Intrebare :
Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc in care toate apartamentele au apometre montate si in care exista numeroase apartamente inchiriate in regim hotelier ce sunt administrate in proportie de 80 % de catre aceeasi firma. Necazul este ca pentru aceste apartamente nu se declara de ani de zile consumul de apa si nici nu se permite accesul nimanui (administrator, presedinte de asociatie de proprietari etc.) pentru a verifica ceea ce indica apometrele. Intrebarea mea este urmatoarea: se poate ca prin hotarare de comitet executiv al asociatiei de proprietari sa se hotarasca ca tot ceea ce reprezinta diferenta intre consumul de apa de pe facturi si cel declarat de locatari sa fie impartit in sistem pausal intre aceste apartamente? De ani de zile, pentru a putea achita facturile la apa platim toti cei din bloc diferenta, desi declaram in mod corect consumul.Daca nu este posibila aceasta cale de rezolvare, va rog frumos sa-mi sugerati alta care este legala si care este posibil a fi aplicata in conditiile date. Va multumesc
Cine a intrebat : Moise silvia
Data intrebarii : 2015-01-29
Raspuns
Instiintare prin executor judecatoresc ca:
Daca firma respectiva nu asigura citirea contoarelor in data de xx a fiecarei luni, la calculul intretinerii pentru acele apartamente se va lua in calcul diferenta dintre citirea contorului general si suma citirilor contoarelor celorlalti locatari.
Asociatia are dreptul legal de a face acest lucru intrucat legea ii permite sa stabilesca numarul de persoane din orice apartament unde nu se declara CORECT acest numar de catre proprietar, SAU in cazul firmelor folosite ca sedii de firma.
Mai trebuie mentionat in instiintare ca in acest fel vor suporta si diferentele metrologice reale si legale, dintre cantitatea de apa marcata de contorul general si suma citirilor tuturor contoarelor din apartamente.
Aceasta diferenta se imparte in mod normal proportional cu cantitatea de apa consumata de fiecare apartament in parte.
Cu stima, DscLex
<<< Inapoi