Intrebare :
buna dimineata, sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. in luna decembrie 2013, m-am mutat intr-n apartament, bloc nou, prima casa. din luna aprilie suntem asociatie de proprietari, cu adm. din blocul nostru. el. presedintele si alti citiva smecheri, au hotarit ca trebuie sa avem fond de rulment, fond de reparatii (BLOC NOU). facturi avem doar de la enel si gunoi menajer. cladirea fiind noua, nu inteleg de ce tot timpul sunt reparatii de facut, pe cheltuiala noastra. presedintele nu vrea sa arate garantiile pentru cladire si tot ce inseamna proprietatea. in plus reparatiile le face contracost cel care a fost sa-i zic dirigintele de santier care locuieste tot in acest imobil. eu cred ca pentru cladire si tot ce inseamna ea trebuie sa avem garantie macar un an doi. blocul fiind in afara orasului, s-au gindit ca trebuie sa si asfaltam straduta pe care este amplasat blocul. de acest lucru se va ocupa tot omul dezvoltatorului. facturi nu vor sa ceara, pe motiv ca ar fi mai ieftin. eu imi platesc taxele si impozitele si mi se pare corect ca toata lumea sa faca asta, pe acest individ il trece la intretinere cu 0 lei pe motiv ca aduce materiale si executa lucrarile. nici chitanta pentru intretinere nu primim. ce pot face? sunt obligata ca in aceste conditii sa particip la cheltuieli? va multumesc pentru raspuns.
Cine a intrebat : eugenia butuc
Data intrebarii : 2014-09-14
Raspuns
Constituirea fondurilor de rulment si reparatii este legala si obligatorie. Vedeti in contractul dumneavoastra ce garantii a specificat dezvoltatorul.
In blocurile noi, dezvoltatorii sunt obligati sa ofere garantii ca lucrarile de constructie sunt conforme si fara defecte. In conditiile in care apar vicii de constructie, atunci dezvoltatorul-vanzator este direct responsabil de repararea acestora. In general se ofera garanti pentru o perioada de 2-3 ani. Vedeti Codul Civil si Legea 10/1995.
Chitantele si facturile sunt obligatorii !
Cu stima, DscLex
<<< Inapoi