Intrebare :
Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de garsoniere. In garsoniera de sub mine la baie pe langa teava comuna de scurgere a inceput sa curga din tavan....dupa ceva timp s-a infiltrat si pe perete in jos. De curand curge si in garsoniera de langa garsoniera de sub mine. Este o problema ce tine c-am de vreo 6 luni.La mine in casa si in garsoniera de langa mine nu este pic de apa. Am fost instiintata sa chem un instalator care a constatat ca ar fi din ramificatiile ce vin din conducta comuna de scurgere si ca trebuie sa anunt asociatia pt. ca trebuie spart in pardoseala sa se vada exact de unde curge. Tin sa precizez ca ramificatia de scurgere de la garsoniera de langa mine intra prin perete la mine la baie unde se afla conducta comuna de scurgere si sunt aproape bagate in pardoseala. Garsoniera mea si cea de sub mine au polita de asigurare facultativa. Intrebarea mea este cine trebuie sa suporte aceste reparatii de spargere si constatare, deoarece presedintele si administratorul blocului nu se implica spunand ca nu este treaba lor si ca sa-mi repar defectiunea?
Cine a intrebat : Cristina E.
Data intrebarii : 2011-09-22
Raspuns
Coloanele verticale trebuie reparate de asociatie, inclusiv "deranjul" provocat de repararea lor (spart ziduri, pardoseli, faianta zugraveala, etc) cade in sarcina asociatiei
De la coloana verticala catre garsoniere, reparatia este suportata de proprietarul catre care merg tevile. Deci, ghena de instalatii fiind la dvs in garsoniera, daca este vorba de tevile catre garsoniera vecina, proprietarul acesteia trebuie sa suporte toata reparatia.
Nu stiu ce fel de asigurare facultativa aveti, deci nu pot spune daca asiguratorul plateste si aceste reparatii.
Cititi contractul.
Cu stima, DscLex
<<< Inapoi