Intrebare :
Buna ziua Ma numesc Smaranda Ghinea din Bucuresti. Va deranjez cu o scurta intrebare referitoare la masurile legale pe care trebuie sa le intreprinda Asociatia Proprietarilor din blocul nostru privind o colocatara pensionara in varsta de peste 80 de ani , fara familie, al carei apartament din pacate a ajuns un focar de infectie pentru bloc, deoarece doamna respectiva stange deseuri diverse de la ghena de gunoi de mai bine de 2 ani de zile pe care le depoziteaza in apartament. In prezent practic tot apartamentul de 2 camere este plin, facand posibil ca in orice moment sa apara un incendiu, fiind un focar de gandaci si emanad un miros insuportabil.Asociatia a luat legatura cu Serviciul de Asistenta Sociala de la primarie, care a venit sa faca ancheta sociala, dar care nu poate interveni in apartament sa ia masurile de rigoare, practic nu s-a rezolvat nimic... Avand in vedere ca toti vecinii nu mai pot suporta mirosul si gandacii va rog sa ne ajutati, deoarece suntem disperati, si sa ne sfatuiti sau sa ne indrumati cui ne putem adresa pentru a putea actiona sa o ajutam, a o face sa inteleaga pericolul in care ne aflam cu totii si cum sa ii putem curata apartamentul in limitele legale. Va multumesc
Cine a intrebat : GHINEA SMARANDA
Data intrebarii : 2011-06-01
Raspuns
Insistati in scris la serviciul social, la PRIMAR (+audienta), la Sanepid si Pompieri.
Adresele pe care le trimiteti sa fie fiecare din ele "Catre institutia xxx" si de dedesupt "In atentia institutiei zzz, yyy, etc"
Mentionati foarte politicos situatia, pericolele si faptul ca in ipoteza unui accident, in baza acestor sezizari, va veti ridica in instanta impotriva acestor institutii pentru lipsa lor de reactie.
Este recomandabil sa consultati un avocat la intocmirea sezizarii, pentru introducerea tuturor articolelor de lege in baza carora aceste institutii trebuie sa intervina.
Cu stima, DscLex
<<< Inapoi