Intrebare :
In urma cu 5 ani, am efectuat reparatii la instalatia de incalzire din apartamentul de la ultimul etaj, al unui bloc vechi de aprox. 4 decenii, deoarece aveam foarte mari probleme cu lipsa caldurii, tevile fiind colmatate.De-a lungul anilor, am solicitat(dar nu in scris...)administratiei remedierea problemei, raspunsul a fost ca nu sunt bani, am adoptat toate solutiile propuse, iar in final am procedat la inlocuirea caloriferelor din fonta cu unele din otel, la inlocuirea conductelor tur-retur din apartament cu tevi din cupru, precum si la inlocuirea tevii de aerisire cu aerisitoare automate, montate pe fiecare coloana.Solutia mi-a fost propusa de catre administrator,agreata de catre firma ce a executat lucrarea si aplicata si de catre alt vecin de palier. S-a rezolvat in acest mod problema incalzirii, aerisitoarele automate functionand ireprosabil.Acum, dupa 5 ani, administratorul ma acuza de "distrugerea proprietatii comune",de faptul ca "am desfiintat conducta de aerisire", si ma someaza sa reinstalez conducta de aerisire,altfel ma va chema in instanta, pe motiv ca am efectuat modificari fara autorizatie. Executantul lucrarii nu a modificat nici amplasamentul coloanei de incalzire, nici debitele, nici dimensiunile,a respectat toate caracteristicile tehnice initiale, a efectuat o reparatie, inlocuind "piesa" defecta - conducta de aerisire complet obturata- si utilizand o solutie eficienta, de actualitate: aerisitoarele automate.Conform art.65 din Normele metodologice de aplicare a L50/1991 republicata:"Lucrari de instalatii aferente constructiilor care se excepteaza de la autorizare: (1) In intelesul Legii se excepteaza de la autorizare lucrarile pentru: a) reparatii si modificari la instalatiile interioare ale cladirilor - cu conditia respectarii caracteristicilor initiale (proiectate) ale acestora - sau, dupa caz, inlocuirea ori reamplasarea consumatorilor.",nu avea obligatia sa obtina autorizatie, iar administratorul nu accepta acum, dupa ca ani de zile era entuziasmat ca s-a rezolvat problema, mai mult, nu accepta ca solutie nici demararea procedurilor de a obtine acum autorizatie, afirmand ca nu-mi va da acordul asociatiei, pentru ca nu vrea, nesocotind astfel referatul tehnic intocmit de un specialist(cei din comitetul de conducere al asociatiei nefiind spacialisti, doar niste pensionari care se plictisesc...).Ce pot sa fac?
Cine a intrebat : Sorana Popescu
Data intrebarii : 2011-10-05
Raspuns
Mai intai puneti un avocat sa ii faca o scrisorica cu ANTET de birou de avocatura, in care cu articole si aliniate, ii cereti banii pe lucrare (pt partile comune refacute).
NU va trebuie NICI o autorizatie pentru lucrarea efectuata.
Dca continua sicanele il dati in judecata intrucat conform legii este un ANGAJAT care nu si-a indeplinit obligatiile de SERVICIU: efectuarea tuturor reparatiilor necesare pt. buna functionare a condominiumului si platirea acestora (pt. partile comune).
Cu stima, DscLex
<<< Inapoi