ASTROLOGIE LEGISLATIE PROFESIONISTI ECONOMIE PRESA ARHITECTURA DIVERSE PUBLICITATE 90788121 accesari din 01.01.2002 
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DIVERTISMENT
DSCLEX PORTAL

E-MAIL<< ASTROLOGIE
<< ZODIAC
ZODIAC EUROPEAN
CAPRICORN
Zodia
Defecte
Sanatate
Sexualitate
Averea
Ipostaze
Compatibilitati
Zodia pe zile
DESPRE STIINTELE OCULTE si
"ZONA CREPUSCULARA" a DscLex


ZODIAC EUROPEAN

ZODIILE

Capricorn
Capricorn - Zodia
21 decembrie - 19 ianuarie

Semn de pamant, cardinal (spirit intreprinzator), feminin (introvertit), guvernat de planeta Saturn
Verbu1 caracteristic: "a folosi, a organiza"
Dominanta: constiinciozitatea, disciplina
Atuuri: organizarea, ambitie, perseverenta
Piatra norocoasă: onixul
Metal: plumbul
Culoarea norocoasă: kaki, negru
Ziua norocoase: duminica
Cifre norocoase: 3, 16, 25
Locurile norocoase: cele linistite si retrase
Capricornul reprezintă cel de al zecelea semn zodiacal si este este total diferit de zodiile care-l preced, adică Scorpionul si Săgetătorul care preferă să cunoască lumea din interior cu ajutorul senzatiilor în cazul Scorpionului si al intelectului, în cazul Săgetătorului.
Este dominat de planeta Saturn, planeta destinului, ceea ce înseamnă că nativii acestei zodii vor avea ca ideal suprem progresul spiritual si social chiar dacă pentru a-si atinge acest obiectiv va trebui să consume multă energie.

Simbolistica zodiei este data de imaginea zeului Pan, protector al oierilor si turmelor, care era reprezentat în antichitate cu barba rosie, fata arsă de soare si picioarele bifurcate.
Ca semn de pământ este profund legat de acesta si nu întâmplător se spune despre el că este cu picioarele pe pământ, la propriu si la figurat. Din pământ el ia energia si forta de care are nevoie pentru realizarea planurilor sale.

În cadrul zodiacului, semnul Capricornului este opus Racului, care îsi fixează toată atentia asupra familiei în timp ce Capricornul este preocupat mai mult de statutul lui social.
Capricornul este guvernat de planeta Saturn. În mitologia romană, Saturn reprezenta puterea supremă, Tatăl tuturor zeilor. Simboliza disciplina, responsabilitatea, eficienta.
Atât Capricornul cât si Vărsătorul sunt semne dominate de Saturn, primul reprezentând aspectul masculin iar cel de-al doilea, pe cel feminin. Ambele semne au predispozitii pentru efortuti îndelungate pentru realizarea scopurilor, dar Vărsătorul este ceva mai idealist si doreste să-si vadă visurile transpuse în realitate, în timp ce Capricornul este dispus să muncească din greu numai pentru a-si consolida statutul social, pentru a obtine puterea.

Este foarte ambitios si disciplinat si priveste lucrurile extrem de hotărăt, practic si realist. Nativul este o persoană rezervată, închisă în sine însusi care se dedică în totalitate scopurilor sale urmârind să se realizeze profesional si material. Are un profund simt al datoriei si nu va lăsa pe altcineva să se ocupe de treburile lui, chiar dacă acest lucru implică un efort mult mai mare din partea lui.
Acordă un foarte mare respect titlurilor si autoritătilor, impunând si celorlalti atitudinea lui si acest comportament al Capricornului se datorează nevoii sale de organizare, pentru a obtine o imagine clară a situatiei în care se regăseste. Dispune de atuu-ri importante cum ar fi: disciplina, tenacitatea si organizarea.

Traiectoria nativului se poate compara cu ascensiunea începută la cel mai de jos nivel si se continuă până când ajunge pe cea mai înaltă treaptă ierarhică.
Stie perfect că drumul pentru el nu este prea usor, dar nu se va abate niciodată de la el, urmărindu-si scopul cu o rară perseverentă. În tot ceea ce întreprinde se vede că urmăreste stabilitatea si siguranta materială.
Nativul vrea din tot sufletul să lase o impresie bună celorlalti, fiind generos si loial, disciplinat si încrezător în ceea ce poate face, dar vesnica luptă pe care o dă pentru a-si păstra libertatea pe care vrea să si-o afirme cu orice pret prin actele si faptele sale, neacceptând nici o constrângere sau contrazicere ea îl poate împinge, câteodată, spre o abordare fatalistă a vietii sau, dimpotrivă, î pun în imposibilitatea de a-si exprima adevăratele sentimente. Pentru că nu va abdica niciodată de la dorinta de a-si atinge idealul, ambitia lui ar putea fi confundată cu egocentrismul sau cu dorinta de a domina, fără a avea o bază reală.
Capricornul este o persoană practică, nu se lasă dominat de sentimente, actiunile sale având la bază întotdeauna de ratiune si nu primul impuls sau de emotii.

Pentru că el din fire este conservator, nu va renunta sub nici o formă la principiile sale, manifestându-se în orice împrejurare plin de scrupule. Desi este zgârcit are toate sansele să devină un bun om de afaceri, pentru că stie întotdeauna cum si de unde va dobândi banii de care are nevoie.
Foarte inteligent si pragmatic, stie să analizeze perspectivele care i se oferă si nu lasă înselat de capcanele întinse în drumul spre obiectivul propus. Este în stare să-si dedice întreaga viată unui singur scop, cucerind nu numai toate bătăliile ci războiul, ca atare.
Desi pare rece si chiar sumbru în relatiile cu ceilalti, este sensibil din punct de vedere emotional. Este temător fată de multe lucruri care-l înconjoară si încearcă să-si ascundă această teamă cu demnitate si să dovedească că este în stare să-si îndeplinească responsabilitătile asumate. Preferă lucrurile simple, fără extravangante inutile, viata la tară, dacă se poate spune asa, alături de oamenii simpli, cu care să muncească pentru a obtine o situatie economică stabilă, nu o viată de lux.

Este profund în gândire, ambitios si multumit de propria persoană, nepunând pret pe părerea celorlalti. Uneori are tendinta de a-si plânge de milă când se simte obosit de toate luptele pe care trebuie să le dea, dar cu toate acestea îsi continua disciplinat drumul înainte. Este foarte critic cu cei din jur si chiar dacă pare insensibil, nemanifestându-si pe fată emotiile sau mila fată de problemele unor persoane cu care vine în contact Capricornul este hipersensibil dar nu-si poate stăpâni accesele de furie si de contrazicere, chiar dacă îsi dă seama că nu are dreptate. Dacă însă, îl interesează cineva sau ceva devine foarte blând si întelegător.
Nu reuseste să-si păstreze interesul mult timp pentru ceva anume, astfel că se plictiseste si se afundă în “borcanul cu melancolie”. Realizează că este mult mai profitabil pentru el să fie o persoană sociabilă iar cei din jur să aibă o părere “constructive” decât să le întoarcă spatele.

Este adevărat că posedă mult simt practic, o gândire analitică si pragmatică, fiind în stare să transpună în realitate ideile, dar n-ar strica să pună putin suflet în ceea ce face. Capabil să surprindă esentialul lucrurilor fără o prea mare analiză, cu un dezvoltat simt de observatie stie să-si influenteze partenerii de discutie, actionând plin de tact si abilitate. Îl ajută foarte mult nu numai simtul de observatie dar si memeoria excelentă pe care o are asupra figurilor si a faptelor la care participă.
Este dotat pentru studii si chiar dacă nu acordă foarte multă importantă acestora poate aborda variate domenii, fiind în principal atrasi de profesiile care implică într-o mai mare măsură latura umană, socialul, cum ar fi medicina, jurnalistica.
Poate fi în acelasi timp un bun politician si principala orietare va fi spre păstrarea valorilor traditionale, el din fire fiind un conservator plin de realism care nu se lasă cuprins de emotii. În viată va juca mai mult rolul de arbitru sau de observator neutru pentru că nu-i place să se implice emotional.

Stie că uneori este cam snob în manifestările sale dar ascunde acest lucru cu abilitate astfel încât nimeni să nu poată să-l critice din cauza acestui motiv.
Instinctiv, nativul se opune căsătoriei care după el i-ar suprima libertatea dar îsi doreste o uniune care să-i lase deplina libertate de miscare. Nu este o persoană infidelă dar simte nevoia ca persoana cu care îsi împarte existenta să fie demnă de încrederea lui. Nu iartă niciodată dacă a fost înselat si desi este capabil de emotii profunde, iar pe plan sexual este romantic, arzând de pasiune, toată dragostea lui se va transforma într-o furie oarbă, răzbunându-se fără milă pe cel care l-a trădat.

Dacă simte că nu i se răspunde cu aceeasi intensitate si sentimentele lui sunt batjocorite va socoti că orgoliul său a fost călcat în picioare si atunci se îndepărtează si marea lui dragoste devine doar o mare de ură.
Structura lui interioară îl va ajuta în eforturile pe care le face pentru a se întelege cu toată lumea si de a nu avea conflicte. Vrea să binedispună pe toată lumea dar cu toate că este optimist are momente de tristete care îi descumpănesc pe ceilalti. Nu suportă să fie compătimit pentru că este foarte mândru si niciodată nu-i va lăsa pe ceilalti să vadă că se simte rănit si se va retrage în castelul lui de fildes pentru a-si linge rănile, chiar dacă îsi dă seama că asa îi îndepărtează pe toti din jurul său.
Desele lui conflicte interioare îl pot face să abandoneze lupta pentru ceva timp dar în sinea lui el stie că mai devreme sau mai târziu va dobândi ceea ce altii doar visează că vor avea într-o zi.

Simte nevoia de a fi singur, din când în când, pentru a se aduna si pentru a medita în liniste undeva departe în mijlocul naturii, departe de oameni, de agitatia de zi cu zi. De aceea are nevoie ca partenerul lui să fie o persoană întelegătoare care să-i respecte dorinta de singurătate.
S-ar putea ca în tinerete să nu aibă o situatie materială prea bună dar acest lucru se va ameliora pe măsură ce va ajunge la maturitate si va putea să-si folosească mai bine capitalul, adică munca si tot ceea ce va dobândi se va datora propriilor merite.
Ca fizic, Capricornul este de obicei o persoană robustă, mai degrabă scund iar impresia generală este completată de temperamentul său nervos, care se evidentiază mai mult în fizionomia sa: fata prelungă, ochii mici si vioi, buzele subtiri, nasul ascutit.
Merge întotdeauna calm, cu pasii egali, ca un om decis si tenace care stie ce are de făcut si cel asteaptă mai departe.

Rânjetul sarcastic din coltul gurii poate tăia cheful de orice al interlocutorului care a avut proasta dispozitie să se afle în preajma nativului tocmai când acesta se simtea mai chinuit de propriile probleme. În discutii nu încearcă să-si impună punctul de vedere personal, simpla lui prezentă este de ajuns pentru ce ceilalti să-l asculte.
Dincolo de mască impenetrabilă pe care o afisează se află un om timid cu tendinte rebele pe care si le reprimă de teamă că acestea i-ar putea strica imaginea în ochii celorlati. Remercabila inteligentă, simtul umorului si un suflet plin de afectiune se ascund în spatele aparentelor pe care încearcă să le păstreze cei născuti sub semnul Capricornului iar persoanele care vor avea răbdarea să-i cunoască mai bine vor avea surprize plăcute.

 PARTENERII NOSTRI

Horoscop European 2018
Anul Cainelui de Pamant
Invata Office, Excel ...


ASTRO PROMOTE
Puteti primi prin MAIL horoscopul zilnic al zodiei dumneavoastra.
A sosit momentul sa va alaturati si dumneavoastra celor 1876 de abonati.
Vreau Abonament

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.