Intrebare :
buna ziua. in blocul nostru exista un apartament in care nu mai locuieste nimeni de 4 ani.proprietara a decedat si nu are rude sau cel putin nu a venit nimeni pana in momentul de fata sa revendice acest apartament.primaria nu stie nimic,fiscul nici atat. asociatia doreste sa-l inchirieze si as vrea sa stiu daca putem face acest lucru fara sa avem probleme legale sau daca ne puteti ajuta cu informatiile necesare pentru a inchiria sau vinde acest apartament, deoarece se intereseaza multa lume de el.multumesc anticipat
Cine a intrebat : iosif gheorghe
Data intrebarii : 2011-09-16
Raspuns
Bunurile imobile "abandonate", adica cele la care nu exista mostenitori, intra conform legii, automat, in patrimoniul statului.
Nu cred ca este o idee fericita vanzarea sau inchirierea ilegala a unui apartament al carui proprietar este statul sau oricine. :)
Locuit sau nu, sper ca ii aplicati o cota de intretinere pentru partile comune. Dupa 4 ani sper ca datoria si penalizarile reprezinta ceva bani si conform legii, asociatia are dreptul sa inscrie aceasta suma ca ipoteca in cartea funciara. Astfel obtineti un drept cert de preemptiune in baza inscrierii datoriei, pe care o s-o actualizati macar anual la cartea funciara. Consultati un avocat pentru detalii si acte ce trebuie intocmite, pentru ca peste cativa ani asociatia sa devina proprietara apartamentului.
Cu stima, DscLex
<<< Inapoi