Intrebare :
Buna ziua. Ma numesc Valentina Papp si sunt cadru didacticti . Din anul 2007 am participat permanent la examenele nationale de titularizare unde am obtinut urmatoarele rezultate: 2011-7,45 2010-7,65 2009-7,75 2008-7,5 2007-7,35 In anul 2010 am solicitat un post în ședință publica. La data de 1 septembrie, când m-am prezentat la scoală respectiva, am avut surpriza sa constat ca postul obținut de mine nu exista. Am solicitat Serviciul personal al ISJ Timiș pentru a-mi rezolva situația și am fost repartizata pe postul pe care îl ocup actualmente.In anul 2011 am cerut prelungirea contractului de munca și mi s-a refuzat acest drept deoarece am fost trecuta în aplicația ministerului cu un post refuzat(nu inexistent,în același timp mi s-a precizat faptul ca postul ocupat de mine nu este luat în ședință publica.Dar s-a omis faptul ca nu a mea a fost greșeala repartizării pe un post inexistent.Am avut norocul de a obține același post în ședința publica din anul 2011. Anul acesta am solicitat titularizarea în baza articolului 253 din Legea Educației Naționale nr.1/2011.Conform articolului 62,secțiunea IV din Metodologia cadru,dar și Ordinului pentru modificarea si completarea Metodologiei cadru privind mobilitatea personalului didactic,3157/2012 întrunesc condițiile pentru titularizare în cadrul unității de învățământ. Insa ISJ Timiș nu mi-a aprobat prelungirea contractului de munca pe motivul ca postul ocupat de mine a fost luat în baza notei din 2011 și nu întrunesc condițiile articolului 63. Se specifica in Lege ca trebuie cumulate cele doua articole? Dupa părerea mea articolul 63 face referire la titularizarea pe o perioada determinata ,nicidecum la prelungirea contractului de munca pe o perioada nedeterminata. Care ar fi demersurile pe care eu le pot face pentru a ma titulariza? Cu multa stima Valentina Papp.
Cine a intrebat : Valentina Papp
Data intrebarii : 2012-04-03
Raspuns
In situatia in care cei de la ISJ Timis va refuza titularizarea in mod abuziv fara a invoca un argument juridic aplicabil spetei dvs., atunci indicat este sa atacati in instanta decizia ISJ. Astfel, instanta va aprecia in concret situatia dvs. putand chiar sa oblige ISJ la organizarea demersurilor pentru titularizarea dvs.
Insa, inainte de a merge in instanta, ati putea face o adresa si catre Ministerul Educatiei cu privire la aceasta problema intrucat Ministerul este organul superior. Cei de la Minister sunt obligati sa va raspunda in termen de 30 de zile.
Cu stima, www.cjo.ro
<<< Inapoi