Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A.
(2) Terenurile transmise potrivit alin. (1) nu pot primi altă destinatie.
Art. 2. - Predarea-preluarea suprafetelor de teren prevăzute la art. 1 se face pe bază de protocol încheiat între părtile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemnează:
p. Ministrul transporturilor,
Barna Tánczos,
secretar de stat
Ministrul agriculturii si dezvoltării rurale,
Dacian Ciolos
Ministrul economiei si finantelor,
Varujan Vosganian
Bucuresti, 6 decembrie 2007.
Nr. 1.480.
ANEXĂ
DATE DE IDENTIFICARE
a unor terenuri, în suprafată totală de 64.517,564 m2, aflate în proprietatea publică a statului, ce se transmit din administrarea Regiei
Nationale a Pădurilor - Romsilva în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării activitătilor de interes national
de către Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A.
Locul unde este situat terenul care se transmite, cadastru general si cadastru forestier |
Persoana juridică de la care se transmite terenul |
Persoana juridică la care se transmite terenul |
Codul de clasificare din inventarul bunurilor aflate în administrarea Regiei Nationale a Pădurilor Romsilva - Directia Silvică Ploiesti, Ocolul Silvic Ploiesti, care alcătuiesc domeniul public al statului |
Caracteristicile tehnice ale terenului |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
Comuna Râfov, judetul Prahova, tarlaua T62, parcela PD399, UP VII, ua 20B |
Regia Natională a Pădurilor Romsilva - Directia Silvică Ploiesti, Ocolul Silvic Ploiesti |
Ministerul Transporturilor, Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
MF 1363 cod 8.04.01 |
Suprafata - 1.569,809 m2 |
Comuna Râfov, judetul Prahova, tarlaua T62, parcela PD399, UP VII, ua 23A |
Regia Natională a Pădurilor Romsilva - Directia Silvică Ploiesti, Ocolul Silvic Ploiesti |
Ministerul Transporturilor, Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
MF 1363 cod 8.04.01 |
Suprafata - 10.937,287 m2 |
Comuna Râfov, judetul Prahova, tarlaua T62, parcela PD399, UP VII, ua 20A |
Regia Natională a Pădurilor Romsilva - Directia Silvică Ploiesti, Ocolul Silvic Ploiesti |
Ministerul Transporturilor, Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
MF 1363 cod 8.04.01 |
Suprafata - 1.421,783 m2 |
Comuna Râfov, judetul Prahova, tarlaua T62, parcela PD399, UP VII, ua 22 |
Regia Natională a Pădurilor Romsilva - Directia Silvică Ploiesti, Ocolul Silvic Ploiesti |
Ministerul Transporturilor, Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
MF 1363 cod 8.04.01 |
Suprafata - 9.126,757 m2 |
Comuna Dumbrava, Regia Natională a Pădurilor judetul Prahova, tarlaua T68, parcela PD449, UP VII, ua 27E |
Romsilva - Directia Silvică Ploiesti, Ocolul Silvic Ploiesti |
Ministerul Transporturilor, Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
MF 1363 cod 8.04.01 |
Suprafata - 3.138,633 m2 |
Comuna Dumbrava, Regia Natională a Pădurilor judetul Prahova, tarlaua T68, parcela PD449, UP VII, ua 27H |
Romsilva - Directia Silvică Ploiesti, Ocolul Silvic Ploiesti |
Ministerul Transporturilor, Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
MF 1363 cod 8.04.01 |
Suprafata - 2.169,519 m2 |
Comuna Dumbrava, Regia Natională a Pădurilor judetul Prahova, tarlaua T81, parcela PD566, UP VII, ua 8A |
Romsilva - Directia Silvică Ploiesti, Ocolul Silvic Ploiesti |
Ministerul Transporturilor, Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
MF 1363 cod 8.04.01 |
Suprafata - 3.056,664 m2 |
Comuna Dumbrava, Regia Natională a Pădurilor judetul Prahova, tarlaua T92, parcela PD638, UP VII, ua 170 |
Romsilva - Directia Silvică Ploiesti, Ocolul Silvic Ploiesti |
Ministerul Transporturilor, Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
MF 1363 cod 8.04.01 |
Suprafata - 8.639,963 m2 |
Comuna Dumbrava, Regia Natională a Pădurilor judetul Prahova, tarlaua T68, parcela PD449, UP VII, ua 27A |
Romsilva - Directia Silvică Ploiesti, Ocolul Silvic Ploiesti |
Ministerul Transporturilor, Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
MF 1363 cod 8.04.01 |
Suprafata - 12.248,392 m2 |
Comuna Dumbrava, Regia Natională a Pădurilor judetul Prahova, tarlaua T92, parcela PD638, UP VII, ua 171 |
Romsilva - Directia Silvică Ploiesti, Ocolul Silvic Ploiesti |
Ministerul Transporturilor, Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
MF 1363 cod 8.04.01 |
Suprafata - 12.208,757 m2 |
SUPRAFATA TOTALĂ: |
|
|
64.517,564 m2 |
GUVERNUL ROMÂNIEI
pentru aprobarea listei porturilor aferente Retelei transeuropene de transport feroviar de marfă din România
În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicată, si al art. 19 alin. (1) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române si reorganizarea Societătii Nationale a Căilor Ferate Române, republicată, cu modificările si completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. - Se aprobă lista porturilor aferente Retelei transeuropene de transport feroviar de marfă din România, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
*
Prezenta hotărâre transpune prevederile pct. B - Transportul feroviar din anexa la Directiva 2006/103/CE a Consiliului de adaptare a anumitor directive în domeniul politicii privind transporturile, ca urmare a aderării Bulgariei si României, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 363 din 20 decembrie 2006.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemnează:
p. Ministrul transporturilor,
Barna Tánczos,
secretar de stat
p. Secretarul de stat al Departamentului pentru Afaceri Europene,
Aurel Ciobanu-Dordea
Bucuresti, 6 decembrie 2007.
Nr. 1.481.
ANEXĂ
LISTA
porturilor aferente Retelei transeuropene de transport feroviar de marfă din România
1. Constanta
2. Mangalia
3. Midia
4. Tulcea
5. Galati
6. Brăila
7. Medgidia
8. Oltenita
9. Giurgiu
10. Zimnicea
11. Calafat
12. Drobeta-Turnu Severin
13. Orsova
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind preluarea unui sector de drum national, proprietate publică a statului, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Bistrita, judetul Bistrita-Năsăud, în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării de către Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. a activitătilor de interes national în domeniul administrării drumurilor nationale
În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicată, al art. 12 alin. (1) si (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică si regimul juridic al acesteia, cu modificările si completările ulterioare, al art. 221 din Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările si completările ulterioare, precum si al art. 1 alin. (6) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 84/2003 pentru înfiintarea Companiei Nationale de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome „Administratia Natională a Drumurilor din România”, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 47/2004, cu modificările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - Se aprobă preluarea unui sector de drum national, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Bistrita, judetul Bistrita-Năsăud, în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării de către Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. a activitătilor de interes national în domeniul administrării drumurilor nationale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Art. 2. - Predarea-preluarea sectorului de drum national prevăzut la art. 1 se face pe bază de protocol încheiat între părtile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Art. 3. - Sectorul de drum national preluat conform art. 1 îsi păstrează indicativul existent la data preluării, conform anexei.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemnează:
p. Ministrul transporturilor,
Barna Tánczos,
secretar de stat
p. Ministrul internelor si reformei administrative,
Paul Victor Dobre,
secretar de stat
Ministrul economiei si finantelor,
Varujan Vosganian
Bucuresti, 6 decembrie 2007.
Nr. 1.482.
ANEXĂ
DATELE DE IDENTIFICARE
a sectorului de drum national, proprietate publică a statului, care se preia din administrarea Consiliului Local al Municipiului Bistrita,
judetul Bistrita-Năsăud, în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării de către Compania Natională de Autostrăzi
si Drumuri Nationale din România - S.A. a activitătilor de interes national în domeniul administrării drumurilor nationale
Denumirea sectorului de drum care se preia |
Persoana juridică de la care se preia sectorul de drum |
Persoana juridică care preia sectorul de drum |
Lungimea totală (km) |
Nr. de identificare M.F.P. |
Indicativ vechi |
Indicativ nou |
DN 17, km 59+292 - km 64+500 |
Consiliul Local al Municipiului Bistrita, judetul Bistrita-Năsăud |
Ministerul Transporturilor - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România - S.A. |
km 59+292 - km 64+500 L = 5,21 km |
12.190 |
DN 17, km 59+292 - km 64+500 |
DN 17, km 59+292 - km 64+500 |
DECIZII ALE PRIMULUI-MINISTRU
GUVERNUL ROMÂNIEI
PRIMUL-MINISTRU
pentru numirea domnului Kovács Péter în functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritătii Nationale pentru Tineret
În temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului României si a ministerelor, cu modificările si completările ulterioare, si al art. 4 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 384/2005 privind organizarea si functionarea Autoritătii Nationale pentru Tineret, cu modificările si completările ulterioare,
primul-ministru emite prezenta decizie.
Articol unic. - Pe data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Kovács Péter se numeste în functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritătii Nationale pentru Tineret.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemnează:
Seful Cancelariei Primului-Ministru,
Marian Marius Dorin
Bucuresti, 11 decembrie 2007.
Nr. 293.
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRATIEI PUBLICE CENTRALE
MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
pentru modificarea anexelor nr. 1 si 9 la Ordinul ministrului economiei si comertului nr. 1.547/2007 pentru aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pe anul 2007 ale institutelor nationale de cercetare-dezvoltare care functionează în baza prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 si îsi desfăsoară activitatea sub autoritatea Ministerului Economiei si Comertului
În temeiul art. 11 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 386/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei si Finantelor, cu modificările si completările ulterioare,
în baza Legii nr. 292/2002 privind stabilirea modalitătii de aprobare a bugetelor de venituri si cheltuieli ale institutelor nationale de cercetare-dezvoltare,
în conformitate cu prevederile art. 24 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifică si dezvoltarea tehnologică, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările si completările ulterioare,
având în vedere prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2007 nr. 486/2006, cu modificările si completările ulterioare,
ministrul economiei si finantelor emite următorul ordin:
Art. I. - Anexele nr. 1 si 9 la Ordinul ministrului economiei si comertului nr. 1.547/2007 pentru aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pe anul 2007 ale institutelor nationale de cercetare-dezvoltare care functionează în baza prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 si îsi desfăsoară activitatea sub autoritatea Ministerului Economiei si Comertului, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 202 din 26 martie 2007, se modifică si se înlocuiesc cu anexele nr. 1 si 2*) care fac parte integrantă din prezentul ordin.
Art. II. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul economiei si finantelor,
Varujan Vosganian
Bucuresti, 23 noiembrie 2007.
Nr. 2.168.
ANEXA Nr. 1
(Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 1.547/2007)
MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU MECANICĂ FINĂ – CEFIN
BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI RECTIFICAT PE ANUL 2007
- mii lei -
|
INDICATORI |
Nr. rd |
Ordin nr.1547/ 2007 |
BVC rectificat |
% (col 2/col 1 x 100) |
|
A |
0 |
1 |
2 |
3 |
1 |
VENITURI TOTALE, din care: |
1 |
15.800,00 |
16.600,00 |
105,1 |
1 |
VENITURI DIN EXPLOATARE, din care: |
2 |
15.770,00 |
16.560,00 |
105,0 |
a) |
Venituri din activitatea de bază*) |
3 |
15.740,00 |
16.460,00 |
104,6 |
b) |
Venituri din alte activităti conexe activitătii de cercetare-dezvoltare |
4 |
30,00 |
100,00 |
333,3 |
2 |
VENITURI FINANCIARE |
5 |
30,00 |
40,00 |
133,3 |
3 |
VENITURI EXTRAORDINARE |
6 |
|
|
|
II |
CHELTUIELI TOTALE, din care: |
7 |
15.520,00 |
16.220,00 |
104,5 |
1 |
Cheltuieli de exploatare, total, din care: |
8 |
15.492,00 |
16.190,00 |
104,5 |
a) |
Bunuri si servicii |
9 |
3.000,00 |
3.000,00 |
100,0 |
b) |
Cheltuieli de personal, din care: |
10 |
9.556,00 |
9.738,46 |
101,9 |
- |
cheltuieli cu salariile |
11 |
6.907,94 |
7.077,46 |
102,5 |
- |
contributii de asigurări sociale de stat |
12 |
1.327,55 |
1.330,00 |
100,2 |
- |
contributii de asigurări de somaj |
13 |
136,16 |
138,00 |
101,4 |
- |
contributii de asigurări sociale de sănătate |
14 |
414,48 |
416,00 |
100,4 |
- |
contributii de asigurări pentru accidente de muncă si boli profesionale |
15 |
94,98 |
98,00 |
103,2 |
- |
contributii pentru concedii si indemnizatii |
16 |
57,87 |
60,00 |
103,7 |
- |
contributii la Fondul de garantare a creantelor salariate |
17 |
17,02 |
19,00 |
111,6 |
- |
contributii la fondul de pensii facultative |
18 |
|
|
|
- |
alte cheltuieli de personal, din care: |
19 |
600,00 |
600,00 |
100,0 |
- |
deplasări, detasări |
20 |
260,00 |
260,00 |
100,0 |
- |
tichete de masă |
21 |
340,00 |
340,00 |
100,0 |
c) |
Cheltuieli de exploatare privind amortizarea si provizioanele |
22 |
650,00 |
1.400,00 |
215,4 |
d) |
Cheltuieli de protocol |
23 |
5,60 |
7,60 |
135,7 |
e) |
Cheltuieli de reclamă si publicitate |
24 |
4,00 |
4,00 |
100,0 |
f) |
Cheltuieli cu sponsorizarea |
25 |
|
50,00 |
|
g) |
Cheltuieli prevăzute de art.21(3 lit.c) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, din care: |
26 |
139,00 |
142,00 |
102,2 |
- |
tichete de cresă |
27 |
|
|
|
- |
tichete cadou |
28 |
75,00 |
80,00 |
106,7 |
h) |
Alte cheltuieli |
29 |
2.137,40 |
1.847,94 |
86,5 |
2 |
Cheltuieli financiare, din care: |
30 |
28,00 |
30,00 |
107,1 |
|
- cheltuieli privind dobânzile |
31 |
1,00 |
2,00 |
200,0 |
|
- alte cheltuieli financiare |
32 |
27,00 |
28,00 |
103,7 |
3 |
Cheltuieli extraordinare |
33 |
|
|
|
III |
REZULTATUL BRUT (profit/pierdere) |
34 |
280,00 |
380,00 |
135,7 |
IV |
IMPOZIT PE PROFIT |
35 |
44,80 |
60,80 |
135,7 |
V |
REZULTATUL NET |
36 |
235,20 |
319,20 |
135,7 |
VI |
ACOPERIREA. PIERDERILOR CONTABILE DIN ANII PRFCFDFNTI |
37 |
|
|
|
VII |
PROFITUL DE REPARTIZAT RĂMAS DUPĂ ACOPERIREA PIERDERILOR CONTABILE DIN ANII PRECEDENTI (potrivit O.G. nr. 57/2002 aprobată prin Legea nr.324/2003, cu modificările si completările ulterioare), din care: |
38 |
235,20 |
319,20 |
135,7 |
a) |
pentru cointeresarea personalului |
39 |
47,04 |
63,84 |
135,7 |
b) |
pentru finantarea dezvoltării institutului national, în conformitate cu planul de investitii si dotări le acestuia, aprobat de organul administratiei publice centrale coordonator |
40 |
141,12 |
191,52 |
135,7 |
c) |
pentru desfăsurarea activitătii curente, inclusiv pentru cofinantarea proiectelor |
41 |
47,04 |
63,84 |
135,7 |
VIII |
SURSE DE FINANTARE A INVESTITIILOR, din care: |
42 |
995,00 |
1.572,00 |
158,0 |
1 |
Surse proprii |
43 |
610,00 |
610,00 |
100,0 |
2 |
Alocatii de la bugetul de stat pentru investitii |
44 |
115,00 |
82,00 |
71,3 |
3 |
Credite bancare pentru investitii |
45 |
|
|
|
|
- interne |
46 |
|
|
|
|
- externe |
47 |
|
|
|
4 |
Alte surse |
48 |
270,00 |
880,00 |
325,9 |
IX |
UTILIZAREA RESURSELOR PENTRU INVESTITII, din care: |
49 |
995,00 |
1.572,00 |
158,0 |
1 |
Investitii, inclusiv investitii în curs la finele anului |
50 |
995,00 |
1.572,00 |
158,0 |
2 |
Rambursări de rate aferente creditelor pentru investitii |
51 |
|
|
|
|
- interne |
52 |
|
|
|
|
- externe |
53 |
|
|
|
X |
DATE DE FUNDAMENTARE |
|
|
|
|
1 |
Venituri totale (rd. 1) |
54 |
15.800,00 |
16.600,00 |
105,1 |
2 |
Cheltuieli aferente veniturilor totale |
55 |
15.520,00 |
16.220,00 |
104,5 |
3 |
Rezultate (+/-)(rd,54-rd.55) |
56 |
280,00 |
380,00 |
135,7 |
4 |
Număr mediu personal, total institut, din care: |
57 |
193 |
194 |
100,5 |
|
- număr mediu personal de cercetare -dezvoltare |
58 |
150 |
156 |
104,0 |
5 |
Câstigul mediu lunar pe salariat total institut** (lei / persoană) |
59 |
2.911,00 |
2.954,00 |
101,5 |
6 |
Câstig mediu lunar pe personal de cercetare dezvoltare |
60 |
3.160,50 |
3.208,00 |
101,5 |
7 |
Rentabilitatea (rd.56/rd.55 x 100) |
61 |
1,80 |
2,34 |
129,9 |
8 |
Productivitatea muncii pe total personal (mii lei/pers.) (rd.2/rd.57) |
62 |
81,71 |
85,36 |
104,5 |
9 |
Rata rentabilitătii financiare (rd.38 x 100/capital propriu) |
63 |
16,20 |
16,20 |
100,0 |
10 |
Plăti restante |
64 |
334,50 |
334,50 |
100,0 |
11 |
Creante de încasat |
65 |
2.185,00 |
2.185,00 |
100,0 |
* ) Veniturile realizate din contractele de cercetare încheiate cu Ministerul Educatiei si Cercetării/Autoritatea Natională pentru Cercetare Stiintifică, inclusiv cele din contracte de finantare pe programe nucleu, sunt în sumă de 13.909 mii lei, încheiate până la data de 20 octombrie 2007, iar cele realizate din contracte încheiate cu ordonatorii principali de credite care finantează programe si proiecte din planurile sectoriale sunt în sumă de 221 mii lei.
**) ; Câstigul mediu lunar pe salariat este calculat fără influenta sumelor prevăzute pentru plata indemnizatiilor membrilor Consiliului de Administratie si drepturilor salariale ale directorului general
NOTA: În cheltuielile cu salariile pe anul 2007, s-au cuprins si:
- suma de 100,0 mii lei, reprezentând indemnizatiile membrilor consiliului de administratie
- suma de 136 mii lei, reprezentând drepturile bănesti ale directorului general
ANEXA Nr. 2
(Anexa nr. 9 la Ordinul nr. 1.547/2007)
MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI RECTIFICAT PE ANUL 2007
- mii lei -
|
INDICATORI |
Mr. rd |
Ordin 1547/ 2007 |
BVC RECTIFICAT |
Diferente |
% |
|
A |
0 |
1 |
2 |
3 |
4=2/1 x 100 |
1 |
VENITURI TOTALE, din care: |
1 |
7.930,85 |
9.542,05 |
1.611,20 |
120,3 |
1 |
VENITURI DIN EXPLOATARE, din care: |
2 |
7.888,80 |
9.500,00 |
1.611,20 |
120,4 |
a) |
Venituri din activitatea de bază*) |
3 |
7.873,80 |
9.485,00 |
1.611,20 |
120,5 |
b) |
Venituri din alte activităti conexe activitătii de cerceta re-d ezvo Ita re |
4 |
15,00 |
15,00 |
0,00 |
100,0 |
2 |
VENITURI FINANCIARE |
5 |
42,05 |
42,05 |
0,00 |
100,0 |
3 |
VENITURI EXTRAORDINARE |
6 |
|
|
|
|
II |
CHELTUIELI TOTALE, din care: |
7 |
7.380,85 |
8.872,05 |
1.491,20 |
120,2 |
1 |
Cheltuieli de exploatare, total, din care: |
8 |
7.310,01 |
8.801,21 |
1.491,20 |
120,4 |
a) |
Bunuri si servicii |
9 |
1.920,10 |
2.304,12 |
384,02 |
120,0 |
b) |
Cheltuieli de personal, din care: |
10 |
4.182,71 |
4.863,32 |
680,61 |
116,3 |
- |
cheltuieli cu salariile |
11 |
2.809,44 |
3.334,89 |
525,45 |
118,7 |
- |
contributii de asigurări sociale de stat |
12 |
528,34 |
633 |
104,41 |
119,8 |
- |
contributii de asigurări de somaj |
13 |
54,19 |
64,89 |
10,70 |
119,7 |
- |
contributii de asigurări sociale de sănătate |
14 |
168,57 |
200,69 |
32,12 |
119,1 |
- |
contributii de asigurări pentru accidente de muncă si boli nmfesinnale |
15 |
38,63 |
30,73 |
-7,90 |
79,5 |
- |
contributii pentru concedii si indemnizatii |
16 |
23,03 |
27,58 |
4,55 |
119,8 |
- |
contributii la Fondul de garantare a creantelor salariate |
17 |
6,83 |
8,11 |
1,28 |
118,7 |
- |
contributii la fondul de pensii facultative |
18 |
|
|
|
|
- |
alte cheltuieli de personal, din care: |
19 |
553,68 |
563,68 |
10,00 |
101,8 |
- |
deplasări, detasări |
20 |
344,33 |
354,33 |
10,00 |
102,9 |
- |
tichete de masă |
21 |
209,35 |
209,35 |
0,00 |
100,0 |
c) |
Cheltuieli de exploatare privind amortizarea si provizioanele |
22 |
700,00 |
861,00 |
161,00 |
123,0 |
d) |
Cheltuieli de protocol |
23 |
11,00 |
12,00 |
1,00 |
109,1 |
e) |
Cheltuieli de reclamă si publicitate |
24 |
3,40 |
3,40 |
0,00 |
100,0 |
f) |
Cheltuieli cu sponsorizarea |
25 |
10,00 |
10,00 |
0,00 |
100,0 |
g) |
Cheltuieli prevăzute de art.21(3 lit.c) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, din care: |
26 |
79,35 |
79,35 |
0,00 |
100,0 |
- |
tichete de cresă |
27 |
|
|
|
|
- |
tichete cadou |
28 |
79,35 |
79,35 |
0,00 |
100,0 |
h) |
Alte cheltuieli |
29 |
403,45 |
668,02 |
264,57 |
165,6 |
2 |
Cheltuieli financiare, din care: |
30 |
70,84 |
70,84 |
0,00 |
100,0 |
|
- cheltuieli privind dobânzile |
31 |
|
|
|
|
|
- alte cheltuieli financiare |
32 |
70,84 |
70,84 |
0,00 |
100,0 |
3 |
Cheltuieli extraordinare |
33 |
|
|
|
|
III |
REZULTATUL BRUT (profit/pierdere) |
34 |
550,00 |
670,00 |
120,00 |
121,8 |
IV |
IMPOZIT PE PROFIT |
35 |
88,00 |
107,20 |
19,20 |
121,8 |
V |
REZULTATUL NET |
36 |
462,00 |
562,80 |
100,80 |
121,8 |
VI |
ACOPERIREA. PIERDERILOR CONTABILE DIN ANII PRECEDENTI |
37 |
|
|
|
|
VII |
PROFITUL DE REPARTIZAT RĂMAS DUPĂ ACOPERIREA PIERDERILOR CONTABILE DIN ANII PRECEDENTI (potrivit O.G. nr. 57/2002 aprobată prin Legea nr.324/2003, cu modificările si completările ulterioare), din care: |
38 |
462,00 |
562,80 |
100,80 |
121,8 |
a) |
pentru cointeresarea personalului |
39 |
92,40 |
112,56 |
20,16 |
121,8 |
b) |
pentru finantarea dezvoltării institutului national, în conformitate cu planul de investitii si dotări le acestuia, aprobat de organul administratiei publice centrale coordonator |
40 |
277,20 |
337,68 |
60,48 |
121,8 |
c) |
pentru desfăsurarea activitătii curente, inclusiv pentru cofinantarea proiectelor |
41 |
92,40 |
112,56 |
20,16 |
121,8 |
VIII |
SURSE DE FINANTARE A INVESTITIILOR, din care: |
42 |
2.375,00 |
2.375,00 |
0,00 |
100,0 |
1 |
Surse proprii |
43 |
1.003,70 |
1.003,70 |
0,00 |
100,0 |
2 |
Alocatii de la bugetul de stat pentru investitii |
44 |
201,00 |
201,00 |
0,00 |
100,0 |
3 |
Credite bancare pentru investitii |
45 |
|
|
|
|
|
- interne |
46 |
|
|
|
|
|
- externe |
47 |
|
|
|
|
4 |
Alte surse |
48 |
1.170,30 |
1.170,30 |
0,00 |
100,0 |
IX |
UTILIZAREA RESURSELOR PENTRU INVESTITII, din care: |
49 |
2.375,00 |
2.375,00 |
0,00 |
100,0 |
1 |
Investitii, inclusiv investitii în curs la finele anului |
50 |
2.375,00 |
2.375,00 |
0,00 |
100,0 |
2 |
Rambursări de rate aferente creditelor pentru investitii |
51 |
|
|
|
|
|
- interne |
52 |
|
|
|
|
|
- externe |
53 |
|
|
|
|
X |
DATE DE FUNDAMENTARE |
|
|
|
|
|
1 |
Venituri totale (rd.1) |
54 |
7.930,85 |
9.542,05 |
1.611,20 |
120,3 |
2 |
Cheltuieli aferente veniturilor totale |
55 |
7.380,85 |
8.872,05 |
1.491,20 |
120,2 |
3 |
Rezultate (+/-)(rd,54-rd.55) |
56 |
550,00 |
670,00 |
120,00 |
121,8 |
4 |
Număr mediu personal, total institut, din care: |
57 |
120 |
125 |
5,00 |
104,2 |
|
- număr mediu personal de cercetare -dezvoltare |
58 |
80 |
84 |
4,00 |
105,0 |
5 |
Câstigul mediu lunar pe salariat total institut** (lei / persoană) |
59 |
1.826,64 |
2.106,11 |
279,47 |
115,3 |
6 |
Câstig mediu lunar pe personal de cercetare-dezvoltare |
60 |
2.097,22 |
2.418,09 |
320,87 |
115,3 |
7 |
Rentabilitatea (rd.56/rd.55 x 100) |
61 |
7,45 |
7,55 |
0,10 |
101,3 |
8 |
Productivitatea muncii pe total personal (mii lei/pers.) (rd.2/rd.57) |
62 |
65,74 |
76,00 |
10,26 |
115,6 |
9 |
Rata rentabilitătii financiare (rd.38 x 100/capital propriu) |
63 |
9,33 |
9,33 |
0,00 |
100,0 |
10 |
Plăti restante |
64 |
114,00 |
114,00 |
0,00 |
100,0 |
11 |
Creante de încasat |
65 |
2.470,00 |
2.470,00 |
0,00 |
100,0 |
*) Veniturile realizate din contractele de cercetare încheiate cu Ministerul Educatiei si Cercetării/Autoritatea Natională pentru Cercetare Stiintifică, inclusiv cele din contracte de finantare pe programe nucleu, sunt în sumă de 4375.82 mii lei, încheiate până la data de 31 decembrie 2007 iar cele realizate din contracte încheiate cu ordonatorii principali de credite care finantează programe si proiecte din planurile sectoriale sunt în sumă de 150 mii lei.
**) Câstigul mediu lunar pe salariat este calculat fără influenta sumelor prevăzute pentru plata indemnizatiilor membrilor Consiliului de Administratie si drepturilor salariale ale directorului general
NOTĂ: în cheltuielile cu salariile pe anul 2007. s-au cuprins si:
- suma de 100 mii lei, reprezentând indemnizatiile membrilor consiliului de administratie
- suma de 111 mii lei, reprezentând drepturile bănesti ale directorului general
ACTE ALE COMISIEI DE SUPRAVEGHERE A ASIGURĂRILOR
COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURĂRILOR
privind autorizarea functionării ca broker de asigurare a Societătii Comerciale „IDS BROKER DE ASIGURARE - REASIGURARE” - S.R.L.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor, cu modificările si completările ulterioare, si ale normelor emise în aplicarea acesteia,
în baza Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din data de 27 noiembrie 2007, prin care s-a aprobat cererea Societătii Comerciale „IDS BROKER DE ASIGURARE - REASIGURARE” - S.R.L. de obtinere a autorizatiei de functionare ca broker de asigurare,
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor decide:
Art. 1. - Societatea Comercială „IDS BROKER DE ASIGURARE - REASIGURARE” - S.R.L., cu sediul social în municipiul Timisoara, Bd. Cetătii nr. 75, judetul Timis, număr de ordine în registrul comertului J 35/2625/10.07.2007, cod unic de înregistrare 22087319/10.07.2007, este autorizată să functioneze ca broker de asigurare având ca obiect de activitate numai activitatea de broker de asigurare conform prevederilor Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor, cu modificările si completările ulterioare.
Art. 2. - Societatea comercială prevăzută la art. 1 are dreptul de a practica activitatea de broker de asigurare începând cu data înregistrării în Registrul brokerilor de asigurare.
Art. 3. - Societatea comercială prevăzută la art. 1 are obligatia de a prezenta Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor copii ale documentelor care atestă plata ratelor primei de asigurare aferente contractului de asigurare de răspundere civilă profesională, pe măsura achitării acestora.
Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor,
Angela Toncescu
Bucuresti, 3 decembrie 2007.
Nr. 1.023.
COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURĂRILOR
privind autorizarea functionării ca broker de asigurare a Societătii Comerciale „LEON FINANCIAL - BROKER DE ASIGURARE” - S.R.L.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor, cu modificările si completările ulterioare, si ale normelor emise în aplicarea acesteia,
în baza Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din data de 27 noiembrie 2007, prin care s-a aprobat cererea Societătii Comerciale „LEON FINANCIAL - BROKER DE ASIGURARE” - S.R.L. de obtinere a autorizatiei de functionare ca broker de asigurare,
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor decide:
Art. 1. - Societatea Comercială „LEON FINANCIAL - BROKER DE ASIGURARE” - S.R.L., cu sediul social în municipiul Bucuresti, str. Hristo Botev nr. 1, camera 99, sectorul 3, număr de ordine în registrul comertului J 40/3101/2007, cod unic de înregistrare 21099404, este autorizată să functioneze ca broker de asigurare având ca obiect de activitate numai activitatea de broker de asigurare conform prevederilor Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor, cu modificările si completările ulterioare.
Art. 2. - Societatea comercială prevăzută la art. 1 are dreptul de a practica activitatea de broker de asigurare începând cu data înregistrării în Registrul brokerilor de asigurare.
Art. 3. - Societatea comercială prevăzută la art. 1 are obligatia de a prezenta Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor copii ale documentelor care atestă plata ratelor primei de asigurare aferente contractului de asigurare de răspundere civilă profesională, pe măsura achitării acestora.
Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor,
Angela Toncescu
Bucuresti, 3 decembrie 2007.
Nr. 1.024.
În anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.250/2007 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispozitia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2007, pentru asigurarea unor cheltuieli curente si de capital ale autoritătilor administratiei publice locale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 735 din 30 octombrie 2007, se face următoarea rectificare (care nu apartine Redactiei „Monitorul Oficial, Partea I”):
- la nr. crt. 20 „Judetul Harghita”, la coloana a doua „Unitatea administrativ-teritorială”, la pozitia 13, în loc de: „orasul Băile Tusnad”se va citi: „comuna Tusnad”.
La Hotărârea Guvernului nr. 973/2007 privind redobândirea cetăteniei române de către unele persoane, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 605 din 3 septembrie 2007, se fac următoarele rectificări (care nu apartin Redactiei „Monitorul Oficial, Partea I”):
- în anexa nr. 1, la nr. 9, în loc de: „Spînu Angela, fiica lui Vălută Gheorghe si Liuba (născută la 13 februarie 1937 în localitatea Dereneu) ....”se va citi: „Spanu Angela, fiica lui Vălută Gheorghe si Liuba (născută la 13 februarie 1937 în localitatea Dereneu) ....”;
- în anexa nr. 1, la nr. 10, în loc de: „Spînu Vlad, fiul lui Gheorghe (născut la 16 iulie 1929 în localitatea Mihăileni, judetul Bălti) si Vera, născut la data de 30 iulie 1962 în localitatea Mihăileni, raionul Rîscani, Republica Moldova, cetătean moldovean cu domiciliul actual în Republica Moldova, localitatea Mihăileni, raionul Rîscani.; Copii minori: Spînu Corina, născută la data de 15 iulie 1989.” se va citi: „Spanu Vlad, fiul lui Gheorghe (născut la 16 iulie 1929 în localitatea Mihăileni, judetul Bălti) si Vera, născut la data de 30 iulie 1962 în localitatea Mihăileni, raionul Rîscani, Republica Moldova, cetătean moldovean cu domiciliul actual în Republica Moldova, localitatea Mihăileni, raionul Rîscani.; Copii minori: Spanu Corina, născută la data de 15 iulie 1989.”;
- în anexa nr. 4, la nr. 3, în loc de: „Barladeanu Tatiana, fiica lui Rîbac Anatolie si Elena ...”se va citi: „Barladeanu Tatiana, fiica lui Rîbac Oleg si Elena ...”.