Intrebare :
Intrebarea se refera la prescrierea fiscala privind o subventie acordata de ANL pentru constructia unei case. Concret situatia este urmatoarea: - prin 2006 ANL a mi-a acordat o subventie pentru construirea unei locuinte prin credit ipotecar; - in 20.03.2008 se face ultimul ordin de plata care epuizeaza subventia; - in 24.09.2008 preiau lucrarile de construire in regie proprie (modul de desfasurare era sub orice critica). Preluarea s-a facut cu aprobarea ANL. - in 07.08.2013 ANL ma notifica sa returnez subventia pentru ca am preluat lucrarile de construire in regie proprie (la data aprobarii nu mi-au spus de acest aspect) - deci la peste 5 ani de la consumarea ei si peste 7 ani de la acordare. Intrebarea 1: deoarece au trecut peste 5 ani de la consumarea subventiei si peste 7 ani de la acordare nu a intervenit prescrierea fiscala? Daca am inteles bine din lege conditia de retragere a subventei ar aparea in momentul preluarii in regie proprie (24.09.2008 ) si cei 5 ani ar incepe sa curga de la 1 ian. 2009 deci pina la 31 dec. 2013. Rezulta ca notificarea s-a facut in termen. Intrebarea 2: notificarea a constat intr-o adresa a ANL in care imi solicita sa depun la o banca intr-un cont specificat o suma de bani. Nu trebuia sa mearga in instanta, sa investeasca aceasta adresa cu titlu executoriu? E suficienta acea adresa? Va multumesc pentru amabilitate
Cine a intrebat : oliviu petrescu
Data intrebarii : 2014-12-14
Raspuns
Teoretic cererea este prescrisa, insa indicat este sa verificati actele incheiate cu ei sau normele speciale, pentru a nu fi reglementat un termen special de prescriptie cu privire la subventii.
Daca intra sub imperiul unei creante bugetare, atunci intr-adevar ar fi 5 ani termenul de prescriere.
Este doar o notificare, motiv pentru care nu are caracter obligatoriu. In caz de nerespectare, urmatorul pas ar fi instanta.
Cu stima, www.cjo.ro
<<< Inapoi