MONITORUL
OFICIAL AL ROMÂNIEI
P A
R T E A I
Anul
XIII - Nr. 796 LEGI, DECRETE,
HOTĂRÂRI SI ALTE ACTE Joi, 13
decembrie 2001
LEGI SI DECRETE
657. - Lege privind aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 109/2000 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 56/2000 privind reglementarea depozitării cerealelor si semintelor oleaginoase, regimul certificatelor de depozit pentru acestea, precum si constituirea Fondului de garantare pentru certificatele de depozit
926. - Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 109/2000 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 56/2000 privind reglementarea depozitării cerealelor si semintelor oleaginoase, regimul certificatelor de depozit pentru acestea, precum si constituirea Fondului de garantare pentru certificatele de depozit
726. - Lege privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 63/1999 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 39/1999 privind finalizarea procesului de restructurare a Băncii Române de Comert Exterior - Bancorex - S.A. si fuziunea prin absorbire a acestei bănci cu Banca Comercială Română - S.A.
1.028. - Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 63/1999 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 39/1999 privind finalizarea procesului de restructurare a Băncii Române de Comert Exterior - Bancorex - S.A. si fuziunea prin absorbire a acestei bănci cu Banca Comercială Română - S.A.
973. - Decret privind conferirea Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru ofiteri din Serviciul Român de Informatii
974. - Decret privind conferirea Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri din Serviciul Român de Informatii
HOTĂRÂRI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
1.210. - Hotărâre pentru reglementarea parcului auto, precum si a consumului de carburanti al autoturismelor Ministerului Justitiei, ale unor institutii subordonate acestuia si ale instantelor judecătoresti
1.212. - Hotărâre privind modificarea cuantumului unor taxe si amenzi în domeniul telecomunicatiilor
ACTE ALE BĂNCII NATIONALE A ROMÂNIEI
228. - Circulară
privind ratele dobânzilor plătite la rezervele minime obligatorii aferente
lunii decembrie 2001 (perioade de aplicare)
LEGI
SI DECRETE
PARLAMENTUL
ROMÂNIEI
CAMERA
DEPUTATILOR |
SENATUL |
privind
aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 109/2000
pentru
modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 56/2000
privind
reglementarea depozitării cerealelor si semintelor oleaginoase,
regimul
certificatelor de depozit pentru acestea, precum si constituirea
Fondului de garantare pentru certificatele de depozit
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Art. I. - Se aprobă Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 109 din 29 iunie 2000 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 56/2000 privind reglementarea depozitării cerealelor si semintelor oleaginoase, regimul certificatelor de depozit pentru acestea, precum si constituirea Fondului de garantare pentru certificatele de depozit, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 312 din 5 iulie 2000, cu următoarele modificări si completări:
1. La articolul unic punctul 2, alineatele (2) si (4) ale articolului 3 vor avea următorul cuprins:
(2) Agentii economici care administrează unul sau mai multe depozite vor solicita licentierea acestora.
............................................................................................
(4) Ministerul de resort va disponibiliza fonduri din propriul buget pentru a realiza aceste obligatii în mod corespunzător, cu respectarea prevederilor art. 6."
2. La articolul unic punctul 3, literele a) si e) ale articolului 4 vor avea următorul cuprins:
"a) depozitul o constructie, structură sau spatiu protejat, inclusiv siloz, administrat de un agent economic si utilizat special pentru depozitarea cerealelor si/sau semintelor oleaginoase destinate comercializării;
............................................................................................
e) detinătorul de certificat de depozit - orice persoană fizică sau juridică care, în calitate de proprietar de bună-credintă al certificatului de depozit, poate pretinde livrarea cerealelor si/sau semintelor oleaginoase depozitate, la prima cerere."
3. La articolul unic punctul 3, litera f) a articolului 4 se abrogă.
4. La articolul
unic, după punctul 3 se introduce punctul 31 cu următorul cuprins:
"31 . Articolul 6 va avea următorul cuprins:
«Art. 6. - Licenta de depozit se va elibera contra unei taxe de licentiere. Cuantumul taxei si actualizarea acesteia în functie de rata inflatiei se vor stabili prin ordin comun al ministrului agriculturii, alimentatiei si pădurilor si al ministrului finantelor publice.»"
5. La articolul
unic, după punctul 5 se introduce punctul 51 cu următorul cuprins:
"51 . Articolul 11 va avea următorul cuprins:
«Art. 11. - Licentele de depozit se prelungesc la cererea depozitarului, fără a depăsi maximum 3 ani.»"
6. La articolul unic punctul 8, alineatul (3) al articolului 18 va avea următorul cuprins:
"(3) Atributiile si modul de organizare si functionare ale Comisiei Nationale de Gradare a Cerealelor si Semintelor Oleaginoase se stabilesc prin hotărâre a Guvernului."
7. La articolul unic punctul 9, alineatele (1) si (2) ale articolului 20 vor avea următorul cuprins:
"Art. 20. - (1) Gradarea se efectuează la primul punct de receptie a cerealelor si/sau semintelor oleaginoase al agentilor economici licentiati care prestează servicii de depozitare.
(2) Manualul operational de gradare a cerealelor si semintelor oleaginoase se aprobă de ministerul de resort, prin ordin al ministrului, la propunerea Comisiei Nationale de Gradare a Cerealelor si Semintelor Oleaginoase, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonante."
8. La articolul unic punctul 10, articolul 21 se abrogă.
9. La articolul unic punctul 11, înaintea alineatului (1) al articolului 23 se introduce un nou alineat cu următorul cuprins:
"Certificatul de depozit contine date privind cantitatea, termenii si conditiile de receptie, calitate, conditionare, custodie, garantie si livrare a cerealelor sau a semintelor oleaginoase, precum si conditiile de plată pentru serviciile prestate de către depozitari."
10. La articolul
unic, după punctul 12 se introduce punctul 121 cu următorul cuprins:
"121.
Articolul 26 va avea următorul cuprins:
«Art. 26. - Depozitarul este obligat să tină, în conditiile stabilite de normele metodologice, printr-un registru al certificatelor de depozit, înregistrări complete referitoare atât la certificatele de depozit emise, cât si la cerealele si/sau semintele oleaginoase depozitate.»"
11. La articolul unic punctul 13, articolul 27 se abrogă.
12. La articolul unic, după punctul 18 se introduce punctul 181 cu următorul cuprins:
"181 . Articolul 35 va avea următorul cuprins:
«Art. 35. - Faptele ce constituie contraventii la prevederile prezentei ordonante si modul de sanctionare a acestora vor fi stabilite prin hotărâre a Guvernului. Constatarea săvârsirii faptelor si aplicarea sanctiunilor se fac de persoane împuternicite în acest sens prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si pădurilor. Sanctiunile contraventionale pot fi aplicate persoanelor fizice si persoanelor juridice."»
13. La articolul
unic punctul 19, articolul 351 va avea următorul cuprins:
"Art. 351 . - (1) Toti agentii economici care prestează servicii de depozitare sunt obligati să accepte în mod nediscriminatoriu cereale si/sau seminte oleaginoase aduse spre depozitare, până la capacitatea maximă pentru care au fost licentianti.
(2) Ministerul de resort va licentia persoanele fizice care desfăsoară activitatea de cântărire si receptie în cadrul fiecărui depozit. Va fi verificată cel putin o dată pe an acuratetea cântarelor de către ministerul de resort sau de un inspector autorizat. Ministerul de resort va disponibiliza fon- duri din propriul buget pentru a realiza aceste obligatii în mod corespunzător."
Art. II. - În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Pădurilor va elabora si va supune aprobării Guvernului normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 56/2000, cu modificările si completările ulterioare.
Art. III. - Ordonanta Guvernului nr. 56/2000 privind reglementarea depozitării cerealelor si semintelor oleaginoase, regimul certificatelor de depozit pentru acestea, precum si constituirea Fondului de garantare pentru certificatele de depozit, cu modificările si completările ulteri- oare, inclusiv cu cele aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotate.
Această lege a fost adoptată de Senat în sedinta din 1 octombrie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din
Constitutia României.
p. PRESEDINTELE SENATULUI,
Această lege a fost adoptată de Camera Deputatilor în sedinta din 8 octombrie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia României.
p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
Bucuresti, 20 noiembrie 2001.
Nr. 657.
PRESEDINTELE
ROMÂNIEI
pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 109/2000 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 56/2000 privind reglementarea depozitării cerealelor si semintelor oleaginoase, regimul certificatelor de depozit pentru acestea, precum si constituirea Fondului de garantare pentru certificatele de depozit
În temeiul prevederilor art. 77 alin. (1) si ale art. 99 alin. (1) din Constitutia României,
Presedintele României d e c r e t e a z ă:
Articol unic. - Se promulgă Legea privind aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 109/2000 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 56/2000 privind reglementarea depozitării cerealelor si semintelor oleaginoase, regimul certificatelor de depozit pentru acestea, precum si constituirea Fondului de garantare pentru certificatele de depozit si se dispune publicarea acestei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
PRESEDINTELE ROMÂNIEI
Bucuresti, 19 noiembrie 2001.
Nr. 926.
PARLAMENTUL
ROMÂNIEI
CAMERA
DEPUTATILOR |
SENATUL |
privind
aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 63/1999 pentru modificarea si completarea
Ordonantei
Guvernului nr. 39/1999 privind finalizarea procesului de restructurare
a Băncii
Române de Comert Exterior - Bancorex - S.A. si fuziunea prin absorbire
a acestei bănci cu Banca Comercială Română - S.A.
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Articol unic. - Se aprobă Ordonanta Guvernului nr. 63 din 24 august 1999 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 39/1999 privind finalizarea procesului de restructurare a Băncii Române de Comert Exterior - Bancorex - S.A. si fuziunea prin absorbire a acestei bănci cu Banca Comercială Română - S.A., emisă în temeiul art. 1 lit. D pct. 29 din Legea nr. 140/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 402 din 24 august 1999, cu următoarea modificare:
Articolul unic va avea următorul cuprins:
"Articol unic. - La articolul 5 din Ordonanta Guvernului nr. 39/1999 privind finalizarea procesului de restructurare a Băncii Române de Comert Exterior - Bancorex - S.A. si fuziunea prin absorbire a acestei bănci cu Banca Comercială Română - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 363 din 30 iulie 1999, după litera d) se introduce litera e) care va avea următorul cuprins:
«e) Banca Comercială Română - S.A. va prelua din cadrul personalului Băncii Române de Comert Exterior - Bancorex - S.A. un număr de cel mult 500 de salariati, pe care îi va încadra în structurile sale din centrală si din unitătile teritoriale si care vor fi considerati transferati în interesul serviciului, urmând ca, până la data fuziunii, Banca Română de Comert Exterior - Bancorex - S.A. să disponibilizeze restul de personal în conditiile art. 21 din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 98/1999; functiile si drepturile salariale ale personalului preluat vor fi stabilite de Banca Comercială Română - S.A. potrivit necesitătilor si reglementărilor sale."»
Această lege a fost adoptată de Camera Deputatilor în se dinta din 12 iunie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia României.
PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
Această lege a
fost adoptată de Senat în sedinta din 1 noiembrie 2001, cu respectarea
prevederilor art. 74 alin. (2) din
Constitutia României.
PRESEDINTELE SENATULUI
Bucuresti, 4 decembrie 2001.
Nr. 726.
PRESEDINTELE
ROMÂNIEI
pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 63/1999 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 39/1999 privind finalizarea procesului de restructurare a Băncii Române de Comert Exterior - Bancorex - S.A. si fuziunea prin absorbire a acestei bănci cu Banca Comercială Română - S.A.
În temeiul prevederilor art. 77 alin. (1) si ale art. 99 alin. (1) din Constitutia României,
Presedintele României d e c r e t e a z ă:
Articol unic. - Se promulgă Legea privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 63/1999 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 39/1999 privind finalizarea procesului de restructurare a Băncii Române de Comert Exterior - Bancorex - S.A. si fuziunea prin absorbire a acestei bănci cu Banca Comercială Română - S.A. si se dispune publicarea acestei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
PRESEDINTELE ROMÂNIEI
Bucuresti, 30 noiembrie 2001.
Nr. 1.028.
PRESEDINTELE
ROMÂNIEI
privind
conferirea Semnului onorific În Serviciul Armatei
pentru
ofiteri din Serviciul Român de Informatii
În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) si ale art. 99 din Constitutia României, precum si ale art. 4 alin. (1), ale art. 10 pct. 3 si ale art. 11 pct. IX din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al României, la propunerea directorului Serviciului Român de Informatii,
Presedintele României d e c r e t e a z ă:
Art. 1. - Se conferă Semnul onorific În Serviciul Armatei, pentru 15 ani de activitate si rezultate meritorii în îndeplinirea atributiilor si în pregătirea profesională, ofiterilor prevăzuti în anexa nr. 1*) care face parte integrantă din prezentul decret.
Art. 2. - Se conferă Semnul onorific În Serviciul Armatei, pentru 20 de ani de activitate si rezultate meritorii în îndeplinirea atributiilor si în pregătirea profesională, ofiterilor prevăzuti în anexa nr. 2*) care face parte integrantă din prezentul decret.
Art. 3. - Se conferă Semnul onorific În Serviciul Armatei, pentru 25 de ani de activitate si rezultate meritorii în îndeplinirea atributiilor si în pregătirea profesională, ofiterilor prevăzuti în anexa nr. 3*) care face parte integrantă din prezentul decret.
PRESEDINTELE ROMÂNIEI
ION
ILIESCU
În
temeiul art. 99 alin. (2) din
Constitutia
României, contrasemnăm
acest
decret.
PRIM-MINISTRU
Bucuresti, 26 noiembrie 2001.
Nr. 973.
PRESEDINTELE
ROMÂNIEI
privind
conferirea Semnului onorific În Serviciul Armatei
pentru maistri militari si subofiteri din Serviciul Român de Informatii
În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) si ale art. 99 din Constitutia României, precum si ale art. 4 alin. (1), ale art. 10 pct. 4 si ale art. 11 pct. IX din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al României, la propunerea directorului Serviciului Român de Informatii,
Presedintele României d e c r e t e a z ă:
Art. 1. - Se conferă Semnul onorific În Serviciul Armatei, pentru 15 ani de activitate si rezultate meritorii în îndeplinirea atributiilor si în pregătirea profesională, maistrilor militari si subofiterilor prevăzuti în anexa nr. 1*) care face parte integrantă din prezentul decret.
Art. 2. - Se conferă Semnul onorific În Serviciul Armatei, pentru 20 de ani de activitate si rezultate meritorii în îndeplinirea atributiilor si în pregătirea profesională, maistrilor militari si subofiterilor prevăzuti în anexa nr. 2*) care face parte integrantă din prezentul decret.
Art. 3. - Se conferă Semnul onorific În Serviciul Armatei, pentru 25 de ani de activitate si rezultate meritorii în îndeplinirea atributiilor si în pregătirea profesională, maistrilor militari si subofiterilor prevăzuti în anexa nr. 3*) care face parte integrantă din prezentul decret.
PRESEDINTELE ROMÂNIEI
ION
ILIESCU
În
temeiul art. 99 alin. (2) din
Constitutia
României, contrasemnăm
acest
decret.
PRIM-MINISTRU
Bucuresti, 26 noiembrie 2001.
Nr. 974.
*) Anexele nr. 1-3 se comunică institutiilor interesate.
HOTĂRÂRI
ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
GUVERNUL
ROMÂNIEI
pentru
reglementarea parcului auto, precum si a consumului de carburanti al
autoturismelor
Ministerului Justitiei, ale unor
institutii subordonate acestuia si ale instantelor judecătoresti
În temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia României si ale art. 5 alin. (3) si (5) din Ordonanta Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritătile si institutiile publice,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - (1) Parcul auto al Ministerului Justitiei se constituie potrivit normativelor de cheltuieli privind dotarea cu autoturisme si consumul lunar de carburanti.
(2) Pentru activitătile specifice desfăsurate de Ministerul Justitiei se aprobă dotarea parcului auto al acestei institutii cu un număr de 9 autoturisme, precum si consumul de carburanti corespunzător, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. - (1) Curtile de apel au în dotare un număr maxim de 4 autoturisme si un consum de carburanti de maximum 300 de litri pe lună pentru fiecare vehicul.
(2) Tribunalele au în dotare un număr maxim de 3 autoturisme si un consum de carburanti de maximum 250 de litri pe lună pentru fiecare vehicul.
(3) Judecătoriile au în dotare câte un autoturism si un consum de carburanti de maximum 150 de litri pe lună pentru fiecare vehicul.
(4) Stabilirea numărului de autoturisme pentru fiecare curte de apel si tribunal se face prin ordin al ministrului justitiei.
Art. 3. - Institutul National de Expertize Criminalistice, Directia Medicală si Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulator au în dotare câte un autoturism si un consum de carburanti de maximum 300 de litri pe lună pentru fiecare vehicul.
PRIM-MINISTRU
Contrasemnează:
p. Ministrul justitiei,
Doru
Crin Trifoi,
secretar de stat
Ministrul finantelor publice,
Bucuresti, 27 noiembrie 2001.
Nr. 1.210.
LISTA
cuprinzând
autoturismele care vor fi utilizate, potrivit art. 1 alin. (2) din hotărâre,
pentru activitătile specifice ale Ministerului Justitiei
Nr. crt. |
Autoturisme |
Consum de carburanti - limită maximă - |
Activităti specifice |
1. |
6 autoturisme |
350 litri/lună/vehicul |
Unitatea de coordonare a Proiectului cadastrului general si publicitătii imobiliare pentru implementarea Acordului de împrumut dintre România si Banca Internatională pentru Reconstructie si Dezvoltare privind Proiectul cadastrului general si publicitătii imobiliare, semnat la Washington la 23 ianuarie 1998, ratificat prin Ordonanta Guvernului nr. 21/1998, aprobată prin Legea nr. 132/1998 |
|
1 microbuz |
350 litri/lună/vehicul |
|
2. |
1 autoturism |
350 litri/lună/vehicul cheltuieli suportate din venituri extrabugetare |
Biroul central de expertize tehnice judiciare, pentru coordonarea, îndrumarea si controlul din punct de vedere administrativ a activitătii de expertiză tehnică judiciară |
3. |
1 autoturism |
350 litri/lună/vehicul |
Inspectia generală si audit intern pentru conducerea, îndrumarea si verificarea activitătii privind executarea pedepselor privative de libertate si a măsurilor educative aplicate minorilor, controlul activitătii notarilor publici, precum si coordonarea si controlul activitătii de publicitate a birourilor de carte funciară ale judecătoriilor. |
privind modificarea cuantumului unor taxe si amenzi în domeniul telecomunicatiilor
În temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia României, ale art. 14 alin. (3), art. 30 alin. (3), art. 58 alin. (7) din Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996, cu modificările ulterioare, precum si ale art. 8 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. - Cuantumul taxelor prevăzute în anexele nr. 1 si 2 la Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996, cu modificările ulterioare, se modifică si va avea valorile prevăzute în anexele nr. 1 si 2 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. - Limitele amenzilor contraventionale prevăzute la art. 58 alin. (1) din Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 156 din 22 iulie 1996, cu modificările ulterioare, se actualizează după cum urmează:
a) de la 1.200.000 lei la 12.000.000 lei, în cazul mentionat la lit. a);
b) de la 2.400.000 lei la 24.000.000 lei, în cazul mentionat la lit. b);
c) de la 6.000.000 lei la 60.000.000 lei, în cazul mentionat la lit. c).
Art. 3. - Prezenta hotărâre va intra în vigoare la 30 de zile de la data publicării ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.
PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE
Contrasemnează:
p. Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei,
Ion
Smeeianu,
secretar de stat
Ministrul finantelor publice,
Bucuresti, 27 noiembrie 2001.
Nr. 1.212.
Taxele de licentă prevăzute la art. 14 din Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996 sunt următoarele:
1. Retele de telecomunicatii aferente serviciilor de telecomunicatii de bază:
- 1.1. nationale - 12.000.000.000 lei
- 1.2. zonale - 3.600.000.000 lei
- 1.3. locale:
a) urbane - 840.000.000 lei
b) rurale - 60.000.000 lei.
2. Alte retele de telecomunicatii care fac obiectul unei licente:
- 2.1. nationale - 1.200.000.000 lei
- 2.2. zonale - 240.000.000 lei
- 2.3. locale:
a) urbane - 60.000.000 lei
b) rurale - 12.000.000 lei.
3. Servicii de telecomunicatii de bază:
- 3.1. nationale - 6.000.000.000 lei
- 3.2. zonale/urbane - 840.000.000 lei
- 3.3. rurale - 60.000.000 lei.
4. Alte servicii de telecomunicatii care fac obiectul unei licente:
- 4.1. nationale - 360.000.000 lei
- 4.2. zonale/locale - 36.000.000 lei.
ANEXA Nr. 2
TAXELE DE AUTORIZARE
Taxele de autorizare prevăzute la art. 30 din Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996 sunt următoarele:
1. Retele de telecomunicatii liberalizate:
- 1.1. nationale - 120.000.000 lei
- 1.2. zonale - 36.000.000 lei
- 1.3. locale - 12.000.000 lei.
2. Servicii de telecomunicatii liberalizate:
- 2.1. nationale - 24.000.000 lei
- 2.2. zonale - 12.000.000 lei
- 2.3. locale - 6.000.000 lei.
BANCA NATIONALĂ A ROMÂNIEI
privind
ratele dobânzilor plătite la rezervele minime obligatorii aferente lunii
decembrie 2001
(perioade de aplicare)
În baza art. 8 din Legea nr. 101/1998 privind Statutul Băncii Nationale a României, în aplicarea prevederilor Regulamentului nr. 4/1998 privind regimul rezervelor minime obligatorii, republicat,
Banca Natională a României h o t ă r ă s t e :
Ratele dobânzilor plătite la rezervele minime obligatorii aferente lunii decembrie 2001 (perioade de aplicare) sunt:
- 17,0% pentru rezervele minime obligatorii constituite în lei;
- 1,0% pentru rezervele minime obligatorii constituite în dolari S.U.A.;
- 1,0% pentru rezervele minime obligatorii constituite în euro.
GUVERNATORUL BĂNCII NATIONALE A ROMÂNIEI,
Bucuresti, 10 decembrie 2001.
Nr. 28.